Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha én szeretném, hogy a...

Ha én szeretném, hogy a gyerek menjen iskolába, de a nevelési tanácsadó és az óvoda visszatartja mi a teendőm?

Figyelt kérdés
2014. jan. 23. 17:16
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

14/1994 mkm rendelet 23. § (1) A nevelési tanácsadó szakvéleményének tartalmaznia kell:

f) figyelmeztetést arra vonatkozóan, hogy amennyiben a szülő a szakvéleményben foglaltakat nem fogadja el, a gyermek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes községi, városi, megyei jogú városi, fővárosi kerületi önkormányzat jegyzőjénél eljárást kezdeményezhet a szakértői vélemény felülvizsgálata céljából, illetve, hogy az eljárást a nevelési tanácsadó is kezdeményezheti.

2014. jan. 30. 20:29
 22/24 anonim ***** válasza:
15/2013 (II.26)emmi rendelet, ua a tartalma
2014. jan. 31. 08:58
 23/24 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem ezek az ovis szakemberek mind sarlatánok. Engem is vissza akartak tartani egy évre, amikor a szülők tiltakoztak, akkor meg kisegítőbe akartak küldeni.

Aztán kitüntetéses fizikus diplomát szereztem... Az iskolában a legrosszabb átlagom 4.7 volt. Kitűnő nem igazán voltam, mert már kiskoromtól a matek, meg a természettel kapcsolatos tárgyak érdekeltek, a többit nem igazán tanultam.

Gondolom mindjárt jön egy IQ betyár óvó néni és leolt, hogy ez semmit sem jelent és még mindig nem vagyok elég érett az általános iskolához.

Szerintem kb. minden felmérés idiótaság, ahol a kisgyerekeket akarják osztályozni. Vannak ilyen agybeteg áltudományos felmérőik, és azt hiszik, meg tudják mondani kiből mi lesz. Az meg főleg hányinger, amikor a szülőnek azt mondják, hogy ők tudják jobban.

Nincs is tapasztalatuk: A gyerekek fejlődését csak addig kísérik figyelemmel, amíg azok óvodások. Mégis mi alapján tudnának jósolni?

Feltétlenül járj utána, milyen anyagi érdeke fűződik az óvodának a gyerekek visszatartásához.

2014. febr. 9. 09:43
 24/24 anonim ***** válasza:
61%

Bocs, hogy közbeszólok, de azt hiszem, mindketten ugyanarról beszéltek. Ha a szülő nem ért egyet a véleménnyel, akkor megfellebbezheti, a fent leírt módon. De a véleményt nem az önkormányzat, vagy a jegyző fogja felülbírálni, ők csak küldenek egy határozatot a Szakértőibe, hogy felülvizsgálatot kérnek. Amúgy a Nevtan felett áll még a Megyei Szakértői Bizottság is.

Kérdező, én hagynám még egy évig óvodában, az az igazság, hogy akármilyen a gyerek, csak előnyére válik, ha komolyodik még egy kicsit. A vizsgálat egy kétszemélyes helyzet, ahol a gyerek is tudja, hogy itt fontos dolog történik. Ha még így sem tud megfelelően koncentrálni, gondold el mi lesz egy teljesen átlagos napon egy osztálynyi gyerekkel körülvéve.

2014. febr. 18. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!