Mondanátok nekem néhány okozó tényezőt hogy miért sírhat egy hat hetes baba?
Teli pelus
Éhes
Álmos
Fázik
Fáj a hasa
Anyához akar bújni
Hirtelen ennyi jutott eszembe
Fázik, melege van, testközelségre vágyik, vagy fáj a hasa.
Ha a hasa fáj, akkor emelgeti a kis lábát, vígasztalhatatlanul sír. Lehet különböző cseppekkel próbálkozni, pl. infacol, biogaia, espumisan. Maszírozni a hasát. De igazából az idő segít majd, túl kell vészelni..
És mikor jön már el az az idő hogy már nem fog levegőt nyelni evészet közben?
Tápszeres és cumis üvegből eszik.
A kisbabák sehogy máshogy nem tudnak kommunikálni, csak sírással. A fenti tényezőkön kívül még két dolog jutott eszembe, az egyik, hogy tesközelségre vágyik.
A másik, hogy valamelyik fenti dolog volt a sírás oka, (amit már közben megoldottál), de mivel nem hagyta abba rögtön a sírást, te stresszelsz, hogy miért sír. Amit ő megérez, és folytatni fogja a sírást.
A kérdésből adódóan első gyerekes anyuka lehetsz. Én is átéltem ezt.
Nagy levegő. Nyugodj meg. Minden baba sír, mert máshogy nem tud kommunikálni. Ringasd egy kicsit, suttogj neki.
Menni fog.
A 3 hónaposnál fiatalabb újszülöttek 5 különböző sírást produkálnak, 5 kiváltó ok miatt. Ezek: éhség, büfi, hasfájás, diszkomfort, álmosság. Keress rá a Dunstan bébinyelvre, tényleg működik, nekem nagy segítség volt. Youtube-on találsz videót is. Sok sikert. :-)
Jöhet a lepontozás.
Igen, tele vagy nedves pelus.
Itt egy cikk róla:
Videók (angolul, de a lényeg hallatszik:
http://www.youtube.com/watch?v=MJ8CB5H7xeQ (oldalt a relatedben a sorozat többi része)
Vagy az Oprah műsor, ez egyben az összes, röviden:
http://www.youtube.com/watch?v=PgkZf6jVdVg , lényeg 4.30-tól. Ezt a videót ráadásul a lánya töltötte fel. :)
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!