Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért műveli ezt az óvónő?

Miért műveli ezt az óvónő?

Figyelt kérdés

A csoportunkban két óvónő van. Egy fiatalés egy idősebb.

Az idősebbel nincs is gond, a fiatalabb azonban katasztófa.

Hangosan beszél, szerintem túlzottan hangosan...

Becézgeti a gyerekeket, folyton viccelődik velük, de mindeközben eléggé szigorú is...múltkor konkrétan nem segített a gyerekemnek felöltözni alvás után, azt mondta neki, próbálgassa csak...hiába mondta neki a gyerek, hogy nem tudja, hogyan kell.

A gyerekem nem is szereti szerintem, bár nem mondja, de alig mesél...a többi gyerekviszont ahogy hallom szereti.

Csak az én gyerekemmel ilyen? Lehet ellene valamit tenni? Váltsunk óvodát?

2014. ápr. 3. 21:37
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
88%

1. Illett volna 4 évesen már megtanítanod, hogy a pólóját egyedül vegye fel. De nem lenne probléma, hogy még nem tudja, azonban ne hátráltasd a fejlődésében azzal, hogy elvárnád az óvónőtől, ő öltöztesse. Arról nem is beszélve, hogy a gyerek önbialmának sem jó, ha azt látja, a többiek egyedül öltöznek, őt pedig öltöztetni kell.

2. Mi a baj az Andriskám-édesemmel? És a nyuszikákkal, cicukákkal? Inkább kedves legyen velük, mintsem ordítson, sajnos erre is van példa.

3. Nagyon sok gyerek szereti kijelenteni egy ételről, hogy "nem szeretem", holott még sosem kóstolta. Én lányom is ilyen. Gondolom ebből következően ragaszkodik az óvónő ahhoz, hogy legalább kóstolja meg, mielőtt azt mondja, nem kell. Ebben sincs semmi kivetnivaló.

4. A foglalkozás egy jó dolog, mert ettől fejlődik a gyerek, nem attól, hogy magára van hagyva és játsszon egyedül. Abban egyetértek, hogy nagycsoport kivételével nem tenném kötelezővé, de nagycsoportban már be kell azt is vezetni, hogy bizony vannak kötelező foglalkozások. Mit fogsz csinálni a gyerekeddel az iskolában, ahol ülni kell egy egész délelőttöt és kötelezően tanulni?

5. Miért gond az, ha büntetik, aki rendetlen? Te otthon nem szoktad büntetni, ha valami rosszat csinál a gyereked? Ez által neveled, vezeted rá, hogy amit csinált nem jó, ne tegye a továbbiakban. Ezt nem érted?

Szóval összefoglalva már a kérdés kiírását sem értem.....

"Kissé" fura felfogású vagy!

2014. ápr. 4. 12:10
 22/59 anonim ***** válasza:
93%
húúú-én óvónéni vagyok-és bár van két gyerkőcöm-nagyon szeretem őket is,ha odajönnek,mindig megsimogatom,megpuszilom,megölelem őket-(aztán én meg majd pedofil leszek) lehet,hogy ezután majd figyelem a szülők reakcióit-kinek nem tetszik ez,kinek ne szeretgessem a gyermekét.megjegyzem,van olyan aki engedi-és van,aki nem.
2014. ápr. 4. 12:13
 23/59 anonim ***** válasza:
93%

kérdező, kérhetek valamit?

írd már le légyszíves, hogy szerinted milyen egy jó óvónő! miket csinál, miket nem.

amiket te problémának leírtál, számomra pont azok a jó óvónő jelzői, így kíváncsivá tettél.

én fiam is kiscsoportos, 4 éves. most már a cipzárt, gombot, fűtőt, mindent megold egyedül az öltözködésnél.

semmiben sem kell neki segíteni, teljesen egyedül levesz és felvesz mindent jól. az óvodában nem öltöztetik, év elején se tették, csak segítettek. értem ez alatt azt, hogy nem vették le róluk a pólót, de az óvónő megfogta a póló ujjának a végét, hogy könnyebben ki tudja húzni az egyik kezét. mostanra az egész csoport önállóan öltözik. nekem rossz lenne ha csak az én gyerekemnek nem menne, segítsd te is a gyerekedet a probléma gyártás helyett

2014. ápr. 4. 12:39
 24/59 anonim ***** válasza:
92%
ne haragudj kérdező, de itt veletek van a baj, nem az óvónővel...
2014. ápr. 4. 12:53
 25/59 anonim ***** válasza:
81%

Kezdjük ott a dolgot, hogy 4 évesen egy pólót nem tud fel és levenni????? Ez már egy 2 éves gyereknek is megy.

