Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit szóltok hozzá (ovis)...

Mit szóltok hozzá (ovis) szülők, hogy 70 %-os drágulást terveznek a menza árában?

Figyelt kérdés
Tudom én, hogy kell az egészséges ennivaló, de ezt brutális emelésnek tartom... Az én gyerekem most megy majd oviba. Eddig szinte mindent megeszik -még a zöldségeket is, de ha bent nem eszik majd rendesen, fájni fog a kidobott pénz... Vajon az egészséges hamikat jól megtudják majd főzni? Meg csomó népszerű étel kikerült az elkészíthető ételek köréből és nem a párizsi meg tsai azok... Amik amúgy is gagyik...
2013. jún. 3. 13:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most fejezte be az ovit a nagy, és most kezdi a kicsi. A kaja katasztrófális az oviban. Már többen kezdeményeztük, hogy másmilyen kaja legyen, máshonnan hozassák (mert hozatják, nem főznek). De sajnos egyelőre nem lesz váltás. Engem nem érdekelne ha dupla annyiba kerülne, de rendes kaja lenne. így sem olcsó és full kidobott pénz, mert semmi normálisat nem kapnak. REggelente szinte mindig vajas kenyér+tea. Uzsonna dettó. Az ebéd se valami változatos. A gyümit mi visszük be szülők.
2013. jún. 3. 13:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk törekedtek eddig is az egészséges életmódra. Pedig nem egy "gazdag szülők" táborát erősítő állami intézményről (óvoda) van szó!

Van, akinek a mostani havi étkezés fizetése is sok! Pedig a gyereknek ugyebár enni kell.

Volt olyan pl., hogy mikor mentünk a gyerekekért, akkor öntötték ki az ételt (hihetetlen mennyiségben) a "moslékos bödönbe", mert nem óhajtották megenni a gyerekek.

Ilyen búzacsíra és egyéb totál bio ételek voltak aznap terítéken.

Nos, az ottani gyerekek, köztük az enyém sincs hozzászokva. Sajnálom, de mi pl. nem tehetjük meg, hogy bio ételeket és egyéb drága dolgokat vásároljunk és együnk. Ettől függetlenül mindennap zöldséget és gyümölcsöt eszünk, kevés szénhidráttal és édességgel.

A gyerekeim azt se tudják, hogy mi az a csoki. És ez nem vicc! Nem szeretik, emiatt nem is eszik meg.

Visszatérve az árra: a havonta befizetett étkezési költség mellé nekünk havonta 2× vinni kell gyümölcsöt. Ez ugye a legtöbb közintézményben így van.

Mi pedig ez ellen vagyunk, mivel napi étkezés (4 étkezés!) egy gyerekre 850-1000 Forint(!!!) között van.

Ha totál bio az étlap, akkor 1500 környéke is megvan.

Na most, ez már valakinek sok így is. Nem hogy még emelik az árakat.

2013. jún. 3. 14:05
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Normálisabb étkezés lesz akkor szerintem megéri. Nem hiszem, hogy bió csirás kaják lesznek, inkább több hús, zöldség.
2013. jún. 3. 15:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
1. vok. Nem bio kajára gondoltam én sem, hanem ha normális felvágott lenne reggelire, ebédre nem cukros tészta, hanem hús meg zöldség mondjuk. Így simán fizetnék többet.
2013. jún. 3. 15:10
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha ez tényleg azzal jár majd, hogy jobb minőségű ételt kapnak, akkor nem bánom.
2013. jún. 3. 17:30
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

nálunk drága, finom és egészséges a kaja!

600 valamennyit fizetünk egy napra, de azt mondom megéri.

reggeli svédasztalos, 2-3féle pékárú (rozskenyér, burkifli, zsemle, mindig más és mindig többféle), 2-3féle felvágottal és 3-4féle zöldséggel (még télen is van kis uborka, paradicsom, paprika, retek...).

10 órai gyümölcs, 3féle, de elég változatosan, mikor beszokott a fiam januárban akkor minden nap volt szőlő, alma, kivi, mandarin.

ebéd 2-3 fogás, de tényleg nagyon finom :) általában leves, főzelék+sülthús és valami kis süti féleség.

de rántotthústól kezdve a csülökig minden szokott lenni :)

uzsonna meg péksüi szokott lenni vagy kifli joghurttal és akkor van gyümölcslé is.

én azt mondom megéri, bár nem tudom pontosan máshol mennyi is az ebéd, de szerintem ha emelik, ennél több nem lesz, ezt meg ki lehet bírni :)

2013. jún. 3. 21:26
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

6.válaszoló,azt ugye tudod,hogy ez egyáltalán nem általános étkezés egy oviban?

Nálunk napi 490Ft,de semmit nem ér. Búzacsirás,szójás ételeket egyetlen gyermek se eszi meg....

Nekem megfelelne a 6-os válaszoló által elmondott étkezés az oviban. :o)

2013. jún. 3. 22:06
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 8-9ezer ft között van egy teljes hónap. Simán fizetnék dupla ennyit is, ha olyasmi lenne mint amit a 6-os ír. Amúgy szuper jó ovink van, szuper az udvar, jók az óvónők, a csoportszobák. Nincsenek max létszámú csopik, jó tornaterem van, nyelvtanulás, sport szakkörök stb egyedül a kaja ami nem szimpi.
2013. jún. 3. 22:13
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtatok!

Amit a "6-os" hozzászóló írt tényleg nagyon jóóó! :)

Nálunk sajnos nem ez van/lesz az oviban. Mondták az anyukák, hogy rengeteg ennivalót nem esznek meg a kicsik, mert rosszul van elkészítve. És éhesek nagyon szinte mindig mikor hazaérnek - még akkor is, ha a fogukra való ennivalót kaptak ebédre.

2013. jún. 4. 07:28
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

6os vagyok. tényleg nagyon jó a kaja nálunk, és ha máshol 500.- körül van akkor nem is olyan nagy a különbség!

nekünk hónap végén 12.-13.000.- között van a teljes ár ha nem hiányzik a gyerekem. nem is értem miért nem ez a normális, miért kell éhesnek lennie a gyereknek napközben :(

2013. jún. 4. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!