Mivel ízesítsem a teát 2 éves kisfiamnak? Kristálycukor kizárva! Féltem a fogacskáit! Mézen kívül egyéb ötlet?
A hipp teában ugyanúgy cukor van, mint a gyümölcslében, emiatt nyugodtan adhatsz cukros teát a gyereknek.
De olyan nincs, hogy egy gyerek nem iszik vizet/édesitetlen teát, ha szomjas, illetve csak akkor, ha tudja, hogy kicsit nafog és az anyja máris adja neki a megszokottakat.
A legegyszerübb, ha leszoktatod a gyereket a cukros italokról, mert a 100%-os gyümölcslében annyi a cukor, mint az édesre cukrozott teában.
Egyszerre nem nagyon fog menni, de figyelj, hogy mindig kevesebb cukrot (mézet, vagy bármit, mert egyformán ártalmas lehet) tegyél az italába, llletve egyre több vizet a gyümölcslébe, akkor lassan megszokja, hogy az innivalónak nem kell édesnek lennie.
De természetesen ez rád is vonatkozik, amig TE édesitett italokat iszol, és nem vizet, addig a gyerek sem fogja meginni a vizet.
Xilit! A fogakat is védi! És pl a Nenedent fogkrémben is az van (a többiben nem tudom mert mi csak ezt használjuk).
Mivel természetes anyag (nyírfacukor), így nyugodtan adhatod a gyerkőcnek. Én is ezzel főzök/ízesítek itthon. (2,5 éves és 13 hónapos gyerekek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!