Az oviban én vagyok a szülői munkaközösség vezetője, és a többi szülő tegnap azzal fogadott, hogy beszéljek xy-nal, mert a kislánya nem jól viselkedik.Mikor rákérdeztem kiderült hogy arról van szó, hogy a kislány vitt be magával egy gyerek sminkkészletet és kifestősett játszottak a többi lánnyal, meg hogy nézzem, meg hogy a kislánynak ki van festve a körme, stb. Hát én szóhoz sem jutottam, muszáj vele beszélnem, de én szerintem ezzel semmi gond, hiszen én is festem a körmöm, és ha lenne lányom és megkérne, kifesteném neki. Nem csúnya színre volt festve, hanem színtelenre kis rózsaszín matricával. Nem értem az egészet, azt sem tudom mit mondjak neki. Tanácstalan vagyok!
2013. nov. 9. 16:33
1/8 anonim válasza:
bocsánat, de én megmondanám a többieknek, hogy ez az óvónők feladata. az szmk feladata NEM a gyerek/szülőnevelés. én megmondanám az aggódó szülőtársaknak,hogy ha nem tetszik nekik, akkor beszéljenek ők az illetékes szülővel illetve az óvónőkkel. miért rád haragudjon meg a kislány anyukája? és ha az óvónők megengedték, akkor neked milyen beleszólásod lenne? nem értem, milyen alapon találtak meg épp téged a szülők.
2013. nov. 9. 16:39
2/8 anonim válasza:
Szülői munkaközösségi tagként egyáltalán nem a te dolgod.
Én biztos nem szólnék, ha nekik nem teszik majd ők beszélnek a szülőkkel. Neked nem az a dolgod, hogy az összes szülővel összevesz más nevében.
2013. nov. 9. 16:40
3/8 anonim válasza:
ez nem a te dolgod.Beszéljenek ők a szülőkkel,vagy beszéljenek óvónővel.
2013. nov. 9. 16:42
4/8 anonim válasza:
Ez nem hogy nem a te dolgod, de nem is szólhatsz semmit! Az óvónők feladata a szülői munkaközösség vezetésébe az efféle attrocitások nem tartoznak bele.
2013. nov. 9. 16:45
5/8 A kérdező kommentje:
Akkor jól érzem, igazság, szerint nem akartam a szemét lenni egyik oldalról sem, de ez tényleg szerintem is az óvónők dolga, meg a szülőé, hogy hogyan neveli a gyerekét, én sem örülnék, ha beleszólnának a fiaim hajába, ruhájába stb. ez mindenkinek egyéni joga, csak egyáltalán azt nem értem, hogy a többi anyukának, ez miért "bántja" a szemét?
2013. nov. 9. 16:48
6/8 anonim válasza:
Én is azt mondom, hogy ez nem a te feladatod. Az óvónők és az óvodavezető dolga, hogy az adott szülővel megbeszéljék, ha a gyerek olyat vitt be, ami nem megengedett.
Nekem lányaim vannak, nem engedtem a körömfestést csak maximum farsangkor, de eszembe nem jutott volna szólni emiatt más szülőnek. Jó hosszan tudnám elemezni, hogy az enyémeknek miért nem engedtem, de azért egy körömfestés még nem a világvége, nem dobócsillagot vitt be a gyerek "Mother*fucker" pólóban. Tessék szépen megszokni, hogy minden családban más szabályok vannak, ami az egyiknek megengedett, az a másiknak nem, és fordítva.
2013. nov. 9. 16:53
7/8 anonim válasza:
Nem kötelességed beszélni vele,sőt!
Ha az óvónők beengedték a sminkkészletet,akkor nincs probléma.Ha a szülőknek az ellen van kifogásuk,hogy az ő gyerekük ki lett festve,akkor ők szóljanak a kislány szüleinek és óvónőknek,hogy nem szeretnék ezt és ne engedjék kifesteni a gyereküket. Bár az igazat megvallva nem értem,hogy a gyereksminktől miért félnek... O.o
2013. nov. 9. 16:54
8/8 anonim válasza:
Ez nem a te dolgod! Mondd meg nekik,hogy az óvónőnek szóljanak,ne neked! Te nem oktathatsz ki egy szülőt se! Csak az óvónők! Úgyhogy ezen ne idegeskedj!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!