Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ovis farsang.9 fiúból 7 volt...

Ovis farsang.9 fiúból 7 volt pókember. Ti mit szóltok hozzá?

Figyelt kérdés

Amikor a saját régi farsangi fotóimat nézem, olyan jó látni, hogy milyen ötletes szuper jelmezek voltak. Mindenki másban...

A kisfiam csoportképén pedig azt látni, hogy a 9 fiúból 7 álarcos pókember (a 7-ből ráadásul 5 ugyanazt az egyenruhát viselte, kettőnek volt egy kicsit más a szabása). Meg sem lehet különböztetni őket az álarc miatt...

Nem tudtam ott lenni magán a farsangon, mert persze délelőtt (munkaidőben) tartották meg. Csak így utólag nézem a facebook-ra feltöltött képeket. Hát nem tudom, jól érezték-e így magukat vajon? Vagy pont az enyém érezhette magát rosszul hogy szinte egyedüliként kilógott a sorból? (ő simán csak Cowboy volt, plussz volt még egy Villám McQueen rajta kívűl)

2014. márc. 4. 10:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Erre mondhatnám azt, hogy a lányok meg általában valamilyen hercegnők vagy királylányok- az aktuális mesehőstől függően persze, de nagyjából a kedvenc a lányoknál a Hamupipőke, Disney hercegnők, boszorkányok, Jázmin hercegnő stb. szintjén ki is merül.

De ez szerintem egyáltalán nem baj.

Ha a gyerekek várták ezt az alkalmat, ha mindenki szívesen készült és vette fel a jelmezét, akkor nem hsizem, hogy csak ezért szomorúságra adna okot, ha voltak egyforma jelmezek.

...ezzel együtt abban igazat adok neked, hogy sajnos sokkal fantáziátlanabbak mostanában a jelmezek- régen talán nem volt ekkora kínálat sem, ekkora "marketingje" sem egy mesehősnek, nem folyt ennyire a csapból is pl. a pókember vagy a verdák- de hát ez van.

A szülők is sokat dolgoznak, talán otthon is általában kevesebb idő jut a jelmezek elkészítésére- egyre inkább jellemző (mindenben) a készen kapottat előnyben részesíteni.

Nem mondom, hogy ez a jó út, de ez van, ezt kell elfogadni.

Ha a gyerekek jól érezték magukat, akkor nem számít, hogy hány egyforma jelmez volt.

2014. márc. 4. 10:39
 2/11 anonim ***** válasza:

Ne törődj vele, az a lényeg, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Az én fiam is volt pókember, abban az évben rajta kívül még vagy hárman voltak. De a fiamnak egy percig nem esett rosszul, sőt, nem is érdekelte. De most farsangon ő is Cowboy volt (persze most is volt vagy 3 pókember :)) - de ezt is nagyon élvezte. Szerintem az a fontos, hogy a gyerekek annak öltözhessenek be, aminek akarnak! :)

Ja és tényleg minden kislány királylány akar lenni, náluk meg ez a menő. :)

2014. márc. 4. 10:43
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha a kisfiam pókember akarna lenni a farsangon, nem veszekednék vele, hogy márpedig gomba leszel, mert az ötletesebb. Szerintem a lényeg az, hogy a gyerekek boldogok legyenek. És ha őt az teszi boldoggá, hogy pókember, akkor legyen. Emlékszem, hogy a mi időnkben is voltak favorit jelmezek. Én pl voltam Hófehérke (nem hiszem, hogy ez annyira egyedi lett volna), a tesóm meg Kalán néni (akkor ez volt a sláger mese).

Mi külföldön élünk, itt nincs farsang, de ha lenne a fiam is tuti, hogy pókember, batman, vagy Tini ninja lenne. :) Esetleg Buzz Lightyear.

2014. márc. 4. 10:55
 4/11 A kérdező kommentje:

Igazatok van, persze, hogy az a lényeg, hogy ők jól érezzék magukat.

