Pár falatot eszik csak a fiam reggelire, így az éhségtől sokszor nyűgös és rosszkedvű az oviban. Mit tehetnék?
Mióta jár oviba?
Előbb utóbb rá kell jönnie, hogy ha nem akar éhes maradni, akkor ennie kell vagy otthon, vagy az oviban.
Nincs olyan, hogy sokszor kevesebbet evő típus, erre te szoktattad rá. Az én fiam szinte fénnyel táplálkozott ovikezdés előtt, sajnos én hagytam, hogy válogatós legyen, nem erőltettem az evést, ha nem akart, nem evett, inkább adtam neki tejszeletet, kekszet, csak hogy legyen benne valami.
Most mégis reggel itthon megiszik 2,5 dl tejet, kakaót, tejeskávét fél 8kor, az oviban 9től tízórai (ált. joghurt, kefír, kiflivel, kalács, zabpehely, vajas kenyér felvágottal, ilyesmi), mind megeszi, az ebédnél mindent megeszik (előtte nem evett egyáltalán levest, csak a gyümölcslevest), sőt ha ízlik neki, még repetát is kér, uzsonnára is megeszik mindent (ott is kért már repetát). Vacsira már annyira nem eszik, egy fél szelet kenyér valamivel, de a 2 dl tej az mindig megvan. Neki jót tett a közösség az evés szempontjából (is), mert látta, hogy a többiek hogy esznek, így ő is rájött, hogy az jó dolog.
Szóval valahogy arra kéne rávezetni, hogy egyen többet egyszerre, mert akkor boldogan játszhat a többiekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!