Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Megtehetem, hogy mégse adom...

Megtehetem, hogy mégse adom oviba?

Figyelt kérdés
Februárban lesz 3 éves a fiam, januárban kezdené az ovit. Már megvolt a beiratás, voltunk is párszor körülnézni. Viszont egyre inkább úgy gondolom, hogy meg kéne várni a szeptembert. Egyrészt még nem beszél, csak pár szót, nem értenék meg őt, hogy mit szeretne. Aztán van még pár dolog, ami miatt vacilálok. Pl egyedül isznak, ki mikor szomjas, viszont a poharak olyan magasan vannak, hogy még nem éri el. Meg én is otthon vagyok, szóval nem létfontosságú hogy járjon. Na meg persze már most tiszta idegbaj vagyok, hogy leesik a csuszdárol, a màszókâról, elütik biciklivel, stb. De mit tegyek? Csak sétáljak be és közöljem, hogy szeretném kiíratni őt? Ugyanis nyáron költözni fogunk másik városba, tehát másik oviba járna.
2013. okt. 15. 14:37
 1/6 anonim ***** válasza:
63%
Persze, hogy megteheted. Én meg is tenném a helyedben, ha úgy érezném, hogy mégsem érett meg rá. Az ovi meg tudja emészteni, hidd el. Menj be vagy szólj oda telefonon és intézd el mielőbb, hogy megnyugodj! :)
2013. okt. 15. 14:43
 2/6 anonim ***** válasza:
47%
Külföldön élek, lányomat 2 éves korában adtam be bölcsibe úgy, hogy magyarul csak szavakat, angolul meg egy kukkot se tudott (Angliában élünk), a dadusok elboldogultak vele, sőt, gyorsan kezdett angolból is felzárkózni. Most kezdett el magyarul és angolul is szinte már folyamatosan beszélni...vagyis azt akarom ezzel mondani, hogy hidd el, attól, hogy nem beszél, az óvónők feltalálják magukat, másrészt a gyerek hamarabb rá lesz utalva arra, hogy beszéljen, ösztönzik a társai. Előbb utóbb a fiad meg fogja találni a módját, hogy jelezze, hogy szomjas...bedobni a mélyvízbe lehet, hogy többet segít, mint gondolnád. A játszótérre ha megyek vele, én is frászt kapok, hogy mindjárt leesik, meg ilyenek, de hagyni kell őket, ügyesebbek, mint gondolnánk:D Nem szoktam arra gondolni, hogy valami baja esik, míg óvodában van, nem szabad. Te is, meg én is túléltük az óvodát, pedig akkor még fémből voltak a mászókák, és nem volt uniós puha "beton", mint ahogy most már sok játszótéren:D Én beadnám. Tudom, hogy nehéz az elválás, nekem is nehéz volt, az első pár nap a frász kerülgetett.
2013. okt. 15. 14:55
 3/6 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem megteheted, bemész és megbeszéled az óvodavezetővel.

Viszont azért pár dolgot megjegyeznék!

Az, hogy pár szót beszél, az majd fejlődik. Még nem most lesz február, addig még bőven megtanulhat beszélni mondatokban.

Olyan meg nincs, hogy nem teszik elérhetővé a gyerekek számára az innivalót. Amúgy jelezni kell az óvónőnek, ha ilyen van, hogy tegyék elérhető helyre és ennyi.

A másik, hogy leesik a csúszdáról, stb...és ha leesik? Leeshet 4-5-6 évesen. De ha otthon van és ül a széken, te meg 2 méterre arrébb, otthon is leeshet a székről. Akkor ezzel az erővel soha ne engedd se óvodába, se iskolába, mert ott bizony történhetnek és történnek is balesetek. De így, ilyen túlféltéssel tudod milyen tutyi-mutyi gyereked lesz?

Természetes, hogy az ember nem szívesen bízza mások felügyeletére, de az óvónők, dadusok azért vannak ott!

És amúgy te meg utána, ha betölti a gyereked a 3-at, akkor már csak a családit kapod utána, az meg gondolom nem igen fedezi az anyagi kiadásokat, te is el tudnál menni dolgozni legalább.

De szíved joga, hogy mit teszel.

A fiam még 3 se volt, 1 hónap híján csak, mikor kezdte az ovit, de pl. sokkal önállóbb lett azóta és vannak még más pozitív hatásai is.

Jót fog neki tenni a közösség.

2013. okt. 15. 16:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Akár telefonon is beszólhatsz, hogy mégse megy a gyerek. Ne csinálj ebből ügyet.

De ha elköltöztök és másik oviba járni fél év múlva, akkor én amúgy sem erőltetném ezt az ovit.

Ez a pohár-túl-magasan-van téma... remélem ezt te sem gondolod komolyan.... a gyereknek van szája, " óvónéni kérek szépen inni " (addigra megtanul beszélni, hidd el, ugyanis még nagyon messze van január). Nem az oviban fog szomjan halni :) :) Kicsit lazulj el :)

Megjegyzem, megértem, amit érzel, én már két gyereket engedtem el nagyon nehéz szívvel oviba....

2013. okt. 15. 21:29
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mind hasznos volt, és mindenkinek igaza van :)

Nem szeretnék anyám asszony katonáját nevelni belőle, de mivel csak szeptembertől lenne köteles oviba menni, így még kaphat haladékot. De még gondolkodom rajta, van még idő.

2013. okt. 15. 22:27
 6/6 anonim ***** válasza:

A kisfiam még nem töltötte be a 3-at de már 1 hónapja ovis, a nővérével együtt vannak vegyes csoportban. Ö sem beszélt, csak a számára legfontosabbakat. Azóta sokat fejlődött beszéd szempontjából, Rögtön mondatokat mond. Imád oviba járni.

Azért a pár hónapért szerintem ne írasd be a kisfiad. Ha másik óvodába fog járni költözés után, akkor felesleges lenne most egy közösséghez hozzászoktatni. Lehet, hogy az újabb óvónénit, játszótársakat nehezebben fogja majd elfogadni.

Az óvónők azért tudnak figyelni a gyermekekre az udvaron, nálunk jól meg van szervezve a kinti felügyelet.

Kisfiaddal gondolom szoktatok játszótérre menni. Ott hagyjad, hagy csináljon mindent egyedül. Meg tudod tanítani, hogy hogy használja biztonságosan a játékokat. Tudom, ez persze addig tart, míg meg nem lát egy nagycsoportost a csúszdán visszafele mászni...

2013. okt. 20. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!