Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A kisfiúknak milyen viselet...

A kisfiúknak milyen viselet ideális télen benti ruhának?

Figyelt kérdés

Amiben reggel megy, abban mennek ki az udvarra vagy a teraszra. -10 fokig kiviszik őket, az óvónő elmondása szerint. Most vastagabb melegítő nadrágjai vannak bentre. A kinti nadrág alá mindenképpen adok valamit reggel, harisnyát vagy feszülő pamut nadrágot (nem tudom, fiúknál hogy nevezik :) ) Ezekre a melegítő meleg, ha én levetem róla reggel, szegénynek egy óra lesz az öltözködés udvarra indulás előtt, egyedül öltözködik. Rosszabb esetben fel se fogja venni.

A következő lehetőség, hogy csak a leggings marad rajta, ez tűnik a legjobbnak, de én balga inkább lábfej nélküli harisnyákat vettem neki, az meg olyan furcsa pólóval.

Aztán olvastam valahol, hogy harisnyára adnak rövidnadrágot, de az meg olyan bohócos.

Tudom, lehetne nagyobb problémám is, de én például azt hittem, a 3 (+1 a zsákban) benti nadrág bőven elég lesz egy hétre, de ebben is nagyot tévedtem...

2013. okt. 17. 13:49
 1/9 anonim ***** válasza:

Gondolkodtam már ezen én is, mi most kezdtük az ovit. Úgy gondolom, bentre azt fogok ráadni, amit otthon is meg eddig az oviban is, vékony tréning nadrág, zokni, vékony hosszú ujjú póló. Télen túlfűtik az intézményeket, ha megizzad vagy melege van, mert vastag ruha van rajta, az a legrosszabb.

Kintre teszek a szekrényébe egy harisnyanadrágot vagy egy leggings-t, vastag nadrággal. Segítségre fog szorulni a kicsi az öltözésnél majd, de meg fogom kérni az óvónőt, hogy ezeket adják rá, mert nem akarom, hogy megfázzon 2 hetente a kicsi, úgyhogy ki fogom erőszakolni, hogy öltöztessék fel rétegesen.

2013. okt. 17. 14:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Az óvónő/gondozónő nem fogja ráadogatni a harisnyát, örül, ha a rábízott huszoniksz gyerekre a kabátot, sapkát stb- t ráadja. Lehet, hogy bohócosnak tűnik a harisnya rövidnadrággal, de nálunk pl ez van a kisfiúkon. Kérték is a gondozónők. Nekem jobban is tetszik, mint a szűk nadrág...
2013. okt. 17. 14:06
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem melegitobe van a kisfiam telen. Rovidujju polo, melegito nadrag (harisnya nelkul zoknival), zipzaros melegito felso. Ha melege van akkor leveti a melegito felsot es marad a nadrag polo kombinacio, ha nincs melege akkor elvan a melegito felsovel. Itthon is igy van. 22 fok korul van a lakasba az oviba is 22 fok korul van. Nallunk telire kerik a vizallo nadragot meg kabatot, kesztyut, sapkat, salat, vizallo csizmat. Mikor mennek ki akkor a melegito nadragra csak rahuzza a vizallo nadragot ami enyhen belelt is jo meleg es konnyu le-fel huzni mert bo a szara, mikor bemennek akkor leveti. Minden gyereknel igy lattam. Gondolom az ovoneni segit ha esetleg valamelyik gyereknek nem menne fel meg lehuzni. Igaz reggel en autoval viszem a kisfiam oviba igy nem allunk vagy gyalogolunk a hidegbe. Ha igy lenne akkor otthon raadnam a vizallo nadragot a melegito nadragra es az oviba meg levetnem.

A kisszekrenyebe van 2 csere polo, 2 csere melegito nadrag meg 2 csere melegito felso, 2 par zokni, 2 par bugyi. Neha megesik, hogy magara onti a vizet vagy vizfesteket ilyenkor lecserelik.

2013. okt. 17. 14:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Én is csak le akarom egyszerűsíteni, mert amikor egyik reggel egy bőröndnyi ruhával mentünk óvodába és magyaráztam a 4 évesemnek, ha ilyen idő lesz, ezt vedd fel, ha ide mész, akkor meg azt, akkor ledöbbentem a saját hülyeségemen... :)
2013. okt. 17. 14:20
 5/9 A kérdező kommentje:
A vízálló nadrág ilyen sínadrág-szerű dolgot jelent? Nekünk most a méretében (ami tavaly is volt) bélelt nadrágjai/farmerjai vannak és erre szoktam havas/lucskos időben a vékony esőnadrágot húzni. De most kezdte csak az ovit.
2013. okt. 17. 14:27
 6/9 anonim ***** válasza:

3-as válaszoló! Nekem amiatt van aggályom, hogy ha a melegítő nadrágra felhúzza a 3 évesem a vízálló nadrágot, a melegítő szára a térdéig fog csúszni, mivel a zokniba nem tudja betűrni. A csizmára meg nem fogja ráhúzni úgy a meleg nacit, hogy le lógjon ki a lába szára.

Nyilván nem tud az óvónő minden gyereket öltöztetni, de azért van, hogy segítsen, ha kell. Amúgy is vegyes csoportok vannak, a legtöbb gyerek a csoportban nagy, nekik már könnyebben megy az öltözés. Annak a pár kicsinek meg bele kell férjen, hogy akár fel is öltöztesse.

Gondolom, nem úgy megy, hogy időhiány miatt, ha a kicsi nem öltözik fel önállóan rendesen, akkor kiviszik vékony ruhában a hóba, vagy bent hagyják az öltözőben, nem?

2013. okt. 17. 14:28
 7/9 anonim ***** válasza:
hogyhogy nem adja rá?ez a dolga-én is óvónő vagyok-eszembe nem jutna,hogy harisnyástul fogadjam a gyerekeket.beizzad,kényelmetlen..stb a kisfiúk nálam rövidgatyában-pólóban voltak.esetleg próbáljátok a cica-nadrágot,-azt könnyebben fel tudja venni,ha nem kell a lábnál igazgatni.-jaj,most nézem,hogy irtad is ugyanezt.-otthon meg gyakoroljátok a felhúzását.
2013. okt. 17. 14:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálunk harisnya és rövid nadrág.Fura,de így biztos felöltöztetik.Erre már csak nadrág és overál kell.

Hallottam nem egy anyukától hogy volt olyan,hogy a kislányán atléta és rövid póló volt csak az overál alatt.

2013. okt. 17. 16:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, nálunk is sorozatosan előfordult, hogy a bölcsiben télen sem adták rá a harisnyát, utána tértünk át a harisnya-rövidnadrágra.
2013. okt. 17. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!