Miért műveli ezt az óvónő?
A csoportunkban két óvónő van. Egy fiatalés egy idősebb.
Az idősebbel nincs is gond, a fiatalabb azonban katasztófa.
Hangosan beszél, szerintem túlzottan hangosan...
Becézgeti a gyerekeket, folyton viccelődik velük, de mindeközben eléggé szigorú is...múltkor konkrétan nem segített a gyerekemnek felöltözni alvás után, azt mondta neki, próbálgassa csak...hiába mondta neki a gyerek, hogy nem tudja, hogyan kell.
A gyerekem nem is szereti szerintem, bár nem mondja, de alig mesél...a többi gyerekviszont ahogy hallom szereti.
Csak az én gyerekemmel ilyen? Lehet ellene valamit tenni? Váltsunk óvodát?
Sírok... :D
Hangosan beszél... aha, hát próbálj már meg suttogva beszélni 30 gyerekkel.. Tojnának rád és nem azért, mert neveletlenek, hanem mert nem hallják.
Becézi a gyerekeket.. Aztaaa hát ez bűn! Azt kellene mondania, hogy András vagy András úr vagy András herceg? Melyik kellene?
A gyerekeknek meg szóljon úgy, hogy utódok meg gyermekek, esetleg ivadékok a cicuka meg nyuszika helyett. Az sokkal jobb.
Szerintem az nem szigorúság, ha megtanítja a gyerekedet arra, amit már legalább 1 éve tudnia kellene, de te elmulasztottad megtanítani. Jól ki van nyalva ennek az András úrnak a popója.
Otthon te nem bünteted meg, ha rosszat csinált? Megsimogatod a fejét és azt mondod: "András! Máskor ne csináld ezt." ?
Szerintem nem az a kérdés, hogy "Csak az én gyerekemmel ilyen?" hanem az, hogy "Csak az én gyerekem ilyen?"
Már válaszoltam korábban, így ez a válaszom puszta kíváncsiságból ered.
Érdekelne, miért emelted ki a kérdést? Szerintem elég sok választ kaptál, ráadásul új dolgot, körülményt nem írtál, ami esetleg módosíthatná a véleményt...
Vagy szeretnéd még néhány embertől hallani, hogy a fiaddal meg veled van a baj, és ilyen óvónőkre lenne mindenütt szükség?
33-as, ezek szerintem tipikusan kamu kérdések, mert az emberi gondolkodásnak teljes mértékben ellentmond az egész. Úgysem fog kapni olyan választ, amiben őt védi meg a válaszoló, illetve neki ad igazat, mert amiket leírt, azok egy normális gondolkodású embernek nem lehetnek problémák.
Tehát én úgy gondolom, hogy jót röhög a markában a kérdező.
Milyen szerintem egy jó óvónő?
-hagyja, hogy a gyerek saját ütemében fejlődjön
-nem erőltet rá semmit . sem evést, sem foglalkozást.
-nem becézget. az andrás csak egy példa volt, de a mi fiunk Bendegúz...nem azért neveztük el így, hogy utána Beninek,meg Benjinek hívják...
-nem büntet.Mutasson pozitív példát, vagy adjon pozitív alternatívát,de ne büntessen. És igen,otthon nincs büntetés. megbeszéljük,hogy ezt nem kellene,és ennyi.
Szeritem megfelelően nevelem a gyerekemet,hogy EGÉSZSÉGES felnőtt váljon belőle, ne egy társadalom által megnyomorított roncs.
Eszembe jutott a régi vicc:
Utazik a HÉV-en egy hölgy, ölében gyermeke, szembe vele egy idősebb hölgy, az idősebb hölgy mellett egy tipikus rocker. A hölgy ölében ülő gyermek folyton rugdossa a mamit, aki rövid időn belül megunja és megkéri a fiatalasszonyt, szóljon a gyemekre. Rövid gondolkodás után válaszol is az anyuka:
- Tudja, a férjemmel úgy gondoljuk, hogy nem szólunk a gyermekre, ezáltal nem gátoljuk a személyiségének a kifejlődését.
Utaznak tovább, majd a következő megállónál a rocker leszálláshoz készülődik és odanyomja a rágóját a fiatal hölgy homlokára és közli:
- Nekem is hagyták kifejlődni a személyiségem.
Ha szerinted a következetes neveléstől "egy társadalom által megnyomorított roncs" lesz, akkor tényleg vedd ki az óvodából a gyereked minél előbb, és neveld tovább egyedül.
Nem tudom, te hol élsz, felénk úgy tanítják, hogy illik beilleszkedni a társadalomba. Tudok mondani olyan népcsoportot, ahol tényleg szabadon nevelnek, és nincs következménye a tetteknek, tényleg ezt akarod te is? Járni fog a gyereked iskolába? Hogy fogja megérteni, hogy ott kell maradni, és követni kell a tanító kérését és utasítását (igen jól olvasod, utasítását, mert hogy az is van bőven)? A társadalom szabályok miatt tud működni. Ha mindenkit hagynánk, hogy szabadon tegyen, amit akar, abból hamar anarchia lenne.
Egyedül azt a részét értem a mondandódnak, hogy saját ütemében fejlődjön a gyerek, a pedagógus pont ezt hagyja, hadd fejlődjön (ha felöltözteti ő, attól nem fejlődik, csak egy tehetetlen báb marad)
Kíváncsi vagyok, milyen jövőt, milyen intézményeket gondolsz a gyerekednek, hogyan tudnád megoldani, hogy ne sérüljön a gyereked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!