Miért műveli ezt az óvónő?
A csoportunkban két óvónő van. Egy fiatalés egy idősebb.
Az idősebbel nincs is gond, a fiatalabb azonban katasztófa.
Hangosan beszél, szerintem túlzottan hangosan...
Becézgeti a gyerekeket, folyton viccelődik velük, de mindeközben eléggé szigorú is...múltkor konkrétan nem segített a gyerekemnek felöltözni alvás után, azt mondta neki, próbálgassa csak...hiába mondta neki a gyerek, hogy nem tudja, hogyan kell.
A gyerekem nem is szereti szerintem, bár nem mondja, de alig mesél...a többi gyerekviszont ahogy hallom szereti.
Csak az én gyerekemmel ilyen? Lehet ellene valamit tenni? Váltsunk óvodát?
Kedves Kérdező!
A kiscsoportos kötetlen foglalkozást középsőben ezt már felváltja a kötött tevékenység, mely elengedhetetlen az iskolafelkészültséghez. Igenis próbáljon meg öltözni, mert a gyermeknek hatalmas egocentrizmusa lesz/van. Ha a családban nincs megfelelően nevelve a gyerek és az óvodában nem lehet szép szóval elintézni a dolgokat, kénytelen az óvónő "büntetést" alkalmazni, ámbár belátom, hogy a sarokba ültetés nem megfelelő módja ennek. A gyereket hagyni kell, hogy a saját ütemében fejlődjön a képességeihez mérten, de mivel nem említetted, hogy a gyereked bármilyen mentális vagy kognitív sérülékenységben szenvedne, ezért az öltöztetéskor csak az ő 'lustasága' jöhet szóba, amit ha engednék, nem tudna önálló lenni és megint írhatnám az egocentrizmust.
Egy óvodapedagógus hallgató
Egy 4 éves gyerek nem öltözik önállóan ott komoly nevelési hiba van , vagy a gyerekkel van a gond. Mit nem tud egy pólón le fel venni?
3 éves a gyermekem ,szeptemberben kezdte az ovit, a csizmáját nehezen veszi fel de teljesen önállóan öltözik fel, ha a csizma felvétel nagyon nem megy elmondom hogyan oldja meg, de nem csinálom helyette,különben egy olyan piponya lenne mint a fent említett szerencsétlen gyermek...
Csak ártasz a gyerekednek.
Látom, régi a kérdés, de hátha olvassa még valaki... a "meg sem kóstolja, akkor honnan tudja, hogy szereti"-t onnan tudja, hogy érzi a szagát, a szaglás és ízlelés érzékelése pedig egybekapcsolódik az agyban, az ízek élvezete kb. 80%-a a szaglásból jön. Nincs olyan étel, aminek a szagát nem szeretnénk, de az ízét igen. Én is utáltam, hogy minden szart végigkóstoltattak velem gyerekkoromban ezzel az érvvel.
A többi dologban én se értek egyet a kérdezővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!