Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A gyerekeket tényleg kötelező...

A gyerekeket tényleg kötelező beadni az ovodaba 4 esen mert csak akkor mehetnek iskolaba 7 évesen vagy mikor kell beadni? És ha nem adom be mehet e suliba majd?

Figyelt kérdés
2014. júl. 1. 12:32
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
33%

Egy tehetetlen, életképtelen mulyát akarsz a gyerekedből? "nehogy bántsák". Mert, vagy örökre burokban fog élni?

Amúgy suli előtt egy év kötelező - ha intézménybe fog járni.

2014. júl. 1. 13:20
 12/46 anonim ***** válasza:
38%
Azert azzal legyél tisztában, hogy ha nincs pedagógusi végzettséged, akkor nem fogod tudni megtanítani a gyereknek, amit tudnia kell,
2014. júl. 1. 13:21
 13/46 anonim ***** válasza:
46%

6. és 7. válaszoló vagyok.

Nos 8. válaszoló ÉRTŐ olvasás: azt mondtam, hogy a jegyző felé a tanköteles korú gyermek taníttatását (elhelyezését) igazolni kell. Jellemzően ez intézménylátogatási igazolással történik.

Az pedig, hogy TANKÖTELES KORÚ tehát valamilyen módon igazolni kell azt, hogy oktatásban részesül, ez tény.

...köszi azért a rosszindulatú lepontozást, remélem, nem az otthon tanítás veszi ki az energiádat :))

2014. júl. 1. 13:24
 14/46 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom hogy sose járjon iskolaba kegyen magNtanulo ha lehet igy eltudna vegezni a gimit es az egyetemet is. És nem erné annyi rossz dolog nem hiszem hogy ez baj lenne ez nem burokban nevelés. De én úgyis itthon lennék vele most aktualis az ovi de ő sem akarna menni
2014. júl. 1. 13:33
 15/46 anonim ***** válasza:
27%

nem is értem a lepontozásokat, pedig teljesen jó, hasznos válaszokat kaptál.

jelenleg 5 éves kortól kötelező az óvoda, mert az utolsó év, az iskola előkészítő. jegyzőhöz fordulhatsz, de se az iskola előkészítőt se a magántanulói jogviszonyt a két szép szemedért nem engedélyezik. főleg azért nem, hogy ne bántsák a gyerekedet :)

elég komolyan veszik az oktatást, ha magántanuló lenne, akkor is évente 2x vizsgáznia kell, plusz szorgalmazzák, hogy a dolgozatokat év közben írja meg. ehhez magán tanárok kellenek, hacsak nem vagy alsó tagozatos diplomás oktató.

és azok az indokok amit elfogadnak, betegség, élsportolói életvitel, vagy ha a szülők munkájukból adódóan sokat költöznek (pl. a cirkuszosok gyerekei lehetnek magántanulók)

2014. júl. 1. 13:36
 16/46 anonim ***** válasza:
26%
Egész életében magántanuló? Miért akarod kizárni az életből?
2014. júl. 1. 13:37
 17/46 anonim ***** válasza:
33%

ÉN akkor inkább egy magán iskolát választanék. Van már idegen nyelven oktató ovi/iskola, biztos kisebb eséllyel vannak olyan gyerekek ott, akiktől meg akarod óvni.

Amúgy az évvesztesség már augusz 31-el van meghatározva. Fiam aug végi, és 3 évesen és 6 naposan ment oviba. Megjegyzem nagyon jó ovi , nagyon jó ovó nénikkel és sztem erre szüksége van a gyerekeknek.

2014. júl. 1. 13:51
 18/46 A kérdező kommentje:
Attol még én tudom tanitani jogy nem tanito vagyok de meg nem tartunk itt. Majd hivatkozunk betegsegre akkor
2014. júl. 1. 13:56
 19/46 anonim ***** válasza:
64%

A jól lepontozott 6., 7., 13. válaszoló vagyok, édesanya kis gyermekkel- így nálunk is képben van az oktatás kérdése.

Kérlek kérdező válaszold meg nekem, ha nem gond:

- Mitől bántanák a gyermekedet?

