Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodában verekedés? Többi lent!

Óvodában verekedés? Többi lent!

Figyelt kérdés

A kisfiamat eddig úgy neveltem ,hogy nem verekszünk... az elv az,hogy amíg én nem bántom-ütöm,addig ő se! Nem ütünk senkit,mert azzal másnak fájdalmat okozunk!

De bekerült oviba,és elég verekedősek a csoporttársak.

Nem tudom,hogy most nevelek -e egy olyan gyereket,akit lehet verni,mert nem üt vissza :( ...vagy tanítsam arra,hogy védje meg magát,amennyiben szükséges? ...tud-e majd különbséget tenni? ...és akkor itthon is így fogja lerendezni a problémáját?

Ez is egy olyan kérdés,amikor farkastörvények uralkodnak?

Ti hogyan "neveltek" ebben a kérdésben?

2013. okt. 23. 14:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Válaszolók, ez nagyon érdekes, a mi csoportjainkban évek óta működik ez a dolog, és senki nem ment haza véresen összeverve. Amikor szól valamelyik kisgyermek, hogy xy megütötte, akkor a verekedőt azonnal kivonjuk a játékból. Tudják a gyerekek, hogy szólhatnak, senkit nem küldünk el azzal, hogy ne árulkodjon. Sajnálom, ha a Ti csoportjaitokban ez nem működik.

Óvónő

2013. okt. 24. 16:09
 12/14 anonim ***** válasza:

Az én nagyobbik fiam most nagycsoportos. Mindigis egy nyugis, csendes, anyámasszony katonája típus volt. Aztán ahogy telt az idő az oviban, a nagyobbak kikezdték. Elvették a szemüvegét, löködték, ütötték, rugdalták. Mindig csak nekem mesélt ezekről, sírva. Kérdeztem, hogy az óvónéni mit szólt ehhez? Semmit. Mondtam neki, hogy akkor te szólj az óvónéninek. Szegényke hiába szólt, hogy bántják. Majd én szóltam, ők meg poénkodva válaszoltak, hogy hát csak játszanak, így szórakoznak...

Hát kösz, ilyen hozzáállás után azt mondtam a fiamnak, hogy akkor üss vissza, ha bántanak. Csodák csodájára békén hagyták ezután.

Sajnos nem sűrűn viszem-hozom az oviból a munkám miatt, de az a heti 1 alkalom is elég ahhoz, hogy lássam mit csinálnak a gyerekek az udvaron, miközben óvónénik, dadusok le sem sz@rják őket, nem is figyelnek, nem is szólnak az egymást rugdaló gyerekekre.

2013. okt. 25. 00:09
 13/14 zabmester ***** válasza:
48%
Én személyes tapasztalat alapján inkább hajlok afelé, hogy az óvónő válaszolóval értsek egyet. Próbálom beleplántálni a fiamba, hogy ha valaki megüti, piszkálja, akkor ne ő próbálja meg lerendezni, hanem szóljon. Mert hát az sem jó, ha túlzottan önálló ilyen téren. Az enyémre például állandóan jön a panasz, hogy verekszik. De hozzáteszik, hogy valójában ezeket nem ő kezdi, ő csak visszaadja, de nem igazán van arányban a visszaadás azzal, amit ő kapott. De hát gyerek, ráadásul elég hirtelen természet, szóval megértem, hogy még nem tud ilyen téren mérlegelni. Épp ezért nem is mondom neki, hogy adja vissza, mert abból tudom mi lesz. Például múltkor valaki hátulról meglökte, a fiam térdre esett a szőnyegen, de igazából semmi baja nem lett, csak megijedt, erre felpattant, és a lökdösődőt ő is meglökte, csak éppen jóval erősebben, mert a gyerek nekiesett a bordásfalnak, és púp nőtt a fejére. Nyilván ő kereste a bajt magának, de azért mégis, szerintem ebből komolyabb baj is lehetett volna, és akkor arról ki tehet? Na ná, hogy az én gyerekem, aki csak "visszaadta". Szóval én inkább lebeszélem erről a visszaadásról, az óvónők azért vannak ott (többek közt), hogy az ilyen helyzeteket kezeljék, nem a gyereknek kell átmennie megtorlóba.
2013. okt. 28. 22:21
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen "igazságosztó" típusú kisfiam van... Még nem ovis, de már töröm a fejem előre, mert biztosan nem fogja annyiban hagyni, ha atrocitás éri. Igazából én nem tartom túl bölcs dolognak, hogy "buta vagy, itt hagylak". Elég rossz környéken lakunk, ha értitek... sajnos ez a réteg nem ért másból, csak ha erősebbet kap vissza, mint amivel indított. Ebből kifolyólag én egyelőre a védd meg magad és a gyengébbeket szellemet erősítem benne. Ha nagyobb lesz, szerintem meg fogja érteni, hogy bizonyos iq fölött már nem ez a dolgok elintézési módja.
2013. okt. 29. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!