Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Oviban mennyire általános,...

Oviban mennyire általános, hogy egymás ruháiból/cipőiből öltöztetik a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Ma arra mentem be, hogy a lányom fehér benti cipője sarasan van az udvari cipős szekrényben. Először arra gondoltam, hogy a lányom volt kint véletlenül benne (bár ilyen még sosem volt, és tudja, hogy kintre mit szokott felvenni). Alvás után mondta, hogy az óvónéni ráadta xy kislányra.

A lányom még csak 3 éves, szóval nem egyszerű kihámozni, hogy mi is történt valójában, de ha tényleg egy másik kislányra adták, nagyon mérges vagyok.

Ti hogy lennétek ezzel? Titeket is zavarna? Nem akarok nagy ügyet csinálni belőle, de higiénikusnak sem tartom, hogy ilyenhez folyamodjanak az óvónők.

2013. okt. 24. 20:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
59%

Már volt a lányomon más gyereknek a melegítőnadrágja kinti játszáshoz. Mert az hitték a lányom farmerjáról hogy hazamenős és nem merték ráadni, nehogy koszos legyen. Előfordul az ilyesmi, nem hinném hogy ez akkora probléma hogy a másik kisgyerek anyukája kiakadt volna az óvónőkre emiatt.

Amúgy nem értem minek linkelted be a cipő képét.

2013. okt. 24. 22:59
 12/29 anonim ***** válasza:
53%

(Tudom, ezért le fogtok pontozni, de nem számít)

Bárhogy is próbállak megérteni, kedves kérdező, nem tudlak.

Az még nem jutott eszedbe, hogy az óvónőktől kérdezd ezt meg (hogy miért adta rá, vagy miért szokás ez)??? Az, hogy máshol mi a szokás, tökmindegy.

Baromi egyszerű a dolog:

Óvónő elé állsz és kerek perec kijelented, hogy Te nem szeretnéd, ha más gyerekre ráadnák a te lányod cuccait. Hidd el, nem fogják többet ráadni! Csak hát néma gyereknek...

Örülnék, ha ez lenne a legnagyobb probléma az óvodánkban.

2013. okt. 25. 05:18
 13/29 anonim ***** válasza:
77%

Én is biztosan teljesen fel lennék háborodva, ha a lányom cipőjét más gyerekre adnák rá.

Több okból is zavarna:

1. Ez egy szép cipő, nem csúszdázásra, focizásra és homokozásra való, arra ott a sportcipő, aminek nem kopik le egyből az orra. Ez a cipő szerintem egy udvari használat után elég kopott lehetett.

2. A saját lányomnak sem engedem, hogy benti cipőt játszósnak használjon, nem hogy másnak!!!!!

3. Minden embernek más a láb felépítése, máshol hajlik a cipő. Amit a lányom hord, az az ő lábára van kijárva, nem máséra.

4. Miért nem ment ki a másik gyerek a saját benti cipőjében az udvarra vajon? Vagy neki se benti se kinti cipője nem volt?

Nálunk egyáltalán nem elfogadott, hogy egymás ruháiba öltöztessék a gyerekeket. Mindenki azt veszi fel amije van.

2013. okt. 25. 07:43
 14/29 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk előfordult egyszer, hogy a gyerekem beleesett a pocsolyaba es a kabátjatol a bugyijáig mindene vizes lett. Az ovonok raadtak mas kisgyerekek ruháit. Senki nem háborodott fel rajta. A szülők ugy voltak vele, hogy az o gyereküket is érheti meg baleset, akkor mas is segíteni fog.
2013. okt. 25. 07:49
 15/29 anonim ***** válasza:
49%

13-as vagyok.

Szerintem egy kabát vagy egyéb ruha teljesen más kategória mint a cipő!

2013. okt. 25. 08:13
 16/29 anonim ***** válasza:
nálunk még nem fordult elő ilyesmi ,nálunk meg mindenbe bele kell írni rajzolni a jelet de én még bele is írtam mindenbe a nevét a lányomnak ,cipöjébe ,tollal vagy filcel van bele írva a neve ,+ jele.
2013. okt. 25. 08:40
 17/29 anonim ***** válasza:
64%

Én megértelek kérdező, én is felháborodnék ebben az esetben.

Azzal nem lenne bajom, ha esetleg szükség esetén ráadnák másra a gyerekem ruháit, cipőjét, megeshet, hogy nincs másik váltóruhája, vagy bármi, de azért, hogy a benti cipőjét más gyerek lehasználja az udvaron, a koszban sárban, homokban, az azért túlzás.

Azt kellett volna csinálniuk, hogy a gyerek a saját benti cipőjével megy ki, és aztán bentre adják rá a kölcsön cipőt.

És nehogy már a szülő menjen kérdezősködni, ha már így alakult, az óvónőnek kellett volna odamennie, mondania, hogy ez és ez történt, mert szerintem így lett volna tisztességes.

Szóval magával azzal a dologgal nem lenne bajom, ha szükség esetén kölcsön veszik, de azért van egy határ, na meg legyen már annyi bennük, hogy szólnak a szülőnek, ne csak nézzen, hogy hopp hiányzik a váltó zoknija meg a pólója stb.

2013. okt. 25. 09:06
 18/29 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk direkt kérték,hogy MINDEN ruhán,cipőn,játékon legyen rajta a gyerek jele,hogy nehogy összecseréljék! Ebből azt szűröm le,hogy nem szeretnék összecserélni a ruhákat. Előfordulhat olyan,hogy véletlenül a gyerek a másik gyerek ruháját veszi fel, de azért a gyerekek is tudják,hogy melyik az ő ruhájuk,főleg a cipőket könnyen megjegyzik. Azt nem értem,hogy nálatok milyen "baleset" lehetett egy kinti cipővel,amiért nem tudta felvenni az a másik gyerek a sajátját? Amikor reggel az ember kirakja,hogy miben menjenek ki az udvarra. A zsákban volt a cipőtök? Ha nem,akkor biztosan véletlenül vette fel valamelyik gyerek,ilyen előfordulhat. Ne csinálj ebből ügyet egyébként,annyi gyerek között előfordul ez.
2013. okt. 25. 09:28
 19/29 anonim ***** válasza:
71%

13!

Nem kabátot adtak neki kölcsön, hanem konkrétan harisnyát, hosszú ujjú felsot es cipőt..... Senkit nem zavart. En ki mostam - ha nem lehetett volna, akkor nyilván kifizettem volna- vettem a gyerekeknek egy-egy Kindertojast köszönet képen es nem volt semmi gond.

2013. okt. 25. 10:17
 20/29 anonim ***** válasza:
39%

Kedves 13-as!

Nem olyan drága cipő az, nincs 2000 Ft. Csak egy giccs az egész (tudod, nem mind arany...); Műbőr az egész, hamar tönkre megy; emellett könnyen takarítható (valszeg a másik fél ki fogja tisztítani). A kérdező pedig nagyobb féltést fektet az élettelen dolgokban, mint az élő, emberi kapcsolatokban. No comment!

2013. okt. 25. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!