Milyen ovi az ahol egy csoportban csak néhány gyerek van, pl.3-4?
Kell a gyereknek a konfrontáció, a többféle személyiség, viselkedés minta, hogy tanuljon. Ha ennyire kis létszámú csoport veszi körül, nem fog tudni rendesen szocializalodni, nem tanulja mg, higy kulonbozo szemelyek kulonbozo képpen reagálnak helyzetekre. Nyilván nem csak jót tanul a környezettől, hanem rosszat is. A szulo feladata, higy elmondja, megmutassa, mi a helyes viselkedés.
Ha a gyerekedet sikerül ilyen kis csoportos közösségbe adni, a korai, meg kezelhető problémák később jelentkeznek majd, amikor mar nagyobb gondot okoznak. Egy védett környezetből kikerült gyermek nagyon sebezhető es fogékony lesz.
Nem jo otlet.
Létezik ilyen, családi napközinek hívják, igaz, rendszerint ott is nagyobb a létszám, de találhatsz ilyen kicsit is. Azt nem tudom, hogy az épp érvényben lévő törvények szerint hány éves korig járhat ilyenbe a gyerek, azt hiszem, 5.
Viszont a gyerekedet egyrészt nem az ovi neveli, hanem te, másrészt meg nagyon kíváncsi vagyok, mit értesz a "jólneveltség" fogalmán, amiből olyan keveset látsz manapság.
Birom, hogy lepontoznak, mert normális választ adok. A gyereknek kezdetben a felnőtt közelsége fontos, de az óvodai korszakon belül már igényli a kortársaival való kapcsolatalakítást. A gyerek úgy tanul, ha a lehető legtöbb dolgot a kezébe adunk, ezzel magyarázva a társas viselkedést is. Minél többen vannak körülötte annál jobban tanul. Ha pl 3-4 kel van együtt, 2 gyerek beteg és a harmadikkal nincs jóban, akkor mi van?
#4 voltam
Egy óvodapedagógus hallgató
te beteg vagy
és a fyereked is az lesz,ha egyedül,gyerektársak nélkül kell felnőnie
az,hogy milyen lesz a gyereked,nagyrészt mire oviba kerül,eldől.tehát a te nevelésed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!