Óvodában verekedés? Többi lent!
A kisfiamat eddig úgy neveltem ,hogy nem verekszünk... az elv az,hogy amíg én nem bántom-ütöm,addig ő se! Nem ütünk senkit,mert azzal másnak fájdalmat okozunk!
De bekerült oviba,és elég verekedősek a csoporttársak.
Nem tudom,hogy most nevelek -e egy olyan gyereket,akit lehet verni,mert nem üt vissza :( ...vagy tanítsam arra,hogy védje meg magát,amennyiben szükséges? ...tud-e majd különbséget tenni? ...és akkor itthon is így fogja lerendezni a problémáját?
Ez is egy olyan kérdés,amikor farkastörvények uralkodnak?
Ti hogyan "neveltek" ebben a kérdésben?
Kedves Válaszolók, ez nagyon érdekes, a mi csoportjainkban évek óta működik ez a dolog, és senki nem ment haza véresen összeverve. Amikor szól valamelyik kisgyermek, hogy xy megütötte, akkor a verekedőt azonnal kivonjuk a játékból. Tudják a gyerekek, hogy szólhatnak, senkit nem küldünk el azzal, hogy ne árulkodjon. Sajnálom, ha a Ti csoportjaitokban ez nem működik.
Óvónő
Az én nagyobbik fiam most nagycsoportos. Mindigis egy nyugis, csendes, anyámasszony katonája típus volt. Aztán ahogy telt az idő az oviban, a nagyobbak kikezdték. Elvették a szemüvegét, löködték, ütötték, rugdalták. Mindig csak nekem mesélt ezekről, sírva. Kérdeztem, hogy az óvónéni mit szólt ehhez? Semmit. Mondtam neki, hogy akkor te szólj az óvónéninek. Szegényke hiába szólt, hogy bántják. Majd én szóltam, ők meg poénkodva válaszoltak, hogy hát csak játszanak, így szórakoznak...
Hát kösz, ilyen hozzáállás után azt mondtam a fiamnak, hogy akkor üss vissza, ha bántanak. Csodák csodájára békén hagyták ezután.
Sajnos nem sűrűn viszem-hozom az oviból a munkám miatt, de az a heti 1 alkalom is elég ahhoz, hogy lássam mit csinálnak a gyerekek az udvaron, miközben óvónénik, dadusok le sem sz@rják őket, nem is figyelnek, nem is szólnak az egymást rugdaló gyerekekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!