Oviban mennyire általános, hogy egymás ruháiból/cipőiből öltöztetik a gyerekeket?
Ma arra mentem be, hogy a lányom fehér benti cipője sarasan van az udvari cipős szekrényben. Először arra gondoltam, hogy a lányom volt kint véletlenül benne (bár ilyen még sosem volt, és tudja, hogy kintre mit szokott felvenni). Alvás után mondta, hogy az óvónéni ráadta xy kislányra.
A lányom még csak 3 éves, szóval nem egyszerű kihámozni, hogy mi is történt valójában, de ha tényleg egy másik kislányra adták, nagyon mérges vagyok.
Ti hogy lennétek ezzel? Titeket is zavarna? Nem akarok nagy ügyet csinálni belőle, de higiénikusnak sem tartom, hogy ilyenhez folyamodjanak az óvónők.
Még ha úgy adódik is, hogy kölcsön kellett venni, mert szükség van rá valamiért, akkor is az a minimum! hogy szólnak az anyukának legalább utólag! (És persze, azért a fehér cipőt kintre a sárba...hát nem tudom...)
Én is inkább azt hiszem, hogy egy gyerek lehetett a ludas, a sajátja helyett vette fel és nem vették észre. Úgyhogy balhét nem csinálnék, de azért valszeg rákérdeznék hogy is van ez...
Jaj,azért kíváncsi lennék, jelen esetben mennyire lennétek felháborodva???
Én igenis rákérdeznék!! Nálunk is kérték,hogy mindenbe legyen beleírva a jele. Van az oviszsákjába két öltözet váltóruha, és táskával megyünk(-mert az nem maradhat el-) és abba is rakok egyet. Biztosra megyek:) Viszont rettentő rosszul érintene, h a lányom cipőjét máson látnám meg, főleg koszosan a bentit. A ruhának sem örülnék, mert ugye az a szabály,hogy mindenki vigyen be váltót. Mindenki gondoskodjon a saját gyerekéről
Nálunk is van egy anyuka, aki nem adott a szeptemberi szeles időben sapkát a gyerekére, aki minden egyes délután eljátszotta hogy valakiét elvette, mondván az az övé :(. Jelen anyuka váltóruhát sem vitt be, pedig többször szóltak neki az óvónénik,hogy a gyerek összevizezi magát, leeszi magát stb... más zsákjából nem vesznek ki ruhát!!
Számomra meglepő,hogy mindenkinek ennyire természetes,hogy felveszi más gyerek cipőjét, ruháját. De ezzel lehet én vagyok egyedül.
Bár hozzáteszem, hogy ha tényleg akkora gáz van,mint amit írtál,hogy majd megy fagyott a gyermeked, akkor nyilván nem lennék kiakadva. De amikor valaki nem érti meg,hogy legyen benn váltó,és csak azért is nem visz be, ne az nálam a no comment kategória
Nem, nyilvan nem termeszetes. De konyorgom, harom eves gyerekerol van szo. A legtobb nem nezi a jelet, csak veszi, ami a kezebe kerul. Sot, az ovono se mindig nezi a jelet, csak elveszi -mar ha egyaltalan o oltozteti, mert nlunk pl elmondtak, hogy egyedul kell oltozni a gyereknek ovodakezdesre!- es raadja, ami a szekrenyben van. Siman lehet, hogy a kerdezo gyereke rossz helyre tette a cipot, a masik kicsi meg csak felvette.
A legegyszerubb lenne az ovonoknek feltenni a kerdest, de hogy idaig miert nem jutott el a kerdezo, azt nem ertem.
Nem tudom, de az én 3 éves lányom tudja melyik a ruhája, cipője, sőt mivel nálunk külön van ovis, itthoni, ünneplős, azt is tudja melyik-melyik, szóval nem elveszettek a gyerekek! No meg gondolom nem 5-en vannak egy oviszsákra, szekrényre!
Nekünk külön mondták, hogy legalább 2 db váltóruha legyen mindenből! Értik ezalatt: 2 db melegítő alsó, 2 db zokni, értelemszerűen jó, ha van legalább 1 db harisnya is, 2 db bugyi, 2 db póló, 1 db pulcsi, 1 db benti cipő. Ha esetleg használatban volt a váltóruha, mindig pótolni kell!
Én is beleírtam mindenbe a nevét, jelét, sose volt még összecserélve, a gyerekek ismerik a ruháikat, szekrényüket. A jel az csak az óvónők, dadusok könnyítésére szolgál!
Lehet elkeveredett a cipője és más gyerek vette fel vagy ő vette fel, a gyerekek szoktak füllenteni. Én rákérdeztem volna ott helyben az oviban és nem idegeskednél, hogy vajon mi lett a cipőjével!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!