Végzel házimunkát, mennyit és mióta és mit/miket csinálsz vagy miben segítesz, milyen rendszerességgel, mennyi idős vagy?
A szobámban szoktam felporszívózni, szemetet kiviszem, kutyát sétáltatok. Mosogatni nem szoktam, mert a mosogatószer, és a gumikesztyű is kikészíti a kezem. (3 hónapja megy a találgatás, hogy mire vagyok allergiás, mert viszket/fáj a kézfejem, meg piros is.)
16/L
Szegény anyám látástól mikulásig dolgozik, így mindent én csinálok, takarítást, bevásárlást, főzést is. Leégne a képemről a bőr, ha nem lenne itthon minden rendben, ha ő azért kulizik, hogy én tanulhassak meg legyen kaja+lakhatás... 13 éves korom óta így van, nem bánom egyáltalán, néha persze jó lenne csak úgy lazázni, de legalább megtanultam rendesen főzni, meg beosztani a dolgokat. Dolgozni is szoktam, igaz csak diákmeló. Így is van időm többnyire mindenre ami érdekel (mondjuk sosincs annyi mint szeretném, de azért akad) szervezés kérdése. A barátaim jó fejek, megértik hogy itthon nekem feladataim vannak, még segíteni is szoktak :) Mind sokkal-sokkal jobban állnak anyagilag, de nem néznek le vagy ilyesmi.
Igazából egy hátrányát látom a dolognak: már most unom a "mit főzzek olcsón-kiadósat" témát, pedig csak 3 éve viszem a háztartást ;)
Az állatokat ellátom meg a szobám rendben tartom.. magam után elmosogatok.. kb. ennyi.. mondjuk többet nem is vagyok itthon.. :S
Előző héten ha az alvást (éjszaka kb. 6-7 óra..) nem számoljuk jó ha 5 órát itthon voltam.. :S
Hétvégente szoktam egy kicsit besegíteni. A lakást általában kitakarítom (pl. port törlök, felporszívózok, felmosok stb.)
A többi dologba nem nagyon tudok segédkezni. Mamám és anyum általában sok mindent megcsinálnak. Mosogatást,mosást meg ilyen dolgokat nem is mernek rám bízni. Mondjuk megcsinálnám, de inkább hátráltatnám őket, mivel legalább 5x annyi ideig tartana nekem megcsinálni. :D
17/F
Mosogatok, söprök, kutyát sétáltatok és néha ruhát teregetek.
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!