Két napja ovis a fiam. Az mit jelent, ha többet eszik este, mint általában? Hogy nem eszik rendesen az oviban, vagy azt, hogy sokkal többet játszik/szaladgál mint itthon, és azért éhesebb?
Szerintem nem eszik bent eleget.
Enyém is azt mondja, hogy ebédelt és evett mindent, aztán hazafele (közvetlenül ebéd után) még betol egy egész kiflit.
Szerintem aki rendesen ebédel, az nem akar még megenni egy egész kiflit ebéd után.
Szóval hiába mondja a gyerekem, hogy evett, ezt el is hiszem,de nem gondolom, hogy 3 kanálnál többet eszik.
Még friss az ovis élmény a fiadnak, gondolom ezért nem eszik annyit, mint amennyit amúgy megenne. Pár nap vagy pár hét és belejön, hozzászokik a csoportos evéshez, mert ez teljesen más, mint otthon veled vagy apával.
Köszi a válaszokat.
Ő is mondja, hogy evett, de lehet, hogy csak keveset.
Akkor valószínűleg is-is :)
Is Is
Az oviban egészen más minőségű, ízű, állagú ételeket kap
lehet hogy megeszik 1 tál diós tésztát de ez mégse ugyanaz mintha tényleges tápértékű ételt kapna.
Rengeteg inger éri ott a sok rohangáló kiabáló kisgyerek, a rengeteg játék, az ovónénik rendszeresen komoly koncentrálást igénylő dolgokal bonbázák.
Komoly dolog még az idegrendszerüknek a sorbanálás a kézmosás, a rajzolás....
Az enyém már nagycsoportos, de mégse tudja elmondani rendesen mit és mennyit evett. Amúgy nálunk is ez van. De én sem tudom mi az oka a zabálásnak. Az ovónők is csak kamuznak. Amikor megkérdeztem hogy mennyit evett, mondták, hogy megevett mindent. Közben meg kiderült, hogy olyan kaja volt amit utál és mondta is, hogy nem ette meg és ráadásul pont az az ovónő nem is volt bent akkor.
Viszont most lett bölcsis a fiam és ő mindent elmond részletesen, felsorolja, hogy mi volt a kaja. És a gondozónénik is elmondják részletesen miből mennyit evett. Nála is ez van amúgy, hogy zabál délután, szóval itt csak a több mozgásra tudok gondolni. De a lányomnál nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!