Ha én szeretném, hogy a gyerek menjen iskolába, de a nevelési tanácsadó és az óvoda visszatartja mi a teendőm?
Nézd, lehet, hogy Te annyit látsz, hogy okos és érdeklődő a gyermeked, felismer már betűket, számokat, stb. De az iskolaérettség egyáltalán nem ebből áll!!! Ez egy nagyon összetett folyamat, és hidd el, ha csak egyetlen területen hiányosságai vannak, akkor az teljes kudarcot okozhat a tanulmányaiban! Ráadásul ha egyszer lemarad, pláne az elején, végig az egész iskolai évek során görgetni fogja maga előtt!
Tudod, hogy idéntől az elsősöknek 5-6 órájuk van minden nap? (Szemben azzal, hogy a mi időnkben volt napi 4 volt az átlag).
Komolyan mondom, hogy örülj neki, hogy még visszatartják a óvodába, tekints erre úgy, hogy adsz még egy év gyermekkort neki!
akkor az a teendő, hogy még egy évig oviba jár.
bár az én gyerekemet tartanák vissza +1 évig.
azért az iskola nagyon más, mint az ovi.
45 percig egy helyben kell ülni és koncentrálni, hétfőtől péntekig.
ráadásul délután 4 óráig bent kell lenni a suliban, nagyon nagy fizikai megpróbáltatás.
ráadásul nincs már ebéd után alvás, bár nem tudom, alszik-e a gyermeked.
szerintem örülj inkább, ha nem mehet még suliba.
csak jobb neki még egy évig játszani.
ráérnek felnőni.
én év vesztes vagyok egyébként, a párom nem, pedig neki is kellett volna.
és jót tett volna neki is.
egyébként miért szeretnéd, ha menne suliba?
Ne haragudj, de ha az óvónők, akik napi 6-8 órát vele vannak, és a szakemberek, akik komoly vizsgálatokkal mérik ezt fel, ezt javasolják, akkor el kéne fogadnod.
Amúgy kérdésedre válaszolva: nem tehetsz semmit, amit a Szakértői (már így hívják a nev.tant) ír a szakvéleményben, az lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!