- Biztos vagy abban, hogy az a legjobb megoldás a "bántás" elkerülésére, hogy nem jár egyáltalán közösségbe a gyermeked?

- Mi az az ok, amiért nem inkább megküzdeni, szembenézni, közösségben szocializálódni hagyod? (persze, ha valóban súlyos beteg, akkor értem és megértem- viszont ebben az esetben rendelkezel elegendő szakmai kompetenciával egy komplex fejlesztésre- és ehhez elegendő türelemmel és lelkierővel is?)

- szakmailag kész vagy arra, hogy teljes iskolai anyagokat átadj és jól tudod szervezni a mindennapjaitokat? (csak mert az otthontanítás is feltételez valamilyen rendszert és bizony a tanító, tanár, szaktanárok is egy-egy szakma)

- ha a gyermeked otthon tanul veled érzed annyira biztosnak az általános műveltségedet, tájékozottságodat, hogy jobb alternatívát tudsz számára nyújtani, mint az iskolarendszer (akár az általánostól eltérő pedagógiai módszereket is számbavéve, mint pl. a waldorf stb.)

- mi van akkor, ha nem működik mégsem? akkor mégis megy suliba? :)

- tanítottál már? voltál ilyen helyzetben? esetleg pedagógus vagy? (tudom, nem feltétel, csak kíváncsi vagyok, hátha ilyen negatív tapasztalatodból jött ez az otthontanítás)

- mi a gyermeked oktatásával kapcsolatos hosszútávú jövőképed? Az idegennyelveket is jól fogod oktatni tudni (onnan jutott eszembe, hogy pl. 2 nyelvet beszélek tárgyalási szinten, mégsem állítanám, hogy képes lennék tanítani is, sőt...)

Tényleg nem támadni akarlak, hanem megérteni a motivációidat, mert érdekel.

Én sem önkormányzati oviba írattam be a kisfiamat, hanem választottam egy magánintézményt, amit sok gondolkodás, keresés előzött meg.

Bevallom, én egy személyben nem tartom magam alkalmasnak arra, hogy a gyermekem számámra azt a fontos kortárscsoportot is biztosítsam, amire hitem szerint szüksége van bizonyos életkorokban. Sőt bevallom, talán nem is minden területen vagyok olyan művelt, hogy felkészültségben vetekedjek MINDEN szaktanárral (másokban meg bizonyára eredményesebb lennék).

Ismered egyébként a "szintvizsga" követelményrendszerét?

Köszi a választ.

2014. júl. 1. 14:10
 20/46 anonim ***** válasza:
36%

Azt hittem Kérdező, hogy azért érdekelnek ezek, mert mielőbb szeretnéd, hogy kijárja, amit kell és pl ne legyen évvesztes se, mert azzal is csak 1 évet pazarol...

Hát figyu! Ezt a magántanulósdit egy bizonyos szempontból ésszerűnek tartom, más szempontból pedig károsnak...

Attól félteni, hogy bántani fogják, az túlzás... Jó, egyre kegyetlenebbek a gyerekek, egyre kevésbé figyelnek rájuk a tanárok, de azért arra alapozni, hogy őt ott bántani fogják, az durva... Tényleg csak baja lesz ebből, mert nem lesznek társai, barátai, az ismerkedésben ez később nagyon vissza fogja tartani.

Azt viszont aláírom, hogy ha jó képességű, akkor sokkal többet tanulhat magánúton, míg egy vegyes osztályban.

Pl. én is egész általánosba úgy jártam, hogy otthon semmit se tanultam, elég volt szünetekben, mégis 4-es, de inkább 5-ös tanuló voltam. Annyira gyenge volt az oktatás színvonala, mégpedig azért, mert a buták felzárkóztatása ment... Elég nagy károm is lett ebből utána...

Viszont ha okos vagy, akkor tudod úgy is tanítani magad és taníttatni magántanárral néha plusz órában, hogy közben suliba is jár. Csak motiválni kell! Tudnia kell a gyereknek, hogy nem nagy dolog, amit tanítanak az iskolában, azt jobb ha kiegészíti...

2014. júl. 1. 15:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!