Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akinek otthonról ment oviba a...

Akinek otthonról ment oviba a gyereke, első évben volt barátja?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 évesen, 5 hónapja kezdte az ovit. nagyon jó ovi, remek óvonők, gond nélkül beszokott, pedig nem könnyű természet, fel voltam készülve sok mindenre. Szeret járni, sosincs hiszti, pedig itthon vagyok a kishugával. Viszont nem barátkozik. Sose volt barátkozós típus, nem is nagyon jártunk közösségbe, mert nem volt értelme nagyon. Végre úgy tűnt, van egy kisfiú, akivel eljátszogat, viszont ma azzal fogadott az óvonő, hogy igen pörgős napja volt a gyereknek, eléggé rossz volt és megverte a kis barátját. Igazán elképedtem, mert nem egy verekedős típus, sőt, már voltam tanúja, hogy fogmosáskor odébb taszította egy nagyobb és nem szólt semmit. Az óvonő észrevette a dolgot és helyrerakta. azóta azért mondom neki, hogy védje mg magát, ha bántják, amit tilos, kisebbeket és lányokat bántani.

Na most a fiam váltig t, hogy a másik bántotta, ezért verekedett. Máskor is említette, hogy bántotta ez a gyerek, de attól még barátkoztak. Most akkor mégis mit mondjak neki? Szidjam meg, mert verekedett, de ha mégis neki van igaza, akkor meg ne védje meg magát? Tudnátok tanácsot adni?

2014. ápr. 8. 14:16
 1/4 anonim ***** válasza:

1 éve jár oviba, van legjobb barátja, meg egy kisebb klikkben is benne van a barátjával. általában 6an játszanak, de enni, aludni a legjobb barátjával szokott.

egyébként délutánonként is összejárunk, együtt játszóterezünk, ez is sokat számít.

én azt tanítom neki, hogy nem üthet először, de ha őt bántják akkor megvédheti magát, visszaüthet. ez be is jött nálunk, tényleg soha nem volt panasz rá, hogy bántott volna valakit, viszont van egy verekedős kisfiú a csoportban, neki visszaüt, mondjuk nem gyengén, szegénynek az orra is bezöldült múlt héten de hát ez van. legalább megtanulja végre, hogy ne bántson másokat.

(szülőkkel már többször próbáltunk beszélni, de szerintük aljas rágalom mert nekik egy kis angyal a fiúk, az óvónő meg már kezd kikészülni, úgyhogy most a gyerekek kezdenek összefogni ellene)

2014. ápr. 8. 15:05
 2/4 anonim ***** válasza:
2,5 évesen ment oviba, csak 4,5 évesen lett állandó, maradandó barátja
2014. ápr. 15. 15:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem tudsz igazságot tenni, mert nem voltál ott. Az óvónőnek kell reagálni ott helyben. Amit persze ő is csak akkor tud adekvátan megtenni, ha ismeri az előzményeket. A gyerekek mióta vlág a világ állítják, hogy a másik kezdte... Ez így van és így is marad, az életben nem fogja megtudni az igazat, aki nem volt ott.
2014. ápr. 15. 15:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tudom, h nehéz igazságot tenni, szerintem az óvonők nagyon jók, nem is panaszképpen mondták, csak hogy végre játszott valakivel, de ezek után megint nem lesz pajtása. Azóta nem volt oviban, mert beteg lett, gondolom, jövő hétre elfelejtik...
2014. ápr. 15. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!