Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nem eszik az oviban. Mit tegyek?

Nem eszik az oviban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kisfiam szeptember óta jár oviba. Elég válogatós az evés terén itthon is, de az oviban főleg. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy oviban nem eszik semmit. (Ezen a héten szinte semmit nem evett, míg ott volt. 8.30-tól 15.30-ig van oviban.) Ma az óvónő is szóvá tette, hogy még csak meg sem kóstolja az ételt, csak rávágja, hogy nem szereti. Sokat beszélgetek a fiammal erről, hogy ott is enni kell, különben beteg lesz, de nem használ semmit. Már arra is gondoltam, hogy pszichológushoz viszem. Teljesen kétségbe vagyok esve. Mit tehetnék, hogy változzon a helyzet?
2014. febr. 7. 16:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia , remélem tudok segíteni.

Ugyan ebben a cipőben jártunk, én elvittem a gyereket pszichológushoz.

Azt tanácsolta hogy legyek határozottabb és igen is kóstoltassak meg vele mindent.

Nem leerőltetni a torkán csak hogy nyisson kicsit.

Ami nálunk bevált az az volt hogy hétvégén együtt terítettünk meg, együtt főztünk, sütöttünk.

Csináltunk egy papír tálat amire filccel 3 fele elválasztottuk , húsnak, zöldségnek , és köretnek, és a szerint tette rá a tányérra.

Ez nagyon tetszett neki és kedve volt enni.

Eleinte kis adagokat rajzoltunk utána egyre többet. Természetesen mindig volt egy kis meglepi ha megette az ételt, ezt idővel elhagytuk amikor már rendesen evett.

Vásárlásnál ő is beleszólhatott hogy mit vegyünk, zöldségeknél, gyümölcsnél, stb

Sajnos ez egy lassú folyamat , de megéri.

2014. febr. 7. 17:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ugyanez volt! Én kitaláltam egy játékot, egy "klub"-ot,amiben csak azok lehetnek tagok,akik esznek,ebédelnek,megkóstolják az ételeket. És bevált! Nyitottabb lett,kezdte megkóstolni oviban is az ételeket, most már nincs olyan nap,hogy valamit legalább ne enne meg. Addig szinte semmit nem evett oviban. Most meg büszkén mondja,hogy miket evett :)
2014. febr. 9. 08:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam is nagyon válogatós volt, az oviban pedig még annyit sem evett.

Mi elmentünk pszichológushoz, aki azt mondta, hogy ez étkezésui zavar, ami másnak a tünete, egy lelki probléma áll a háttérben (testvérféltékenység, szorongás, óvodai beilleszkedési gondok vagy bármi más).

Hetente 1x elkezdtünk hozzá járni és már pár hét után érezhető volt a változás. Pár hónap elteltével már ott tartottunk, hogy alig volt étel, amit nem evett meg, az oviban is megkostólt mindent, bár nagy mennyiséget nem evett a nemszeretem ételekből. 1 év után meg már szinte mindent megeszik az oviban is, rendes adagot, talán havonta 3-4 alkalommal van olyan, amit csak megkostól.

2014. febr. 9. 18:07
 4/8 anonim ***** válasza:

A kisgyermek érzékei még természetesek, érzi a vibrációkat akkor is, ha meg se kóstolja az ételt, csak ott van előtte.

A leölt állat szenvedését tökéletesen érzik még. Ösztönösen vegetáriánus hajlamú még a csecsemő, de a nagyobbacskák közül azok is, akiket nem szoktattak húsra, pl a mások által írt trükkökkel. A szokás nagy úr. A tiszta érzékeket hamar tönkre lehet vágni, de épp így megfordítható ez a folyamat, ha valaki vegetáriánussá válik.

A média is nagy hatású. Ráadásul a szokások kialakításában döntő szerepe van. A média teremti a presztízst, a presztízst sajnos meg lehet vásárolni akár hazug érvelési technikákkal, így a tudomány, az orvoslás, táplálkozástudomány is prostituálódott még évszázadok óta. Ezért hasznos az alternatív gyógyászat, példáéul. Bár kóklerek és kuruzslók minden életterületen akadnak, de a modern orvoslás különösen nagyrészt az (leszámítva részben a sebészetet, fogászatot).

