Kivegyem az oviból?
Bennem több kérdés felmerült. :) Egyrészt, hogy mióta jár oviba? Te már dolgozol vagy otthon tudnál még vele maradni?
A gyerekeket általában megviseli az elválás, ha bölcsibe megy akkor ott és utána már jobb az oviban, vagy ha nem járt bölcsibe, akkor az ovi a nagy törés nekik. Teljesen természetes, hogy sír, a legtöbb gyerek sír, hiszen eddig anyával volt és ez most megszűnik, idegenek közé, több gyerek közé kerül. Van aki könnyebben veszi az akadályt, van aki nehezebben. A kisfiam 2 évesen ment bölcsibe, addig szinte mindig együtt voltunk. 3 napig izgi volt, 3. naptól elkezdett sírni, 1 hónapig sírt minden reggel, a gondozónénik hámozták ki az ölemből, a szívem majd' megszakadt. :( De csak addig sírt, míg elmentem, utána ment játszani, igaz eleinte azért el-elpityeredett napközben is. 1 hónap után nem volt gond. Az ovi már meg se kottyant neki, mivel megszokta, hogy elválunk, de érte fogok menni! Akik egyből ovival kezdték, azoknál ugyanez az elszakadás játszódott le, csak éppen az oviban és 3 éves gyerekekkel. Sajna az oviban már nem is tudják őket úgy tyutyujgatni, mint a bölcsiben, de azért a gondozóknak ott is figyelni kell(ene), hogy megvigasztalják, bátorítsák a kicsiket. Szóval, ha csak reggel sír kicsit, míg mentek, az el fog múlni, a tél közepén sem lesz jobb, ha most kiveszed, csak kezdődik elölről. Ha nem kell dolgoznod, akkor ráérnél 4 évesen ovit kezdeni, de sajna ez nem sok mindenkinek adatik meg. A pisilés is lehet kezdeti visszaesés, ami teljesen természetes, az én kisfiam is bepisilt néhányszor az oviban, mikor kezdte, pedig már akkor szobatiszta volt.
Én sem venném ki. Ha most kiveszed és decemberig otthon maradsz vele és akkor próbálod beszoktatni, rosszabb lesz. Ott már nem tudsz változtatni, és valamennyire már összeszoknak a kicsik.
Óvónők mit tanácsoltak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!