Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kivegyem az oviból?

Kivegyem az oviból?

Figyelt kérdés
Nincs még 3 éves, és reggelente amikor odaérünk az oviba csak sír csak sír. A napjai változóak, van mikor jobban telnek, van mikor kevésbé jó. Enni eszik, ha pisilni kell szól, de van mikor már későn. A játékokba nem veszik be, csak ha ő is akarja. Többnyire csak játszik egész délelőtt. Ráadásul még hamarabb is kell érte menni, mert még "kicsi". Szerintetek kivegyem és kezdje a tél kellős közepén?
2013. szept. 23. 11:19
 1/9 anonim ***** válasza:
"A játékokba nem veszik be, csak ha ő is akarja. Többnyire csak játszik egész délelőtt." Ezzel mi a probléma? Szerintem ne vedd ki, egyre több lesz az olyan nap, amikor jól érzi magát.
2013. szept. 23. 11:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Már mint egyedül játszik, az kimaradt.
2013. szept. 23. 11:29
 3/9 anonim ***** válasza:
ebben a korban mégnincs nagyon olyan,hogy "együtt "játszanak.Ilyenkor még csak "egymás mellett" játszanak.Ne vedd ki,mert rosszabb lesz újra kezdeni,és várni fogja később is,hogy ne vidd ha "nem tetszik" neki.
2013. szept. 23. 11:40
 4/9 anonim ***** válasza:

Bennem több kérdés felmerült. :) Egyrészt, hogy mióta jár oviba? Te már dolgozol vagy otthon tudnál még vele maradni?

A gyerekeket általában megviseli az elválás, ha bölcsibe megy akkor ott és utána már jobb az oviban, vagy ha nem járt bölcsibe, akkor az ovi a nagy törés nekik. Teljesen természetes, hogy sír, a legtöbb gyerek sír, hiszen eddig anyával volt és ez most megszűnik, idegenek közé, több gyerek közé kerül. Van aki könnyebben veszi az akadályt, van aki nehezebben. A kisfiam 2 évesen ment bölcsibe, addig szinte mindig együtt voltunk. 3 napig izgi volt, 3. naptól elkezdett sírni, 1 hónapig sírt minden reggel, a gondozónénik hámozták ki az ölemből, a szívem majd' megszakadt. :( De csak addig sírt, míg elmentem, utána ment játszani, igaz eleinte azért el-elpityeredett napközben is. 1 hónap után nem volt gond. Az ovi már meg se kottyant neki, mivel megszokta, hogy elválunk, de érte fogok menni! Akik egyből ovival kezdték, azoknál ugyanez az elszakadás játszódott le, csak éppen az oviban és 3 éves gyerekekkel. Sajna az oviban már nem is tudják őket úgy tyutyujgatni, mint a bölcsiben, de azért a gondozóknak ott is figyelni kell(ene), hogy megvigasztalják, bátorítsák a kicsiket. Szóval, ha csak reggel sír kicsit, míg mentek, az el fog múlni, a tél közepén sem lesz jobb, ha most kiveszed, csak kezdődik elölről. Ha nem kell dolgoznod, akkor ráérnél 4 évesen ovit kezdeni, de sajna ez nem sok mindenkinek adatik meg. A pisilés is lehet kezdeti visszaesés, ami teljesen természetes, az én kisfiam is bepisilt néhányszor az oviban, mikor kezdte, pedig már akkor szobatiszta volt.

2013. szept. 23. 11:43
 5/9 A kérdező kommentje:
Tudnék vele itthon maradni decemberig. De amikor beírattam az oviba, azt tanácsolták, hogy szeptemberbe kezdjük el, hogy mire én is munkába állok, beszokjon. Nem volt bölcsődés, és nem is sokat jártunk gyerekek közé. Erre felénk nem is van rá nagyon lehetőség. Annyira sajnálom, és szerintem érzi is, hogy feszültebb vagyok és ezért is csinálja. Aztán el van, eljátszik, de még is olyan furcsa, hogy az én gyerekem a többiektől külön játszik, pedig vannak más kicsik is, és ők meg szépen ülnek a körbe és mondókáznak stb.
2013. szept. 23. 11:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Az enyém az első évben szintén nem játszott senkivel, az udvaron is csak az óvónéni kezét fogva sétálgatott. Aztán az idén meg csodák csodájára már a kis barátai az csoport ajtóban várják, hogy megjött végre a fiam és már hozzák is neki a játékokat hogy kezdjenek játszani. Szóval szerintem is életkorfüggő az együtt játszás is.
2013. szept. 23. 12:43
 7/9 anonim ***** válasza:
A 3 évesek még többnyire egyedül játszanak! Ezzel semmi gond nincs. Olyan nagy problémát nem látok,ami miatt tanácsos kivenni.
2013. szept. 23. 19:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nem gondolom, hogy szerencsés lenne kivenni. Semmi olyan nem történt vele, ami más hasonló, óvodát kezdő kisgyerekkel ne történne. Egyedül játszik, igen, de ebben a korban még sokszor egyedül játszanak. Végülis egy tök idegen hely, tök idegen emberekkel, nem minden gyerek oldódik fel 1 nap alatt, az én lányom tavaly középsőben kezdett játszani mással, de akkor is csak akkor, ha hozzá odamentek, ő nem ment volna senkihez. Ő ilyen. Sír. Igen, de nagyon sok kisgyerek, aki az ovit kezdi sír. Majd belejön. Most sokkal jobb beszoktatni, mert sokan szoknak. Télen meg majd lehet, hogy ő szokna egyedül (mert hogy újra be kéne szoktatni), az nem volna szerencsés. Nehezebb lenne. 5 éves kislány anyukája.
2013. szept. 23. 20:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Én sem venném ki. Ha most kiveszed és decemberig otthon maradsz vele és akkor próbálod beszoktatni, rosszabb lesz. Ott már nem tudsz változtatni, és valamennyire már összeszoknak a kicsik.

Óvónők mit tanácsoltak?

2013. szept. 24. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!