Mondom, ha nincs tévé, rádió, újságok, akkor még mindig ott az -akár természetellenes, téves- megszokás, a családi hagyomány, stb. El lehet dönteni, hogy az alapvetően vegetáriánus elefántok, gorillák, medvék strapabíróságára, egészségességére vágyunk-e, vagy egy oroszlánéra, aki ha telezabálta magát antilophússal, moccanni se bír hosszú órákon át...

Lehet bután is kivitelezni a vegetáriánusságot, és lehet ésszel, komplettálva, teljes értékűen is, akár tejtermékekkel kiegészítve. A tojás azonban a hurutos problémák egyik fő okozója, ráadásul egyes esetekben élet van benne.

Vajon mikor lenne már gond egy almafának, ha segítjük a szaporodásának lokális terjedésében, azáltal, h a nyersen is ízletes termését (alma) megesszük, a csutkát A MAGJAIVAL (ERGO SZAPORÍTÓ SZERVÉVEL) is az almafától TÁVOLABBRA helyezzük?? Egy részüknek esély van máshol kikelni, ez az almafa célja. Egy példa a sok közül, miért nem fáj a növénynek, vagy pedig szerintetek mazochista lenne a növény?? Na ne már...

- - -

EGY ALTERNATÍV ORVOS A SOK KÖZÜL, TAMASI DOKTOR ÖSSZEFOGLALÓJA TÉMÁRÓL:

[link]

Én magam 20 éves vagyok vegetáriánus. Számos családról tudomásom van, hogy a gyerekek sose ettek még húst, mégis kicsattannak az egészségtől, nem válogatósak különösebben bár nyilván rendelkeznek egyéni ízléssel az étkezés terén.

Számos vegetáriánus olimpikon is létezik. Számos emberről tudok, akik bár nem vékony testalkattal születtek, edzve voltak egy kicsit, gyerekkorukban a fizikai munkával, de tizenéves koruk óta vegik, jelenleg ezek az emberek 30 felett járnak (és 40, 50 év felett), és kemény fizikai munkát végeznek naponta, napi 8-10 órában! És egészségesek, nem fáradékonyak.

A vegiség kitartóbbá teszi a gyermeket, a felnőttet egyaránt, ha helyesen alkalmazzák a vegetáriánus étkezés gyakorlatát.

2014. febr. 11. 12:34
 5/8 anonim ***** válasza:

JAV:

20 ÉVE vagyok lakto-vegetáriánus.

Elírtam, elnézést.

És természetesen magamról írtam ezt, nem Dr. Tamasi Józsefről, azonban ő is vegetáriánus, bár nem tudom konkrétan, hogy ő hány éve.

Utóbbi doktorra mindösszesen a weboldala miatt utaltam.

2014. febr. 11. 12:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Idézek Dr. Tamasi Józseftől, a belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvosától, természetes gyógymódok (komplementer orvoslás) szakértőjétől:

"Tojás az egyik leggyakoribb élelmiszer, amire az emberek intoleránsak. Tapasztalatom szerint minden második személy intoleranciát mutat a búza és rozsételekre is."

"Húsok: különösen veszélyesek a tömegállattelepeken tenyésztett állatokból készült húsok, de valójában mindegyik hús nagy mennyiségű idegen fehérjét, telített zsírsavakat, koleszterint, antibiotikumokat és gyógyszereket tartalmaz."

- KIEMELENDŐ: "...valójában mindegyik hús nagy mennyiségű idegen fehérjét, telített zsírsavakat, koleszterint tartalmaz...."

2014. febr. 11. 13:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem csomagolj neki kaját. Én sem ettem meg szinte soha semmit, undorodtam az ottani kajától. Otthon valószínűleg jó körülmények között neveled, nincs rákényszerítve hogy akármilyen moslékot megegyen. Az óvodai kaja meg olyan, amilyen.
2014. febr. 11. 16:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Az nem megoldás,hogy csomagoljon neki kaját! Nálunk meg se engedik, a másik,hogy akkor soha nem lesz hajlandó semmit megenni,majd iskolába is csomagolni kell neki a kaját?! Amit egyébként is ki kell fizetni,ha megeszi,ha nem! Én már leirtam fentebb a véleményemet,a kisfiam is ugyanezt csinálta, majd játékosan a "klubba" jártunk, és elkezdett enni.
2014. febr. 12. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!