Másodszor: minden óvodában MEG KELL KÓSTOLNI az ételt. Ha nem ízlik, akkor nem kell megenni, de meg kell kóstolni. Természetes, hogy van sarokba állás és büntiszék. Nálad otthon nincs????? A csoportfoglalkozásokon kötelező részt venni, ettől csoportfoglalkozás. A becézésekre nem tudok mit mondani, nyilván kedves gesztus és a szeretetét fejezi ki vele. Ha ez téged frusztrál, hát az már a te gondod.

Szóval óvodát semmiképpen se válts, mert mindenhol így vannak a dolgok. Ahol mégsem, ott pedig rossz a helyzet, oda véletlenül se vidd. Ha ezekkel a szabályokkal te nem tudsz együtt élni, akkor vedd ki a gyereket, és maradj vele otthon. Más megoldás gyakorlatilag nincs.

2014. ápr. 4. 17:06
 26/59 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ez rendben van. 4 évesen már nagyjából kéne tudnia öltözni.

Az evés-kóstolás is oké.

Büntiszék is oké.

Foglalkozás is oké.

Ezekben nem látok semmi kivetnivalót.

28 gyerek mellett muszáj hogy szabályok legyenek, ez nagyon sok.

2014. ápr. 4. 17:37
 27/59 anonim ***** válasza:
100%
Pont ma látogattuk meg a 2 éves keresztlányomat szülinapja alkalmából - többek között pólókat kapott tőlünk. Teljesen egyedül felpróbálta az összeset, egyedül az elől végig gombosnál kellett segíteni, mert ő ugyan begombolta, csak kissé érdekes sorrendben :)
2014. ápr. 4. 19:19
 28/59 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, én gyógyped. óvodában dolgozok csop.vezetőként. Rengeteget becézem a gyerekeket, mert imádom őket, sokat viccelődünk és (most kapaszkodj meg!), nálunk, az értelmi fogyatékos gyerekeknél is van büntiszék,a foglalkozásokon kötelező a részvétel, minimum meg kell kóstolni az ebédet és amelyiknek a fogyatékossága nem zárja ki teljesen, azt ösztönözzük az egyedül öltözésre, akár még úgy is, hogy ott hagyjuk, amikor a többiek már játszhatnak. A gyerekek mégis szívesen jönnek oviba, és még egy szülő sem akart megkövezni minket.
2014. ápr. 4. 21:09
 29/59 anonim ***** válasza:
100%

"És szerintem túlzott szigorúság, hogy evésnél addig nem állatnak fel az asztaltól, amíg nem kóstolják meg legalább az ételt."

Ezen jót nevettem, mert felidézte bennem a saját óvónőmet, aki anno 92'-ben ugyanezt csinálta meg velem, mert nem voltam hajlandó megkóstolni a borsófőzeléket :D

Ebben szerintem semmi kivetni való nincs, nagyon is jól teszi!

2014. ápr. 5. 20:29
 30/59 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem sincs semmi gond ezzel az óvónővel. Szuper óvónő lehet.

Becézés, ha neked nem tetszik, akkor szólj, hogy legyen szíves a te fiadat a nevén szólítani, de nálunk eleve "kisnyuszi" mindenki, és a gyerkőcök imádják (a Nyuszi csoportba járnak).

Kell a fegyelem az ilyen nagy létszámú csoportoknál, erre való a büntiszék, sarokba állítás. Nyilván nem egész nap ott van a gyerek.

4 évesen igencsak illő lenne egyedül öltöznie, persze kényelmesebb rámondani, hogy nem tudja, mint hogy megpróbálja.

Ilyen idősen már a cipzárral próbálkoznak, nem a póló fel-levétele a probléma. Nálunk a 4 évesek egyedül veszik fel a zoknit, harisnyát, nadrágot, pólót, bebújós pulcsit, cipőt, aki tudja, az már a cipzáros pulcsit is.

Nálunk nem csak addig nem állhatnak fel az asztaltól, míg meg nem kóstolják az ételt (ez is fő szempont, de erre tanítom én is itthon, hogy legalább kóstolja meg), hanem addig egyáltalán nem állhatnak fel, míg valaki eszik, tehát hiába habzsolja be valaki az ebédet, ha még Józsika csak a levesnél tart, akkor sem állhat fel, míg Józsika be nem fejezte a másodikat. Együtt kezdték, együtt fejezik be, utána együtt mennek fogat mosni, mosakodni.

2014. ápr. 6. 14:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!