Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Milyen az óvodákban az iskolae...

Milyen az óvodákban az iskolaelőkészítő foglalkozás?

Figyelt kérdés
mikor kezdik, milyen intenzitású, milyen témájú
2013. dec. 23. 14:31
 1/6 Esztikee XDXD válasza:
Hát nekem az öcsém most 5 éves és jár ilyen előkészítőbe ők ilyen játékosabb feladatokat csinálnak pl: kapnak egy papírt és mondjuk az egyik piros a másik meg zöld színű és az a feladat hogy mutassa fel az a papírját akinek zöld színű papírja van vagy ugyan ilyen csak formákkal vagy van olyan hogy lejátszik egy hangot a laptopján (mondjuk kutya) és meg kell mondani milyen állatnak a hangja volt vagy ilyesmi. És am általában október elején vagy szeptember végén kezdik tehát van benne minden fajtájú tudás vagy képesség fejlesztő is. Remélem tudtam vmit segíteni
2013. dec. 28. 16:57
 2/6 anonim válasza:
Nem nevezhető intenzívnek, inkább csak egy szűrés az iskola részéről. Jellemzően felmérik a gyerkőcökben rejlő potenciált, testséma megvan-e, ha megvan akkor milyen szinten, tér-irány játékok, talán firkálnak is betűelemeket (bár ebben nem vagyok biztos), de az egésznek a lényege a szűrés. Hogy tud-e egy teljes órát ülni a fenekén. Januárban kezdődnek ha jól tudom.
2013. dec. 30. 10:24
 3/6 anonim ***** válasza:
melyikre gondolsz-amit az óvónők kezdeményeznek,vagy amit a fejlesztő pedagógus?-vagy,ha külön elviszitek?
2013. dec. 31. 10:27
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2014. jan. 2. 13:59
 5/6 A kérdező kommentje:

ami az óvodában van

kösziiii!

2014. jan. 2. 13:59
 6/6 anonim ***** válasza:

az óvodában is két dolog lehet.ha van ott helyben fejlesztő pedagógus-és a gyermeknek valamelyik részképessége fejlesztésre szorul,akkor ő kiviszi egyedül,vagy max 2-3as csoportban-és egyénileg fejleszti-hasonló munkalapokkal,amiket bent is csinálnak a csoportban,csak az óvónő a frontális foglalkozáson nem mindig tud kitérni a részletes fejlesztésre.nem tudom mekkora a gyermek-és minden oviban máshogy van-ezért az óvónőt kellene megkérdezned,hogyan végzi.minden nap 2foglakozás szokott lenni-minden nap más(matek,környezet,torna,ének,stb)elvileg nem lehet munkalapozni-de sok helyen használják.-én is ezt tettem.van úgy,hogy napokig egy témát dolgoznak fel-és minden irányból körüljárják.nem tudom mire gondolsz-de ,ha irsz konkrétumot-válaszolok.nézz utána mik az isk.érettség kritériumai.a foglaklozásokat már kiscsoportban elkezdik,de ezt kezdeményezésnek hivják-és nem kötelező-mig a nagynak(elvileg )igen.40perc koncentrált figyelmet várunk el.

üdv egy óvónéni

2014. jan. 3. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!