Ovis farsang.9 fiúból 7 volt pókember. Ti mit szóltok hozzá?
Amikor a saját régi farsangi fotóimat nézem, olyan jó látni, hogy milyen ötletes szuper jelmezek voltak. Mindenki másban...
A kisfiam csoportképén pedig azt látni, hogy a 9 fiúból 7 álarcos pókember (a 7-ből ráadásul 5 ugyanazt az egyenruhát viselte, kettőnek volt egy kicsit más a szabása). Meg sem lehet különböztetni őket az álarc miatt...
Nem tudtam ott lenni magán a farsangon, mert persze délelőtt (munkaidőben) tartották meg. Csak így utólag nézem a facebook-ra feltöltött képeket. Hát nem tudom, jól érezték-e így magukat vajon? Vagy pont az enyém érezhette magát rosszul hogy szinte egyedüliként kilógott a sorból? (ő simán csak Cowboy volt, plussz volt még egy Villám McQueen rajta kívűl)
Erre mondhatnám azt, hogy a lányok meg általában valamilyen hercegnők vagy királylányok- az aktuális mesehőstől függően persze, de nagyjából a kedvenc a lányoknál a Hamupipőke, Disney hercegnők, boszorkányok, Jázmin hercegnő stb. szintjén ki is merül.
De ez szerintem egyáltalán nem baj.
Ha a gyerekek várták ezt az alkalmat, ha mindenki szívesen készült és vette fel a jelmezét, akkor nem hsizem, hogy csak ezért szomorúságra adna okot, ha voltak egyforma jelmezek.
...ezzel együtt abban igazat adok neked, hogy sajnos sokkal fantáziátlanabbak mostanában a jelmezek- régen talán nem volt ekkora kínálat sem, ekkora "marketingje" sem egy mesehősnek, nem folyt ennyire a csapból is pl. a pókember vagy a verdák- de hát ez van.
A szülők is sokat dolgoznak, talán otthon is általában kevesebb idő jut a jelmezek elkészítésére- egyre inkább jellemző (mindenben) a készen kapottat előnyben részesíteni.
Nem mondom, hogy ez a jó út, de ez van, ezt kell elfogadni.
Ha a gyerekek jól érezték magukat, akkor nem számít, hogy hány egyforma jelmez volt.
Ne törődj vele, az a lényeg, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Az én fiam is volt pókember, abban az évben rajta kívül még vagy hárman voltak. De a fiamnak egy percig nem esett rosszul, sőt, nem is érdekelte. De most farsangon ő is Cowboy volt (persze most is volt vagy 3 pókember :)) - de ezt is nagyon élvezte. Szerintem az a fontos, hogy a gyerekek annak öltözhessenek be, aminek akarnak! :)
Ja és tényleg minden kislány királylány akar lenni, náluk meg ez a menő. :)
Ha a kisfiam pókember akarna lenni a farsangon, nem veszekednék vele, hogy márpedig gomba leszel, mert az ötletesebb. Szerintem a lényeg az, hogy a gyerekek boldogok legyenek. És ha őt az teszi boldoggá, hogy pókember, akkor legyen. Emlékszem, hogy a mi időnkben is voltak favorit jelmezek. Én pl voltam Hófehérke (nem hiszem, hogy ez annyira egyedi lett volna), a tesóm meg Kalán néni (akkor ez volt a sláger mese).
Mi külföldön élünk, itt nincs farsang, de ha lenne a fiam is tuti, hogy pókember, batman, vagy Tini ninja lenne. :) Esetleg Buzz Lightyear.
Igazatok van, persze, hogy az a lényeg, hogy ők jól érezzék magukat.
Csak a csoportképet olyan fura nézni. Élőben lehet, hogy szuper buli volt...de a beállított kép, ahogy egymás mellett áll 7 pókember és dunsztom sincs melyik kicsoda...olyan nagyon nem stimmel.
A lányok is persze, mindegyik hercegnő-hamupipőke-ilyesmi volt (kivéve egy cicalány), de nekik mind más színű-fazonú a ruhájuk a hajuk etc. Felismerhetőek. A fiúknál talán ez zavar, hogy semmi különbség nincs köztük.
z én fiam meg 4 évesen azt sem tudja mi az a Pókember mert még soha életében nem nézett ilyen és ehhez hasonló meséket!Ő a templomi farsangon indián volt az ovison meg autószerelő!Nagyon klassz volt készíteni mindkét jelmezt és kb fél órába tellett mindkettőt elkészíteni és azért mert ő itthon ilyeneket játszik:autót szerelnek az Apjával szerepjátékba burkolva!
Tehát egy kicsit igazat adok a kérdezőnek,hogy tényleg olyan fantáziátlan ez a pókember meg verdák és társai!Csak leemelem a polcról kifizetem a 3 e ft-ot a gyerek meg csak belebújik!
A mi farsangunkon pl egy kislány törpilla volt,az anyukája készítette a jelmezt nagyon klassz volt és azt mondta nem volt több 1 óránál elkészíteni!Könyörgöm nincs anyukának fél-1 órája elkészíteni!
Amúgy a mi csoportunkba nem volt pókember,helyette fiúknál volt pingvin,cowboy,király,kisegér,lányoknál katica,gomba,teletabbie,persze volt 1-2 királylány is!
Nekem teljesen mindegy. Az én gyerekeim mindig saját készítésű jelmezt kérnek, így mi kiesünk ebből a körből. Kicsit csodálkozom, azt hittem, már lejárt a Pókember-korszak. :)
De igaz, nagyon sok gyári jelmez van, így óhatatlanul egyforma. Régen lehetett 4-5 cowboy, mind másmilyen volt. Bár igaziból a lényeg, hogy érezzék benne jól magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!