Mivel ízesítsem a teát 2 éves kisfiamnak? Kristálycukor kizárva! Féltem a fogacskáit! Mézen kívül egyéb ötlet?
Mert a méz nem cukor? A fogak számára és kalórai értékben is ugyan azt jelenti. Az egyetlen elönye hogy mivel természtes könnyebb a gyomornak lebontani, nem marad melléktermék stb...
De mézet én 2-3 éves gyermeknek csak hökezelve adnék a mérgezés miatt.
rengeteg féle cukor van, de fogacskáira való tekintettel ugyan az a helyzet mindennel.
Teljesen mindegy, hogy MIVEL édesited, a méz, a gyümölcscukor, nádcukor ugyanúgy hat(hat) a fogakra.
Aminek nincs ilyen hatása, az az édesitöszer, de az sokkal ártalmasabb az egészségre, mint a cukor. Mellékesen a gyereknek semmi baja sem lesz, ha egy-egy pohár teát cukorral iszik, viszont szomjúság ellen sokkal jobb a közönséges viz.
Èn mézet teszek bele....
CSak magában a teát nem isszák meg.Pedig "jó féle"teát veszek!!!
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Az a helyzet,hogy a fiam a sima vizet nem issza,inkább szomjan halna......Az istennek nem tudom megszerettetni vele!Én lennék a legboldogabb mert akkor csak vizet kapna szomjoltásra!!! Azonban a teát sem issza meg önmagában.Próbáltam már! Itthon kizárólag 100%-os gyümölcslevet kap de hígítva fele-fele arányban vízzel.De szeretném teával variálni csak hát az a fránya cukor.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!