Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ez milyen hozzáállás az...

Ez milyen hozzáállás az óvónőktől?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4 éves lesz pár hét múlva, tavaly ősszel kezdte az ovit. Mindkét óvónővel voltak már gondok (többen panaszt is tettek), hogy nem elég türelmesek (most kaptak színtiszta kiscsoportot a nagyok után..), és már 4 gyereket sikerült el is üldözniük mondvacsinált indokokkal (egyik kisfiú 2x! bekakilt-nem óvodaérett (vagy csak nem mert szólni...), másik beszoktatási idő alatt 1 hétig sírt-"ideggyenge"(!), aki nem "szabályos", azaz nem csöndes típus, az nem is ide való. Hozzáteszem, a szülőket (magamat is beleértve) igencsak bicskanyitogató stílusban szeretik kioktatni. Nem egyszer hallottam, hogy apróbb dolgokért (beszélt ebéd közben) üvöltöttek (durván) a gyerekekkel, hogy "azonnal maradj csendben, mert különben nem tudom mit csinálok!!" vagy sírt egyik kicsi reggel, és vigasztalás helyett azt hallom "hagyd már abba, nem bírom ezt a bömbölést, nem látod hogy senki más nem sír?" De a stílus inkább bántóbb volt, mint maga a mondat. Az egész, ahogy a gyerekekhez (és a szülőkhöz is) hozzáállnak. Mint vmi katonai kiképzőtisztek. Úgy beszélnek velünk is, mint akiket a s..ükből rángattak ki, akkor mit enged meg a gyerekkel szemben, amikor nem látjuk, vagy tényleg rosszat csinál??
2014. jan. 14. 21:40
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Tegyetek még többen panaszt a vezetőnél. Esetleg hangfelvétel jól jöhet.
2014. jan. 14. 21:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj, beszéljetek a vezető óvónővel. Ha nincs változás, akkor az óvoda üzemeltetőjénél tegyetek panaszt.

De ha van lehetőséged, inkább vidd máshová szegény csemetédet!

2014. jan. 14. 21:44
 3/10 A kérdező kommentje:
Ezek szerint nem én látom túl feketén a dolgot, hanem ez tényleg nem túl normális? Nyilván nevelni kell a gyereket, ha arról van szó, de ez az általános hozzáállás. Jóformán egész nap csak csitítgatás és ordibálás folyik. Milyen hatással van ez a gyerekekre hosszú távon?
2014. jan. 14. 21:45
 4/10 anonim ***** válasza:
26%

Mondjuk nekem elégé, úgy jön le, hogy ti szülők sem adjátok meg azt a tiszteletet amit elvártok.

Persze vannak rossz óvónők, de ennyire mindegyik azért nem hiszem.

2014. jan. 14. 21:48
 5/10 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es, nem igazán értem, hogy ez Neked hogy jött le. Inkább fordítva igaz! Mi, kezdő kiscsoportos szülők azt sem tudtuk, hogy járjunk a kedvükbe az óvónőknek, széles mosollyal köszönünk - mogorva, foghegyről odavetett jónapot a válasz, kedvesen érdeklődünk a gyerekről - szülő hibáztatása a válasz. Amiket pedig leírtam, tény. Nem állítottam, hogy az összes óvónő ilyen, sőt, más csoportokban látok/hallok kedvességet is.. De a mieinkben nem csak tisztelet, empátia sincs bennük. :(
2014. jan. 14. 21:58
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogy milyen hozzáállás? Nagyon rossz!

Két dolgot tennék a helyedben. Sajnos az ilyen embereknél csak akkor lehet elérni valamit, ha az ő stílusukba lesüllyedve beszélsz vele, magyarul keményen, tényszerűen. Ki kell őket osztani, a tisztelet határain belül.

A másik lehetőség, hogy keresnék a gyermekemnek egy jobb óvodát, vagy jobb óvodai csoportot, ahol az óvónők hozzáállása megfelelő.

Hidd el, nagyon szorongóvá tehető egy gyerek ilyen környezetben, és ez később is probléma lehet majd.

2014. jan. 14. 23:05
 7/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs rá mód, hogy év közben más állami intézmény átvegye, ami a lakóhelyünkhöz viszonylag közel van. Szeptembertől mindenképp máshova próbálom íratni, de hogy addig kihúzzuk-e itt, nem tudom... Már az is eszünkbe jutott, hogy anyagilag kicsit összehúzzuk magunkat és az idei "tanévre" magánba visszük, max nem heti 5, csak 3 napra. Egyébként az a baj, hogy még csak elképzelésem sincs, mi várható el egy óvónőtől, és mi már a naivitás határa. De azt nem tartom jó ötletnek, ha lealacsonyodok hozzájuk, mert annak is csak a fiam látná kárát.
2014. jan. 15. 17:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha meg tudjátok oldani a magánovit, akkor hajrá!
2014. jan. 15. 19:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Istenem, szegény gyerekek! Dehogy látod túl feketén! Tegyetek panaszt és vidd el a picit, amint tudod!
2014. jan. 15. 21:30
 10/10 anonim ***** válasza:

A mi ovink: kicsi, falusi ovi kicsi falu, Budapesttől 20 km-re. : Az óvónő minden reggel minden gyereket megdícsér valamiért. egyiknek a haja szé, a másik szép játszós állatot hozott magával, a harmadik szépen köszönt, amikor bejött a csoportba, a köv. jajj, de jó, hogy meggyógyultál, stb... Tegnap pl. az óvónő próbálta meggyőzni a lányomat, hogy aludjon ott az oviban. (Itthon vagyok a kistesóval, így változó, hogy bent alszik-e....)

Beszokós bömbölős gyereket egész nap a karjában cipelt, majd le szakadt a háta, stb. Nagyon jó kis ovi a miénk. És a lányom már nagyobb, 5,5 éves, és nagyon szépen el tudja mondani, szó szerint, hogy hogyan beszélnek az óvónők, és mondhatom, még talán túl kedvesek is. :) (persze, ilyen nincs).. :) De ők is itt laknak a faluban, muszáj rendesnek lenniük.. :)

2014. jan. 17. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!