Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » El vagyok keseredve! Most mit...

El vagyok keseredve! Most mit csináljak?

Figyelt kérdés
3 éves,önàllò,hatàrozott,nem anyàs kislànyom elkezdte az ovit.Mondanom sem kell 2 nap utàn beteg lett.Másfél hetet itthon volt.Ùjra elkezdtük.Első perctől ott alszik,semmi baj nincs vele.Viszont csütörtökre megint taknyos lett az oviban.Sajnsos nagyon rosszul tűri ha be van dugulva az orra.Ès csütörtökön a férjem ùgy talàlta fél 4 kor, hogy magàrahagyva ült ,mezitlàb a kis àgyàban és taknya nyàla egybevolt ùgy ordìtott,hogy tele van az orra.3felnőtt volt ott meg 6 gyerek és senki rà sem bagòzott erre a csòròra.A többit szépen meguzsonnàztattàk,Ő meg had ordìtson,mert taknyos.Màshol is előfordul ilyen????Ès az ovònő vàltig àllìtotta,hogy most jött ki rajta az anyahiàny...mìg ha a gyereket kérdezted miért sìrt,azt mondja azért mert tele volt az orra.De könyörgöm....nem az lenne a normàlis ilyenkor,hogy felveszik,felöltöztetik,kifùjjàk az orràt és megpròbàljàk megnyugtatni????

2013. szept. 21. 14:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Munkahelyed közelébe nem tudsz ovit nézni te vagy a férjed.esetleg az ovi egy másik csoportjába vined .
2013. szept. 22. 08:47
 12/19 A kérdező kommentje:
A vâros szélén egy gyàrtelepen dolgozok,még útközben sem esik egy sem...a másik csoporton gondolkoztam..arròl most gyűjtöm az infòkat.
2013. szept. 22. 10:53
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én még mindig a megbeszélésben látom a megoldást, főleg így, hogy gyakorlatilag egy ovi van, ahova járatni tudod a kislányodat, ráadásul régről ismered is az óvónőt.

Lehet ellenérzés a gyerekedben az ovi miatt, mert neki ez nem volt jó élmény, de erre még rárakódik az, ahogy te viselkedsz, mert azt az ellenséges hangulatot is érzi a lányod, amit te most az ovira vetítesz, illetve ahogy a férjeddel is megbeszéltétek az esetet.

A lényeg az lenne, hogy megint örömmel menjen óvodába, és ennek érdekében én félretenném a rossz érzéseket, és beszélnék az óvónőkkel, akár újra elmondva, hogy az átlagosnál is rosszabbul viseli a lányod, ha el van dugulva az orra, és segítsenek neki ilyen helyzetekben. Sajnos ahhoz, hogy működjön a dolog, a szülőnek és az óvónőknek muszáj együtt gondolkodniuk, és közösen megoldást keresni.

Én nem hinném, hogy akkora hibát követtek el, hogy emiatt most ennyire ki legyél akadva, hogy csütörtök óta nem tudsz lehiggadni. Semmi óriási lelki sérülést okozó dolog nem történt a kislányoddal. Neki is meg kell még tanulni, hogy ott sok kisgyerek van, az óvónőknek mindenkire kell figyelni, ha folyik az orra, akkor szépen menjen oda az egyikhez, és kérje, hogy fújják ki az orrát. Ha önálló, határozott, nem anyás kisgyerekről van szó, akkor biztosan hamar megtanulja. Én is értem a lányom minden egyes kis megnyilvánulását, de az óvónőtől nem várom el, hogy megértse a beszédét, vagy a sírásából ki tudja hámozni, hogy mi baja van. Lehet, hogy nem sírt olyan régóta, és az ajtón épp betoppanó szülő hogy mit lát, abból nem lehet vérig sértett következtetést levonni. Nem téged akarlak megbántani, csak szerintem ez még nem egy olyan dolog, ami miatt át kell tetetni másik csoportba a gyereket.

(Azt már csak zárójelben írom, hogy amikor egy gyerekben kezdődik valami betegség, akkor máris nyűgösebb, hisztisebb. Egy ovis csoportban nem egészen olyan a helyzet, mint otthon, ahol az ember lesni tudja a gyereke minden kis rezdülését, és rögtön ott van, hogy segítsen.)

2013. szept. 22. 14:17
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem védem az ovónöket de szerintem ez a változás inkább azért ált be mert a gyerköcnél elmult az ujdonság varázsa most kezd rájöni hogy az ovi állandó nem csak néhanapján kell meni.
2013. szept. 22. 20:15
 15/19 anonim ***** válasza:

Egy kicsit off, de azért a témához kapcsolódik:

www.indiso.eu

Nekem is az első perctől kezdve, ahogy közösségbe került a gyerekem, folyton beteg volt. Sima nátha nem volt, csak hörghurut, tüdőgyulladás, fülgyulladás, stb. Mióta ide járunk heti kétszer-háromszor, nem beteg a gyerek. Ez azért sok kellemetlenségtől megkímél. Csak jaánlani tudom.

2013. szept. 24. 10:02
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Amiòta kiderült a hörghurutja(fèl èvesen) azòta hasznàljuk minden éjszaka a Salin s2 sòteràpiàs készüléket.Gyakorlatilag minden éjszaka sôszobàban alszik...eddig nagyon jòl bevàlt.De ùgy làtszik az ovis bacikkal ez sem bír el :(
2013. szept. 24. 21:14
 17/19 anonim ***** válasza:
Szia! Azt javaslom, hogy gyógynövényekkel erősítsd meg a gyermeked immunrendszerét, mellé minőségi probiotikummal a bélflóráját.Sok jó tapasztalat van ezekkel.Egyik ismerősömnek pl az asztmás gyermekét is sikerült felerősíteni, tünetmentessé tenni.
2013. szept. 25. 00:13
 18/19 anonim ***** válasza:

Mennyi c-vitamint eszik??

Emeld meg az adagját!

Dr Lenkei szerint ekkora gyerekekenek akik közösségbe járnak napi 6-800 mlg c-vitamin mehet!

Mióta én is ennyit adok fiamnak megszüntek a betegségek...kopp-kopp..pedig előtte két hét betegség egy hét ovi felállás volt!!!

2013. szept. 25. 08:47
 19/19 anonim ***** válasza:
Immunerősítés mindenképp, és nem árt megtanítani őt teljesen egyedül kifújni az orrát! Magyarázd el neki, hogy jobban jár, ha nem ordít, hanem vesz egy papírzsepit és kifújja magának. Gondolom minden csoportszobában van kitéve elérhető helyen zsepi, esetleg tegyél 1-2-t a zsebeibe is, és akkor tuti hogy lesz mindig kéznél...
2013. szept. 29. 03:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!