Hogyan tudhatnám meg, mi zajlik az óvodában (családi napköziben) amikor a gyerek ott van, szülő nincs? Ti kíváncsiskodtok?
9-es (hosszú) válaszoló vagyok.
Az még eszembe jutott, hogy még az önkormányzati ovikban is az óvónők párban vannak, nem? Az szinte kizárt, hogy mndkettő tettleges vagy más módon "nem megfelelő" legyen. Kérdezgesd a másik óvónőt, dadát, más felnőttet is.
Mielőtt a többi szülőhöz is mennél, az ott dolgozó többi felnőttől is lehet hasznos infókat szerezni.
Mennyire vagy jó kapcsolatban a többi dolgozóval, óvódavezetővel, dadával, más szülőkkel?
(bocs, hogy idealista voltam a problémamegoldásban- de én ebben hiszek és annak az esélye azért valljuk meg igen kicsi, hogy egy óvónő rendszeresen bántalmazzon egy kicsit úgy, hogy ezt a társa is hagyja és egyetlen gyerek se mondja el otthon...)- de persze lehetséges és ezt is számításba kell venni.
(a családi napközik között sajnos nagyon sok nem felel meg szakmai követelményeknek és sajnos van olyan is, ahol a profitrealizálás bizony a gyermekekkel való törődés rovására megy... nem mondom, hogy MIND ilyen, sőt, biztosan vannak angyon jó CSaNák is- mi magánoviba járunk- esetleg az nem alternatíva nálatok?)
9-es, 11-es vagyok ismét.
Ez szörnyű, amit a 10-12-es óvónő válaszoló ír. Komolyan.
nekem a szívem szorul össze, hogy alkalmatlan, kiégett dolgozónak falaznak a kollegái. Belegondolni is rossz, hogy ezért kicsi gyerekeknek esik bántódása.
Én azt vettem észre (és erősíts vagy cáfolj meg kérlek óvónéni :), hogy a legtöbb szülő nem is ismeri normálisan a működési rendet, a panaszkezelés fogalmát, rendjét- kimerül a "letámadom az óvónőt vagy berohanok a vezetőhöz" jellegű ad-hoc megoldásokban.
A többség nem tudja, hogy van SZmSZ, hogy ki a fenntartó és mikor lehet hozzá fordulni, hogy ilyen súlyos esetben a kezdeti 1-2-3 kör megbeszélés után szinte kötelező az udvarias, hivatalos hangvételű írásbeliség- hogy van érdekképviseleti fórum (munkaközösség), hogy van gyermek- és ellátottjogi képviselő stb.
pedig én sem vagyok jogász, csak egy egyszerű édesanya, aki utána jár a dolgoknak. És mindez egyébként még a legkisebb oviban is ki van plakátolva a faliújságra, de a szülő többsége gondolom ezt sem olvassa.
Szomorú lenne, ha ebben az esetben is valami dolgozói "takargatás" és összefogás lenne- lehet, hogy nagyon messze esik sokak értékrendjétől, de én pl. bántalmazási esetben a "bűnös az is, aki hallgat és elnézi" elvet vallom.
Sok más ok miatt is, de a magánóvoda felé pont ezek a "belterjes" hírek is elvittek engem (a környékünkön lévő 2-3 önkormányzati óvodával kapcsolatban is voltak ilyen "rémhírek", illetve kézen-közön tapasztalatok).
A Csanának is van ám felettes szerve, működést engedélyező hatósága kérdező! Most nem azt mondom, hogy irány feljelentgetni a céget, szó sincs róla.
Csak olvass már utána kérlek a vonatkozó jogszabályokban is, hogy mik azok a feltételek, jogorvoslatok, szervek, akik HA helyzet van, tudnak segíteni neked.
Jobb előre felkészülni az eshetőségekre.
Írd meg, hogy hol áll az ügy.
9-11-es válaszolónak a 10-12-estől :)
Sajnos igazad van. Ebben a rohanó zűrzavaros világban nagyon ritka az a szülő, aki nyugodtan, higgadtan emberséges keretek között szeretné az általa felmerülő problémát megoldani. Ez nem csak erre a szakmára vonatkozik, lássuk be sokan akár egy vásárlás alkalmával is felkapjuk a vizet, ha nem olyan kiszolgálást kapunk, amit várunk. Persze! Lehetnek nézeteltérések, hiszen nem vagyunk egyformák, mindenki máshogy gondolkodik, egyféle dolgot több nézőpontból lehet megközelíteni.
Sajnos a volt óvodámban voltak ilyen problémák, többek között ezért is hagytam ott. A mostani viszont egy szuper ovi!!! Itt ilyen nincs! A Vezetőnő pedig mindenkivel tisztességes, korrekt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!