Nem tudom mit tegyek! Már teljesen ki vagyok?
Kislányom augusztus óta jár oviba.A mai napig üvöltve :( Már az öltözőbe elkezdi(van hogy már otthon is)hogy nem akar menni és üvölt.Alig bírom bevinni a csoportba.Az óvónők szerint nincs vele gond napközben.Van,hogy elkezd napközben is sírni.Ha kérdezik,hogy miért nem mond semmit,és itthon sem mondja,hogy mi a baj.
Igazából főleg az egyik ovónővel van ekkora üvöltés,de azért a másiknál is van pityergés,de fele akorra sincs mint a másiknál.
Járt bölcsibe is,ott semmi gond nem volt vele.
Olyan szörnyű így vinni szegényt :(Mit tehetnék,hogy jobb legyen?
Szia,
sajnálom a gondodat tényleg. A kisfiam 3,5 éves, ő is most kezdett szeptemberben.
Nekem rögtön az jutott eszembe, hogy nem lehetséges, hogy ez az egész műsor neked szól?
Csak mert az óvónők szerint később minden rendben van...
Ha az ovival lenne a gond, akkor nap közben is sírdogálna, külön vonulna, esetleg elbújna vagy verekedne a többiekkel.
Én biztosan jobban körbejárnám a kérdést az óvónőknél, hogy mivel telik a napja, mit gondolnak a benti viselkedéséről, vannak-e esetleg már kis barátai, mennyire vonható be a különböző foglalkozásokba, ők hogyan értékelik, hogy érzi magát a kicsi velük, mennyire szerethetik őket stb.
Akkor pedig, ha neked szól, én délután igyekeznék vele a lehető legtöbbet lenni és a szűkös hétközbeni időkeret ellenére otthon is inkább egyszer-kétszer a héten legyen szendvics vacsorára, de olvassatok, társasozzatok, gyurmázzatok egy jót.
Kapjon egy kis plusz szeretetet, törődést- hátha most erre van szüksége a gyerekzsivaly után, hogy azt éreztesse vele valaki (az anyukája), hogy csak ő van és nem kell másik 20-30 gyerekkel megküzdenie vagy megosztoznia a felnőtt figyelméért.
Jobb ötletem nincs, kíváncsi vagyok, mások mit írnak.
Szép napot és fel a fejjel.
Köszönöm a válaszod!
Az ovónők szerint napközben ügyes(igaz vannak hisztik meg sírások,de elmondásuk szerint nem vészes)Gondolom tényleg nem lehet vele gond,mert pillanatok alatt megtanul bármilyen hosszú mondókát amiket az oviban mondanak.Ki vannak téve a rajzai az oviban,szóval benne van mindenben.
Amúgy sem egy egyszerú eset az én kislányom,mert nagyon hisztis,sírós típus,de ilyen hisztijei soha nem voltak :(
Ki kellene jobban kérdezned, de úgy hogy te kérdezd meg tőle a lehetséges választ. Itt egy példa: a lányom utál úszni járni, de mondtam neki, hogy muszáj mert csak így tanul meg úszni. Minden reggel hiszti van ha úszni kell menni. Persze nem árulta el mi a baj, pedig kérdeztem. Aztán rákérdeztem konkrétumokra, kivel van a baj, az úszómesterrel, a többi gyerekkel, stb, hát kiderült azzal hogy amikor szárítják a haját és fésülik, akkor húzzák a haját és nagyon fáj. Hát ennyi volt a baj, de erre úgy jöttem rá, hogy minden mozzanatra rákérdeztem. Amúgy nagyon ügyes az úszáson, nincs vele semmi baj, én meg azt hittem utálja.
Lehet hogy nálatok is csak valami kis probléma van, ha amúgy jól érzi magát. Ki kell deríteni mi az. A gyerekek sokszor a kis dolgokat is olyan nagyként élik meg, mintha óriási baj lenne.
szia
bocsi,h ezt mondom,de ez neked szól.ha mire beér elmúlik,akkor nincs semmi baja-csak lelkiismeret furdalást akar okozni,még,ha nem is tudatosan.próbáld nem a szivedre venni-reggel nem nagyon harcolni-tudom,hogy a rohanásban ez nehéz.nem kell győzködni,hogy majd meglátod milyen jó lesz-mondd,hogy anya dolgozni megy,te meg majd itt dolgozol az oviban,mert itt neked is nagyon sok dolgod van..játékosan beszélgessetek róla-de ne agitáld,h ilyen jó itt-meg olyan jó itt,mert ezt most ő nem igy éli meg.hadd fejezze ki az érzéseit-tiltakozzon,biztos,h belerázódik.ez egy teljesen normális állapot.azért azt az óvónénit-akitől jobban tart nézd meg,beszélj vele,lehet,hogy tett vmi olyet,ami miatt nem szivesen közeledik hozzá.
idő idő idő
üdv (egy óvónéni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!