Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Első nap az oviban, ovis...

Első nap az oviban, ovis zsákban miket vittetek? Váltóruhát mit?

Figyelt kérdés
Én pakoltam bele két bugyit, két zoknit, egy harisnyát, két hosszú ujjú pólót, egy kisszoknyát, egy atlétát. Ezeket váltóruhának, ha piszkos lesz, ami rajta van. Harisnyában és szoknyában lesz napközben, abban amiben megyünk reggel. Ott lesz még a farmer, a kabát, sapi és cipő, amiben megy reggel, de rakok még egy melegítőegyüttest is, ha jobb idő lesz és kimennek. Egy sportcipőt kintinek és egy benti papucsot. Hajcsatot és uzsonnás dobozt, amiben hazahozzuk az uzsit. Kulacsot is rakok neki vízzel. Fogkrém, fogkefe, pohár és törölköző. Textilhángit, hátha ráadják. Ennyi elég, vagy kell még valami? Nem fog ott aludni, alvós cuccok nem kellenek. Amikor kimennek az udvarra, akkor miben lesznek? Azt veszik fel, amiben reggel jöttek, vagy kell erre is egy külön ruha, ami ott marad, pl melegítőegyüttes? Ez még nekem nem világos. Ezért rakok egy melegítő szettet is.
2014. márc. 23. 16:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem fiam van, 2 pár zokni, 2 alsógatyó, 1 póló, 1 nadrág, 1 pulcsi van a zsákban. A fogmosós cuccot a mosdóban tartják külön kis polcon, jellel ellátva. Nálunk udvarra abban mennek, amiben reggel mennek, de valahol kérnek be erre külön ruhát, hogy ha összekoszolja, ne koszosban menjen haza. De ha nagyon koszos lesz úgyis átöltöztetik. Bent nálunk nem lehet papucs, hanem szandi vagy vászoncipő kell. A szandi jobb szerintem. Tornacuccot nem kérnek? Nálunk az is kell. Rövidnadrág, poló, tornacipő.
2014. márc. 23. 16:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem tájékoztattak szülőin? Nálunk kell benti és kinti ruha, a kinti ruhát nem is a zsákba kell rakni, hogy könnyen megtalálják, ha kimennek, bentre pedig benti cipő vagy szandál. Alváshoz nem öltöztetik át őket (szerintem sehol). Nálunk a gyerekek egyedül öltöznek, úgyhogy ha a lányom szoknyában és harisnyában van bent, én inkább egy vékony nadrágot adok kinti ruhának, hogy ne kelljen neki a harisnyát le-fel venni.
2014. márc. 23. 16:52
 3/10 anonim ***** válasza:
nálunk csak 1 db bugyi, 1 db rövid polo kell, 1 hosszu vékonyabb felsö, 1 db nadrág (nem farmer), plusz egy benti papucs.
2014. márc. 23. 16:59
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem volt szülői, mert most adom be év közben. Köszi, így már világos. Én is úgy gondolom, hogy viszek neki egy kinti váltóruhát és abban legyen kint, ne abban amiben megy reggel! Köszi

Tornaórát nem mondtak, hogy lenne.

2014. márc. 23. 17:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Mindenből 1 db (zokni, póló, pulcsi, nadrág). Abban van kint az udvaron amiben viszem reggel. Nincs külön kinti ruhája, és cipője. Fogkefe, pohár. Nálunk fél évente van tisztasági csomagot vinni: papírzsepi, 4 tekercs WC papír, fogkrém, szalvéta, folyékony szappan). Havonta papírzsepi 100-as.
2014. márc. 23. 18:51
 6/10 anonim ***** válasza:
felénk is igy van, abban van kint amiben reggel viszem.
2014. márc. 23. 20:05
 7/10 anonim ***** válasza:

kulacsot vízzel rögtön haza fogják küldeni. alapelv, hogy csak akkor vihetsz be ételt-innivalót ha mindeki kap belőle, szóval ilyet nem lehet :) na meg nincs olyan, hogy majd kimegy kulacsból inni ha szomjas :)

nekem nagyon melegnek tűnik az öltözet oviba, jellemzően túlfűtik az óvodákat, szóval a harisnyát és a hujjú pólót cseréld le inkább kisnadrágra és pólóra :)

bár most jön a rosszabb idő, lehet még 1-2 hétig jó a harisnya, de aztán ha megint 20 fok lesz, nagyon sok lesz bentre a harisnya-szoknya.

papucs szintén tilos, olyan kell ami fogja a lábát mert balesetveszélyes a papucs. szóval szandál vagy tutyi bentre, vagy puhatalpú.

udvarra abba mennek amibe jöttek, illetve nyáron csak az alsót szokták cserélni, tehát benti kisnacit kinti hosszú nadrágra vagy szoknyára cserélik.

alapvetően nem árt ha divat helyett a kényelem felé hajlasz, tehát szintén jobb udvarra a szabadidő nadrág mint a szoknya :)

és persze úgy készülj, hogy koszos is lesz. kint homokoznak, elesnek, csúsznak-másznak, kiszakad. bent meg szintén másznak a durva szőnyegen, leeszik magukat- ezért is kell a váltóruha :)

tehát olyat tegyél be a zsákba, amit egyébként is ráadnál benti ruhára.

kintit nem igen szokták cserélni, másodjára is ráadják ha piszkos, bár írod, hogy ebéd után hazahozod, így ez nem is opció :)

uzsidoboz is felesleges szerintem, bár ezt te tudod hogy kényelmes neked :) általában uzsi az kenyér szokott lenni, feltéttel vagy joghurttal, egy uzsiszatyorba teszik az elmenőknek, amit be tudsz tenni a szatyrodba, táskádba :)

2014. márc. 23. 22:41
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem volt szülői, de azért voltam bent az oviban és minden kislány harisnya+szoknyában volt, plusz láttam rajtuk a gumiklumpát, szóval nálunk így van. Írtam, hogy kintre viszek neki melegítőt, félreértetted, nem harisnya+szoknyában lesz ottkint.
2014. márc. 24. 06:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Nálunk csak szalvétára teszik az uzsit, ezért teszem dobozba, de köszi! A kulacsot meglátjuk.
2014. márc. 24. 06:26
 10/10 anonim ***** válasza:

A fiam 4,5 éves, második éve ovis.

Van a zsákjában 2 alsógatya, 2 zokni.

2 hosszú ujjú póló, 2 rövid ujjú póló, 2 hosszú nadrág bentre, 1 rövidnadrág + 1 lábfej nélküli harisnya (ha kint hűvösebb lenne, bár ez még januárról maradt bent).

Mondjuk mostanában kevés a "baleset", de az elején imádott pancsolni, így volt, hogy kevés is volt a póló, mert mind csurom vizes volt, vagy leette, leitta magát.

Nálatok nem opció, de nálunk alváshoz átöltöznek pizsamába, így az is kell, plusz saját ágynemű.

Fogkefe + pohár, kis törölköző.

Nálunk úgy van, hogy amiben viszem reggel, abban megy ki az udvarra, bentre öltöznek át. Ha du. megyünk valahova, akkor viszek délutánra olyan ruhát, ami az alkalomhoz illő (farmer, bársonynadrág), de ált. melegítőbe viszem reggel, du. is abban jön haza, függetlenül attól, hogy koszos lesz-e.

2014. márc. 24. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!