Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Minden házimunkát én csinálok,...

Minden házimunkát én csinálok, a szüleim mégse elégedettek?

Figyelt kérdés
Mindkét szülőm dolgozik, apa olyan 3-4 körülig, anya pedig 5-ig. Ezután hazajönnek, anya főz valami kaját (ezt csak azért nem csinálom meg, mert nem tudom. De én szoktam felvágni a dolgokat hozzá) Minden nap amikor felkelek lemegyek a appaliba, összepakolok a saját szüleim után, elmosogatok mindent, elpakolom a csöpögtetőt, kimosok, kiteregetek, felporszívózok. A két testvérem is itt él velünk, csak az egyik castingol, a másik meg éppen Rómában nyaral. De amikor itthon vannak, akkor se csinálnak kb. semmit. 15 vagyok, és furcsának találom, hogy minden házimunkát nekem kell csinálnom. Másoknál is így van, vagy nem?
2013. aug. 2. 15:51
 1/9 A kérdező kommentje:
Azt lehagytam, hogy apa egy köszönöm-öt se szokott mondani érte, anya pedig csak akkor ha külön megemlítem a dolgokat. Tök természetesnek godolják, hogy minden nap összepakolok és feltakarítok utánuk.
2013. aug. 2. 15:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

ne is mérgelődj

természetesnek veszik, h segítesz, és nem jár érte köszönet, de ha nem csinálsz meg valamit, azt észreveszik rögtön

Mondjuk egy 15 évesnek ez már szinte kötelessége, hogy segítsen otthon, de a tesóddal megbeszélhetnéd, hogy osszátok be a házimunkát

2013. aug. 2. 16:02
 3/9 anonim ***** válasza:

Én jobban "cseszegetném" a tesóimat a helyedben. Amúgy nem kell kétségbe esni, hogy 15 évesen ez minden napossá válik. Hiszen a szüleid etetnek, belőled meg egy normális ember lesz, nem egy elkényeztetett tyúk. Pl. egyik ismerősöm aki a kutyáját is lusta volt levinni és amikor bepisilt, úgy mosta fel utána, hogy nem cserélte ki a felmosó vizet, hanem azt használta több hétig. igen és lány...

Szóval te legalább dolgos kis menyecske leszel :) Én büszke vagyok az ilyen lányokra. Nem tartom természetellenesnek, nekem ennyi idősen főznöm is kellett, ráadásul mindent úgy kellett megcsinálnom, hogy anyám otthon volt, mert hiába volt otthon, nem csinált semmit. A két kistestvéremet is szinte én neveltem. Vannak durvább sztorik is, hidd el.

2013. aug. 2. 16:11
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja, meg annyi, ha fater nem köszöni meg, tojd le, de később ha majd lesz párod és együtt laktok, őt szoktasd majd arra mindenképp hogy rohadt hálás legyen!
2013. aug. 2. 16:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Oh mennyire ismerős..

De ha csak 1 dolgot is elfelejtek megcsinálni, akkor már én vagyok minden rossz okozója.. és amikor kitalálom, hogy jó, mindent megcsináltam, mentem melózni, van egy kis pénzem, akkor hajat festetek vagy csináltatok egy piercinget, akkor 2-3 hét szobafogság.. de azért takarítsak össze..

úgy döntöttem, inkább hanyagolom, majd anyám megcsinál mindent... ha már mindig úgy bánik velem mint a kutyával (ha valami történik, akár üzleti dolog, akár halál eset, akkor egyből azzal jön, hogy ez is az én hibám... és ha ideges, akkor természetesen rajtam vezeti le.. valamit szeretnék, akkor nem kapok semmit... stb..) és amúgy is majdnem egész nap itthon van.. csak hetente 1x megy el dolgozni (vállalkozó és az alkalmazottai csinálnak mindent helyette) és csak kint fekszik a napon reggeltől estig...

azóta se változott sok minden, de már nem szid le mindig.. de nem tesz rendet.. inkább hozzászokik a mocsokhoz...

2013. aug. 2. 19:24
 6/9 anonim ***** válasza:

De ha negatív válasz kell:

Lehet, hogy csak örökbe lettél fogadva és olyan vagy, mint a Hamupipőke :D Nem ám :)

2013. aug. 2. 21:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is így van, amikor dolgoznak. Természetesnek veszik, hazajönnek meg le vagyok cseszve hogy miért nincs ez meg az megcsinálva...

15/L

2013. aug. 2. 22:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Esetleg kérdezd meg, hogy "Anyu/apu tudom sokat dolgozol, nincs időd, fáradt vagy, és én ezért segítek itthon a dolgok egy részét elvégzem (nehogy aztmond nagyját!), remélem nem lenne nagy kérés, hogy néhanapján, ha esetleg eszetekbe jut megköszönnétek! Nagyon jól esne!" (Persze kedvesen, nem szarkasztikusan, mert amilyen balga emberek vannak valószínűleg támadásnak veszik - ez az összes emberre igaz, még mielőtt félreértenéd...)
2013. aug. 3. 01:04
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2013. aug. 3. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!