Mi a legkorábbi időpont, amikor elhozhatjátok a gyereket az oviból délután?
Nálunk ebéd után lehet elhozni (12.45) vagy pedig alvás után (15.00)
12.45 és 15.00 között nem lehet elhozni a gyereket, ekkor alvás van.
Köszi a válaszokat, mentek a zöld kezek :-)
Az alvás utáni elhozatalra voltam kiváncsi, csak nem voltam egyértelmű.
Én dajkaként dolgoztam, nálunk is így volt, mint ahogy fent írták.
Amíg ebédeltettünk, az egészségügyi előírások miatt bezártuk a bejárati ajtót, és csak akkor nyitottuk ki, ha a maradékos kocsit visszagurítottuk a konyhára. Ez körülbelül egy órakor volt, de néha hamarabb vagy kicsit később.
Amíg az óvónők és egy dajka lefektette a gyerekeket, minden csoport másik daduskája kitakarította, fertőtlenítette az öltözőt és a fürdőszobát, majd közösen felsepertük, felmostuk a folyosókat és az előteret. Imádtuk, ha ekkor trappolt végig egy elkésett szülő (meg egyszer egy kisebbségi család babakocsival és a fél famíliával)... Ha végeztünk, biztonsági okokból kulcsra zártuk a bejárati ajtót, mert ezután halkan visszamentünk a csoportba, segítettünk altatni, ceruzát hegyeztünk stb.
Természetesen el lehet vinni a gyereket a délután egy és három óra közti időpontban is, de szólni kell az óvónőnek és a daduskáknak róla reggel, mert akkor számítunk rá, és a gyerkőcöt sem fektetjük le, elrajzolgat vagy mesélnek neki halkan, amíg érte jönnek.
Szintén el lehet vinni ebéd előtt is a gyereket, de érdemes még előző nap szólni az óvónőnek, mert akkor még le lehet mondani az ebédet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!