Csak a csoportképet olyan fura nézni. Élőben lehet, hogy szuper buli volt...de a beállított kép, ahogy egymás mellett áll 7 pókember és dunsztom sincs melyik kicsoda...olyan nagyon nem stimmel.

A lányok is persze, mindegyik hercegnő-hamupipőke-ilyesmi volt (kivéve egy cicalány), de nekik mind más színű-fazonú a ruhájuk a hajuk etc. Felismerhetőek. A fiúknál talán ez zavar, hogy semmi különbség nincs köztük.

2014. márc. 4. 11:27
 5/11 anonim ***** válasza:
Én is láttam a lányom csoportképét, ott is minimum 3 pókember (tavaly is ennyi volt csak más gyerek), két ugyanolyan oroszlán jelmezes egymás mellett, és még vagy 5-6 db hercegnő. Tényleg vicces egy kicsit. :-) De nem baj, lehet hogy ők ettől voltak boldogok, hogy hasonlítottak a egymáshoz, ilyenkor még az tetszik nekik ha utánozhatják egymást.
2014. márc. 4. 11:58
 6/11 anonim ***** válasza:
Amikor én kislány voltam, szinte mindenki királylánynak akart öltözni. Ha a gyerekek jól érezték magukat, akkor teljesen mindegy, ki minek öltözött.
2014. márc. 4. 12:15
 7/11 anonim ***** válasza:
azta...micsoda problémák...a mi gyerekkorunkban is volt sláger-és valóban a lányok közül 10ből 9 biztos királylány volt
2014. márc. 5. 12:46
 8/11 anonim ***** válasza:
A farsangnak nem az a lényege, hogy különlegességre vagy egyedi gondolkodásmódra vagy bármire neveljük a gyereket vagy hogy csakazértis nemtommi legyen. A farsangnak a szórakozás a lényege, mindenki olyan jelmezbe bújik, amilyenbe akar, önfeledten játszik, ökörködik, táncol. Ilyen szempotból engem tök hidegen nagy az is, ha a sok királylány közt az én lányom az egyetlen csirke, vagy ha ellenkezőleg, ő a tizenötödik királylány. Lényeg, hogy úgy érezze, ő dönthette el, mi akar lenni, és utána ne legyen hiányérzete, hogy de jó lett volna, ha nem tukmálom rá az elképzelésemet. Nem kell mindennek jelentőséget tulajdonítani, időnként elég csak lazítani és jól érezni magunkat.
2014. márc. 6. 10:50
 9/11 anonim ***** válasza:

z én fiam meg 4 évesen azt sem tudja mi az a Pókember mert még soha életében nem nézett ilyen és ehhez hasonló meséket!Ő a templomi farsangon indián volt az ovison meg autószerelő!Nagyon klassz volt készíteni mindkét jelmezt és kb fél órába tellett mindkettőt elkészíteni és azért mert ő itthon ilyeneket játszik:autót szerelnek az Apjával szerepjátékba burkolva!

Tehát egy kicsit igazat adok a kérdezőnek,hogy tényleg olyan fantáziátlan ez a pókember meg verdák és társai!Csak leemelem a polcról kifizetem a 3 e ft-ot a gyerek meg csak belebújik!

A mi farsangunkon pl egy kislány törpilla volt,az anyukája készítette a jelmezt nagyon klassz volt és azt mondta nem volt több 1 óránál elkészíteni!Könyörgöm nincs anyukának fél-1 órája elkészíteni!

Amúgy a mi csoportunkba nem volt pókember,helyette fiúknál volt pingvin,cowboy,király,kisegér,lányoknál katica,gomba,teletabbie,persze volt 1-2 királylány is!

2014. márc. 8. 19:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem teljesen mindegy. Az én gyerekeim mindig saját készítésű jelmezt kérnek, így mi kiesünk ebből a körből. Kicsit csodálkozom, azt hittem, már lejárt a Pókember-korszak. :)

De igaz, nagyon sok gyári jelmez van, így óhatatlanul egyforma. Régen lehetett 4-5 cowboy, mind másmilyen volt. Bár igaziból a lényeg, hogy érezzék benne jól magukat.

2014. márc. 9. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!