Mit szóltok az óvodai differ teszthez?
Én nem aggódnék ezen, semmi baja nem lesz, ha marad még egy évet oviban, csak a javára válhat.
De ha nem hagy nyugodni, akkor kérj tényleg újabb tesztet, ezen már fölösleges problémázni...
Óvónő vagyok és fejlesztőpedagógus. Azért végezte idegen óvónő, mert külön képesítés kell a végeztetéshez. Én biztos, hogy nem félnék, mert:
1. egy teszt nem teszt
2. a Difer tele van hibákkal, olyanokkal, amik felnőttként sem logikusak.- most a héten szabin vagyok, de ha szeretnéd, megnézem Neked, hogy mik azok a részek, amik nem egyértelműek. Egyetemi könyvtárakból Te is ki tudod kölcsönözni...
3. Hallgattam órákat Nagy Józsefnél,(Ő vezette a kutatásokat), Ő maga mondta, hogy normális esetben nem is végezné el a tesztet (sokszor ezért is kezdik a kisDiferrel, és ha van olyan képesség, ahol nagyon nem jók az eredményeit, megcsinálják a rendeset...)
4. A tanév kezdésig nagyon sok idő van még, az a több, mint fél év sokat számít...
Ha nagyon nem vagy biztos a dolgokban, kérj szakvizsgálatot a nevtanba, ott részletesen megnézik a lányodat, de arra számíts, hogy ez egy fél napos, nagyon megterhelő elfoglaltság lesz.
Másrészről, meg ha bízol az óvónőkben, hagyd, ők döntsenek, hidd el, ismerik a lányodat,a legjobbat akarják neki (bár, ez sem mindig igaz, van aki simán elengedi őket, csak menjenek már...).
Mi nem végzünk teszteket, feladatozni szoktunk (játékból kiemelve)- bár ezt sem volna már szabad, de az ugye nem állapot, hogy egyik nap játszik,a másik nap ki kell bírnia 45 percet egy helyben ülve... Mi ezekből a munkákból látjuk a gyerekek fejlődését, nem sietettünk semmit, próbáljuk motiválni Őket, játékosan tanulni, a tanulást tevékenységekbe ágyazni. Várják is az iskolát (most épp nagycsoportom van).
Kedves 5.!
De jó ezt hallani. Én is ezt olvastam a Difer tesztről, amit írtál. Az én lányom sem teljesített túl jól. Egy tesztből levonták a következtetést: iskolaéretlen.
Viszem a nev.tan.ba...
Egyébként a 2. nagycsoportos év sem garancia, hogy fejlettebben megy a gyerek suliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!