Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan vegyem rá a szüleimet?

Hogyan vegyem rá a szüleimet?

Figyelt kérdés
Rajzszakkörre szeretnék járni. Korábban már jártam valakihez, de nem rajzoltam, maximum kétszer. Ennek nem tudom a konkrét okát, pedig sokat gondolkodtam róla. Nem tudom megmondani, hogy akkor mi lehetett a baj, de azért jutottam valamire. Most szeretném újra megpróbálni, úgy érzem most sikerülne. Rajzolnék mert valóban akarok, talán jobban mint ezelőtt és be is szeretném bizonyítani, hogy képes vagyok rá. A szüleim viszont nem engedik meg. Én megértem, hogy nem bíznak bennem annyira a korábbi eset miatt. Többször próbáltam velük beszélni, de eddig nem túl sikeresen. Mikor előhozom a témát, alig tudok 4 szót szólni, rögtön tiltakoznak vagy otthagynak. Végig sem hallgatnak. Mondtam, hogy keressünk valaki mást, aki foglalkozna velem, ne a régit, mert őt nem igazán szívlelték, bár nem is találkoztak. A válaszuk egy határozott nem volt. Azzal is tisztában vagyok, hogy a pénz nálunk sem a kertben terem a fákon, ezért felhoztam, hogy én fizetném a foglalkozásokat. Ez a pénz nem a tőlük heti/havi szinten kapott zsebpénz. Persze, ennek nagy része is tőlük származik, de máshonnan ennyi idősen nem nagyon lehet pénzt szerezni (születés-, névnapokból, sorsjegyekből, verseny nyereményekből gyűjtöttem). Így sem egyeztek bele. Nem tudom mit tudnék még ajánlani az ügy érdekében. Gondoltam már rá, hogy titokban eljárok, de úgy is kiderülne és nem is szeretném őket átverni. Viszont más már nem jut eszembe...

2014. febr. 16. 17:31
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
nem értem a szüleid hozzáállását.... Nem tudsz esetleg ebzsélni nagyszülővel vagy egyéb rokonnal hogy ök hátha tudnának rájuk hatni. AZ pedig nagy nem normális hogy végig sem hallgatnak. aztán majd csodálkoznak ha nem mondasz el nekik semmit. ez a legrosszabb amit tehetnek.:(
2014. febr. 16. 17:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem, sajnos nem tudok szólni, hogy tegyenek valamit az ügy érdekében. Mármint, van nagymamám, de ő is inkább a szüleim véleménye felé húz és nem hiszem, hogy meg tudná győzni őket. A nővérem is velük ért egyet. Másnak meg nem szólok, mármint a volt osztályfőnökömre gondoltam, de már "nem tartozok a hatásköre alá" és gondolom úgy is leszólnák, hogy mi köze van hozzá. Meg már nem nagyon foglalkozik velünk. Esetleg felkeresném a régi "rajztanárt", de az ő véleménye biztosan nem érdekelné őket. Meg ami azt illeti én sem merem felhívni vagy írni neki, de azért megtenném, de így persze, hogy nem merem...
2014. febr. 16. 17:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem egészen világos nekem a történeted. Egyszer már elkezdtél járni egy rajztanárhoz, de az ott töltött idő alatt mégsem foglalkoztál rajzolással? Mivel indokolják, hogy nem engednek?
2014. febr. 16. 17:46
 4/10 A kérdező kommentje:

Igen, kb. egy éve jártam rajzszakkörre, de nem rajzoltam és most újra meg szeretném próbálni.

Nem bíznak bennem, szerintük ugyanúgy nem csinálnék semmit és csak felesleges időpazarlás lenne. Valamint félnek, hogy ismét kidobnák a pénzt az ablakon. Én ezeket az érveket meg is értem, de ennek ellenére még nagyon szeretnék járni. Ezért próbálkoztam, hogy majd én fizetem és ha nem rajzolok abbahagyom, de még egyszer sem engedik meg.

2014. febr. 16. 18:01
 5/10 A kérdező kommentje:
Akkor is szerettem rajzolni, de tulajdonképpen a tanárok kényszerítettek rá. Úgy éreztem, hogy én azon kívül semmi másra nem vagyok jó. Nem lehetek okos, szép, sikeres valamiben, egyedül csak rajzolnom lehet. A szakkörön még az is zavart, hogy sokan voltak ott rajtam kívül, nem csak velem foglalkozott a tanár és úgy éreztem, hogy meg kell felelnem a tanárok elvárásának, ennek pedig pont az ellentéte sikerült. Most viszont már gimnáziumba járok, újak a tanáraim és a régi rajztanáromnál lenne lehetőség különórákra.
2014. febr. 16. 18:04
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A rajzot teljesen az alapoktól kezded és ez csak lelkesedés, vagy a nap minden percében van nálad egy jegyzetfüzet, hogyha megszállna az ihlet!?

Mert szerintem azután, hogy már egyszer abbahagytad ez tényleg nem mindegy.

De rajzolj otthon, keress neten oldalakat ami tippeket ad, mutasd meg nekik a rajzaid és fejlődj saját tempóban. Ha látják, hogy ki sem lehet venni a kezedből a grafitot megenyhülnek, vagyis belátják, hogy komolyan gondolod.

2014. febr. 16. 20:13
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, csillag, rajzolj magadtól, az ingyen van! Neten is találni pár trükköt esetleg, itt is kérhetsz tanácsot, nem kell nektek ezért fizetni, otthon meg akkor rajzolsz, amikor kedved van, nincs az, hogy, na most ér rá a tanár, mostanra lett megbeszélve, akkor most rajzolok egyet.
2014. febr. 16. 20:18
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem, nekem szükségem van valakire, aki tapasztalt és tud segíteni. Ahogy biciklizni sem könyvből kell megtanulni, ezt sem. Más mikor valaki ott van melletted és segít, végigköveti amit csinálsz, látja a folyamatot, a hibáidat és így tud segíteni, megmutatja dolgokat mint mikor a neten kérdezgeted, hogy mit, hogyan kell csinálni.

Nem, nem a legaljáról kezdeném, most is szoktam rajzolni, de vannak dolgok, amiken javítani kellene, rossz beidegződések és téves/hiányos ismeretek.

2014. febr. 16. 21:00
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez érdekes. Tényleg nem mondanak semmit, hogy miért nem? Nem lehet, hogy a tanulás most a fontos (számukra)? Be volt fizetve és nem jártál? Vagy esetleg be sem fizetted? Lehet, hogy attól félnek, hogy művészi hajlamaid vannak és nem lesz belőled "rendes ember"? Jó lenne tudni, hogy miért utasítanak el. Ehhez azért jogod van...

Hááááát.... engem az edzéstől tiltottak. Mindig ott voltam.

2014. febr. 16. 23:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Fizettem mikor jártam. Nem mondanak konkrét okot csak azt, hogy nem. Most sem kell sokkal jobban tanulnom mint eddig, négyes-ötös vagyok, jól tanulok és ez nem is változna. Később pedig nem ezzel szeretnék foglalkozni, csak hobbi szinten.
2014. febr. 17. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!