Már annyira elegem van! Hogy téríthetnék ovis anyukákat jobb belátásra? Vinnétek továbbra is amit kell az oviba? Részemről mi a helyes hozzáállás?
Úgy nyár közepéig (önhibánkon kívül!!- a net pedig hűségnyilatkozattal lett még akkor,amikor minden ok volt) a csekkek kifizetése után 15 ezrünk marad pelenkára (2 gyereket kell pelenkázni) és egyéb dolgokra,enni,gyógyszerekre- szóval mindenre!!! és a fagyó üres,a kamra üres!
Ebből mi minden hónapban megvettük az ovis gyerekeknek amit vinni kellett az oviba "tisztaságit". Sokan nem viszik,a listát nem teszi közszemlére az óvónő. A lényeg,hogy bár ki van írva,hogy ez-az nincs,vigyenek a szülők,de akik eddig is tettek rá azok ezután is fognak. Ha én nem viszek be valamit,akkor ugyan úgy nem lesz az én gyerekemnek sem,ha beviszek,akkor meg ugyan úgy lesz a másik gyereknek is,akinek a szülei semmit nem adtak be!!
+ ami még a szemem szúrja,hogy az az érzésem,az oviban rajtam/rajtunk akarják pótolni más szülők "hiányosságait".Ma beszéltem az óvónővel,aki azt mondta,hogy fél évre szokták kérni pl a szappant... érdekes,mert az első évben (3 éve) még 1 évre kértek 1 folyékony szappant! és mivel tudja,hogy mi mindig vittünk mindent időben- wc papírt,szappant év elején az első ovis napon,zsepit,szalvétát pedig családi napján délben,vagy utána 1 nappal reggel,tehát biztos szólt volna,hogy még nem vittük pl a folyékony szappant...
Annyira fel vagyok dúlva!!!
Értelek, csak az a baj, hogy akinek még ennyi pénze sincs, az nem fogja tudni bevinni a cuccokat, aki pedig hülye, és nem akarja bevinni, az nem is fogja, akkor sem ha elküldöd egy "hozd be a tisztasági csomagot" c. tanfolyamra!
Nálunk is ez van, és én lelkesen beviszek mindent. Mert bár nem örülök annak, hogy van, aki nem hozza, de legalább a gyerekek nem szenvednek hiányt mindenben, ha páran viszünk cuccokat.
Tudom, igazságtalan, de ilyen az egész élet. S ez még csak az ovi.
Amúgy az óvodavezetőnek kell ilyenkor lépnie, te mint anyuka max. szólhatsz neki, de a másik szülőt nem fogod tudni észhez téríteni.
Őszintén szólva megértelek. Sokat nem tehetsz, maximum felhozhatod szülőin.
Anyagiak szempontjából nekem is vannak gondjaim a mi ovinkkal. Én szívem szerint bevezetném, hogy ne a közösbe menjenek a dolgok, hanem minden gyerek magának vigye. Mert sajnos tényleg az van, hogy jó páran "elfelejtik" bevinni, és őket a többiekéből látják el. Én tudom, hogy vannak, akiknek ezek a tisztasági és egyéb holmik filléres kiadások, és nem értik, hogy ilyenen miért kell problémázni, de vannak akiknek 500 forintot is megérez a pénztárcájuk.
Nálunk fél évente kell bevinni 1 liter folyékony szappant, 1 tubus, 4 tekercs wc papírt, 200 zsepit, 1 csomag szalvétát. Mivel ikreim vannak, nekünk ezt a mennyiséget értelem szerűen duplázni kell.
Havonta 2x esik ránk a gyümölcsnap, ilyenkor az egész csoport számára vinni kell másfél kilónyit. Ezt sem teszi meg mindenki...és többnyire a jobb anyagi helyzetben élők a feledékenyek...
És akkor még ugye van a csoportpénz, ebéd, és a szakkör.
Nálunk még annyi van, hogy van egy kedves anyuka, aki állandóan gyűjtés szervez valami marhaságra. Minden hónapban kitalál valamit, hogy most erre meg arra adjunk pénzt. Nekem a sok ovis kiadás mellett már nem telik ezekre. Állandóan jönnek azzal a szüveggel, hogy a "gyerek érdeke". Őszintén szólva pont lesz...om, hogy van e az oviban legó. Nekünk itthon van. Oviban meg játszhatnak kismillió másik játékkal.
Én elhiszem, hogy az önkormányzat kevés pénzt ad, de nekem is kevés a fizetésem. Ami meg van, azt nem az ovis pluszokra akarom költeni.
Na,ez is érdekes... ezek a szülők,akiknek "lehet még ennyi sincs" pedikűr-manikűr,fodrász,új és nem turis cucc a gyerekének és magának is!! Minden olyan szülőnek,aki "csóró" van szülői segítsége rajtunk kívül!!
A színházra külön kell bevinni 500 ft-ot,ha mennek,arra érdekes,de minden gyerek megy!!
A csoportpénzt sem viszik rendszeresen,én tavaly nem tudtam vinni,akkor még egy gyerek volt ovis,de minden mást vittem.
A mikicsomagot itt az önkormányzat adja.
Minden évben,az első szülőin el van mondva,hogy mit kérnek,ismertetve van a házirend.
Itt minden hónapban kell zsepi és szalvéta...
A "lehet még ennyi sincs"-et nem arra értettem, aki pedikűr-manikűröshöz és fodrászhoz jár. Hanem a tényleg szegényekre, mert a világban van olyan is.
Ha meg nálatok nem ez van, akkor az nem a szegény kategóriába tartozik, hanem a hülyébe.
Szerintem is szólj, mert a csendes hallgatással csak azt éred el, hogy te fizeted a fél csoport tisztaságcsomagját.
Én is azt tapasztaltam amúgy, hogy a legcsóróbb, nehéz körülmények között élők szinte mindig vittek mindent, fizették a csoportpénzt. Míg azok, akik egy picit jobb anyagi körülmények között voltak, azok mindig szépen elfelejtkeztek róla. De persze a leghangosabban az az anyuka sírt, hogy már megint ez meg az kell, már megint színházra kell 300 Ft-ot adni (mondván hogy ki az a hülye, aki minden hónapban viszi valahová a gyerekét, ki csinál havonta egyszer programot a gyerekével), aki állandóan füstölt mint a gyárkémény és részegen esett be a szülőire.
Kedves "Offoló"!
Gondolom nincs gyerkőcöd,mert ha lenne,tudnád,hogy oviba nem mehet,csak szobatiszta gyerkőc :-) Tehát nem az ovisok a pelenkások,hanem 2 pelenkás korú van itthon,és 2 nem pelenkás az oviban.
bocs, nem kötekedésnek... de mire vállaltatok NÉGY gyereket??
Amúgy én megkérném a kedves óvónőt, hogy a következő alkalomra legyen kedves megkeresni azt a papírt, mert érdekel! Ha tudod biztosra, hogy ki az, aki fizet, azokkal beszéljetek össze (gondolom őket is birizgálja), álljatok az óvónő elé, hogy ha nem hívja fel a többiek figyelmét, akkor tobbet ti sem fizettek.
Esetleg a következő szülőin ajánld fel, hogy te 'olcsóbban ' jutsz dolgokhoz, vagy szívességet tennél, adjon mindenki 1000Ft-ot, és bevásárolsz, így nem kell szaladgálniuk a dolgok után. Vagy mondd az igazgatónak, óvónőnek ezt a megoldást. Így csak nem lenne pofájuk nem adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!