Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit szóltok az óvodai differ...

Mit szóltok az óvodai differ teszthez?

Figyelt kérdés
Remélem van pár embernek tapasztalata az óvodai differ teszttel kapcsolatban. Lányom most lesz hat éves a napokban magas az óvonők szerint okos de szerintem is kedves kislány. Kicsit idegenekkel nehezen oldódik de rövid idő és kommunikál rendesen. Egy hónapja differ tesztet csináltak vele az oviban egy idegen pedagógus és rossz eredmény jött ki alig akart válaszolni az ovónők nem akarták elhinni 110pontja lett ami a kezdő szint. Az ovonőnk ezért az eredmény után megcsinálta vele kíváncsiságból és az lett az eredmény hogy haladó 155pont. A lányom azt állítja hogy azért mert idegen volt azért nem úgy válaszolt. Akkor most mi a helyzet?Azért nem mehet iskolába az ovónők szerint is fejlett lányom mert idegennek nem úgy nyílik meg rögtön?Ez helyes így?Köszönöm a válaszokat!
2014. jan. 21. 16:21
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Igen, helyes. Az, hogy nehezen nyilvánul meg idegeneknek ebben a korban már rontja a teljesítményét, és kissé éretlennek tűnik az iskolához. Hülyeség volt még egyszer tesztet megcsinálni, hiszen "betanulta" a feladatokat, magyarul emlékezett a megoldásokra. Ha számotokra vitatható az eredmény kérjetek iskolaérettségi vizsgálatot a helyi szakszolgálatnál. (ott is idegenek fogják a vizsgálatot végezni)
2014. jan. 21. 16:44
 2/6 A kérdező kommentje:
Betanulni biztosan nem tanulta be mert két hónapja csinálta előtte meg tegnap és a jó megoldást akkor sem mondták meg neki és most sem.
2014. jan. 21. 16:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Azt nem tartom mondjuk helyesnek hogy az én gyerekemnek november közepén csinálták aki vele egy idős egy nappal idősebb a lányomnál nála meg két hónappal később. Szerintem egy ilyen korú gyerek nagyon sokat fejlődik két hónap alatt.
2014. jan. 21. 16:51
 4/6 anonim ***** válasza:
51%

Én nem aggódnék ezen, semmi baja nem lesz, ha marad még egy évet oviban, csak a javára válhat.

De ha nem hagy nyugodni, akkor kérj tényleg újabb tesztet, ezen már fölösleges problémázni...

2014. jan. 21. 17:26
 5/6 anonim ***** válasza:
73%

Óvónő vagyok és fejlesztőpedagógus. Azért végezte idegen óvónő, mert külön képesítés kell a végeztetéshez. Én biztos, hogy nem félnék, mert:

1. egy teszt nem teszt

2. a Difer tele van hibákkal, olyanokkal, amik felnőttként sem logikusak.- most a héten szabin vagyok, de ha szeretnéd, megnézem Neked, hogy mik azok a részek, amik nem egyértelműek. Egyetemi könyvtárakból Te is ki tudod kölcsönözni...

3. Hallgattam órákat Nagy Józsefnél,(Ő vezette a kutatásokat), Ő maga mondta, hogy normális esetben nem is végezné el a tesztet (sokszor ezért is kezdik a kisDiferrel, és ha van olyan képesség, ahol nagyon nem jók az eredményeit, megcsinálják a rendeset...)

4. A tanév kezdésig nagyon sok idő van még, az a több, mint fél év sokat számít...

Ha nagyon nem vagy biztos a dolgokban, kérj szakvizsgálatot a nevtanba, ott részletesen megnézik a lányodat, de arra számíts, hogy ez egy fél napos, nagyon megterhelő elfoglaltság lesz.

Másrészről, meg ha bízol az óvónőkben, hagyd, ők döntsenek, hidd el, ismerik a lányodat,a legjobbat akarják neki (bár, ez sem mindig igaz, van aki simán elengedi őket, csak menjenek már...).

Mi nem végzünk teszteket, feladatozni szoktunk (játékból kiemelve)- bár ezt sem volna már szabad, de az ugye nem állapot, hogy egyik nap játszik,a másik nap ki kell bírnia 45 percet egy helyben ülve... Mi ezekből a munkákból látjuk a gyerekek fejlődését, nem sietettünk semmit, próbáljuk motiválni Őket, játékosan tanulni, a tanulást tevékenységekbe ágyazni. Várják is az iskolát (most épp nagycsoportom van).

2014. jan. 21. 18:07
 6/6 anonim ***** válasza:
67%

Kedves 5.!

De jó ezt hallani. Én is ezt olvastam a Difer tesztről, amit írtál. Az én lányom sem teljesített túl jól. Egy tesztből levonták a következtetést: iskolaéretlen.

Viszem a nev.tan.ba...

Egyébként a 2. nagycsoportos év sem garancia, hogy fejlettebben megy a gyerek suliba.

2014. jan. 22. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!