Mivel ízesítsem a teát 2 éves kisfiamnak? Kristálycukor kizárva! Féltem a fogacskáit! Mézen kívül egyéb ötlet?
Nyírfacukor esetleg? Azt még cukorbetegek is ehetik, tehát gondolom elég egészséges dolog.
De az is tény, hogy a méz is bír negatív hatással. Meg gondolom azért édességet eszik (legalább valamit) két évesen, tehát ha a gyerek nem bioalmán nő fel biorépával akkor mindenképp bejut a szervezetébe az "egészségtelen" kaja..és a fogakhoz a cukor.
"A xilit egy természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, amely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul. Egy átlagos felnőtt naponta párszáz milligramm zöldségekből és gyümölcsökből származó xilitet fogyaszt."
"A nyírfacukor nem más mint egy magyar fantázianév a xilitre (xylitolra), tehát aki nyírfacukor terméket vásárol, az ugyanúgy xilitet vásárol, mint bármely más xilit termék esetében. Az eltérés csupán a névben van, de nem magában a termékben.
A nyírfacukor ugyanúgy xilit, mint ahogy a gyümölcscukor fruktóz. Nyírfacukor = Xilit."
A vásárló mindkét néven ugyanazt kapja, mindkettő xilit (xylitol), és mindkettőt nyugodt szívvel fogyaszthatja. Mindkettő ugyanazokkal a termékjellemzőkkel és tulajdonságokkal bír.
Azért ha csak vízzel kínálnád mindenféle kommentár nélkül, délutánra elfogadná.
Tea helyett szörp? Egyre hígabban míg szinte vIzként adnád.
Én a szőlőcukrot ajánlanám. Sok helyen lehet kapni, pl. DM-ben is. Nem olcsó, de valamivel egészségesebb, mint a kristálycukor.
Én mézzel ízesítettem, annál egészségesebb nincs, és semmi gond a fogaival.
izé...a szuvas fog nem javul meg magától,nem nő vissza a zománc. Ha vizköves az lekophat, bár kétlem, hogy lett volna ideje vízkövesnek lenni.
a gyümölcscukor amit a gyümölcslében kap a fogak szempontjából ugyanolyan mint a kristálycukor. Vagy a méz. Csak emésztési különbségek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!