Tudtok olyan óvodát Budapesten, ahol van csendes
foglalkozás a nem alvóknak?
Figyelt kérdés
2014. febr. 18. 14:37
1/4 anonim válasza:
Szerinted mi lenne ott ahol lenne. Rövidesen senki nem aludna. Minden gyerek kibírja hogy fekszik amíg a többiek alszanak. A tied sem fog belehalni.
2014. febr. 18. 16:00
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm "hasznos" válaszod, de egészen biztos vagyok benne, hogy létezik ilyen, és ez lenne a normális. Miért ördögtől való dolog, hogy egy 5 éves gyerek már nem igényli a délutáni alvást, de az egy helyben csöndben fekvés szinte mozdulatlanul 2 ! órán át esetleg frusztráló számára? Éjjel kialussza a maga szükségletét (11 órát), - ha előbb keltem, akkor sem alszik, ellenben nyűgös egész nap... Nem értem, miért kell ennyire bigottan ehhez a kérdéshez hozzáállni, mikor magánhelyeken ez teljesen megoldott? Sőt, külföldön (Németország, Svédország, Íroszág) egyáltalán nem "divat". Most ezért költözzek oda?? Aztán meg csodálkozunk, hogy a magyar iskolarendszert meg nem bírják a kis elsősök, akikre egy évvel azelőtt meg rá volt kényszerítve az alvás...
2014. febr. 18. 17:38
3/4 anonim válasza:
elméletileg nagycsoportban már sehol nam kötelező aludni.
nálunk úgy csináltuk, hogy lefektettük őket, mindenki egy 20 percet pihent, aztán aki nem tudott elaludni felkelhetett és az ágyon ülve játszhatott halkan.
kérdezd meg pár környékbeli ovit. azért Bp elég nagy, nem gondolom, hogy napi 1-2 órát jobb utaztatni mint csöndben fekvéssel eltölteni azt
2014. febr. 19. 10:20
4/4 anonim válasza:
Nálunk mindenki alszik, van 1-2 gyerek, aki 5-6 évesen már nem igényli a délutáni pihenőt, de a többség igen. Egész nap mozognak, játszanak, elfáradnak, és a szervezetük igényli még a napközbeni alvást.
Külföldön sok minden másképp működik, Németországban az óvodákban nincsenek foglalkozások, és úgy kerülnek az iskolába a gyerekek...csak ha már annyira hasonlítgatjuk a két ország nevelési-oktatási intézményeit. Úgyhogy ott sem fenékig tejfel ám az élet...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!