Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » El vagyok keseredve! Most mit...

El vagyok keseredve! Most mit csináljak?

Figyelt kérdés
3 éves,önàllò,hatàrozott,nem anyàs kislànyom elkezdte az ovit.Mondanom sem kell 2 nap utàn beteg lett.Másfél hetet itthon volt.Ùjra elkezdtük.Első perctől ott alszik,semmi baj nincs vele.Viszont csütörtökre megint taknyos lett az oviban.Sajnsos nagyon rosszul tűri ha be van dugulva az orra.Ès csütörtökön a férjem ùgy talàlta fél 4 kor, hogy magàrahagyva ült ,mezitlàb a kis àgyàban és taknya nyàla egybevolt ùgy ordìtott,hogy tele van az orra.3felnőtt volt ott meg 6 gyerek és senki rà sem bagòzott erre a csòròra.A többit szépen meguzsonnàztattàk,Ő meg had ordìtson,mert taknyos.Màshol is előfordul ilyen????Ès az ovònő vàltig àllìtotta,hogy most jött ki rajta az anyahiàny...mìg ha a gyereket kérdezted miért sìrt,azt mondja azért mert tele volt az orra.De könyörgöm....nem az lenne a normàlis ilyenkor,hogy felveszik,felöltöztetik,kifùjjàk az orràt és megpròbàljàk megnyugtatni????

2013. szept. 21. 14:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Én kiakadtam volna.Szerencsére én még ilyet nem tapasztaltam,de szerintem ezt az esetet ott azonnal számon kellett volna kérni az óvónéniktől,hogy miért üvölt ott a gyerek egyedül ráadásul mezítláb,úgy hogy így is meg van fázva.?Nálunk ilyen nem szokott előfordulni,de ha ilyen eset lenne,tuti nem hagynám szó nélkül.Már lehet ezért későn reklamálnál,de ha máskor is tapasztaltok valami hasonlót,mindenképp tedd szóvá!
2013. szept. 21. 16:09
 2/19 anonim ***** válasza:
15%
Erre meg mondhatnák azt jogosan,hogy betegen minek viszed oviba?! Amúgy meg ne nekünk panaszkodj,hanem ha valami nem tetszik,mondd az óvónőknek!
2013. szept. 21. 16:42
 3/19 A kérdező kommentje:
Én teljesen egészségesen vittem be csütörtökön...ott lett megint taknyos,pénteken persze màr nem vittem...és jövő héten sem megy.A férjem sajnos nem mert reklamàlni :(
2013. szept. 21. 17:21
 4/19 anonim ***** válasza:
60%
Írasd másik oviba. Legalább is ezt tenném, de előtte bepörkölnék egy kicsit az igazgatónál.
2013. szept. 21. 18:34
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Látszólag nem törődtek vele, de már csak azért is érdemes lett volna az óvónővel beszélni, hogy meghallgasd a másik felet is.

Az anyai szívnek néha furcsa lehet, ahogy az óvónők viselkednek, de a legtöbbször nem lelketlenségből viselkednek úgy ahogy, hanem mert x év tapasztalatával már tudják, hogy melyik gyereknél hogyan NE menjenek bele felesleges játszmákba.

Az meg, hogy taknyos lett, közösségbe bekerülve elkerülhetetlen, most teljesen más baktériumflórával van körbevéve,kikerült egyfajta burokból. Ez az idei szeptember meg amúgy sem szerencsés ebből a szempontból, gyakorlatilag ahogy elkezdődött a tanév, tarolnak a bacik, máskor ez az időszak jóval később szokott beköszönteni. Az én 2 gyerekem is kapásból betegséggel kezdett, egyik ovis, másik iskolás, máskor kb. október közepéig kutya bajuk,de most már az egész család (én, a férjem, nagyszülők) is túl vagyunk egy vírusos betegségen. Ezt csak azért írtam le, mert az írásodból azt érzem, hogy kicsit túlaggódod a dolgot, és az óvodát hibáztatod. El kell fogadnod, hogy az oviban össze fog szedni minden nyavalyát, és az óvónők nem fognak csak körülötte forogni. Hanem pl. megpróbálják rendszerhez, szabályokhoz szoktatni, (nálunk pl. az első perctől kezdve pizsamában aludtak délután, és egyedül kellet próbálkozniuk.)

2013. szept. 21. 19:02
 6/19 anonim ***** válasza:
A konkrét esetre nem tudok mit mondani, én rákérdeztem volna vagy ott, vagy másnap, hogy mi történt. Előítéletektől mentesen kell nekiállni, viszont borzasztó fontos, hogy megbízzál az óvónőkben, próbáld meg megismerni őket. Ők a munkájukat végzik, sosem fognak úgy viszonyulni a gyerekedhez, ahogy te, aki az anyukája vagy, de ha jó szakemberek, és megbízhatsz a szakértelmükben és a hozzáállásukban, akkor van jó helyen a gyereked. Ha úgy érzed, hogy nem tesznek meg mindent, ami pl most szerinted elvárható lett volna, akkor beszélj velük, nem kell, hogy magadban próbálj meg rájönni, hogy mi történhetett.
2013. szept. 21. 19:37
 7/19 anonim ***** válasza:
Ja igen, és pl azt, hogy rosszul viseli, ha nincs kifújva az orra, azt mondd el az óvónőknek. Az én kislányom azt nem bírja elviselni, ha piszkos, vizes, foltos lesz a ruhája ételtől, innivalótól. Minden kisgyereknek megvan a heppje, és erről jó, ha tudnak az óvónők is.
2013. szept. 21. 19:38
 8/19 anonim ***** válasza:
Igen,el kell mondani az óvónőknek,hogy ha bedugul az orra,taknyos,akkor sir,mert pánikba esik! Erről tudniuk kell,mert lehet,hogy fogalmuk se volt,hogy miért sir és esetleg kérdezték de nem mondta meg.
2013. szept. 21. 21:26
 9/19 A kérdező kommentje:

Azt mondták a férjemnek,hogy hagyták az ágyban hátha megnyugszik,mert engem keresett...meg az orráról "magyarázott valamit".Ebből nem jöttek rá hogy betaknyosodott????A lányom hörghurutos...gyakran előfordulnak légúti nyavajái...tisztában voltam vele,hogy gyakran lesz beteg.Az óvónőben hatalmasat csalódtam :( Gyerekkorom óta ismerem,nagyon bíztam benne,ennek ellenére ki vagyok akadva,hogy minden délután a folyosón állva lesi ,hogy mikor jön már a szülő és viszi a gyereket végre el.És ahogy meglát,hogy befordulok a folyosóra már kiabál is a gyereknek ,hogy jöjjön mert jön apa v.anya és lehet öltözni... a gyerek meg amikor meglát még könyörög,hogy had maradjon még egy kicsit gyurmázni vagy épp amit csinál...az óvónő erre közli,hogy nem nem menni,mert látod"anya már sietne"....hát köpni nyelni nem tudok :(. A első perctől imádott járni oviba...reggel még köszönni is elfelejt,mert úgy rohan be a csoportszobába.Mikor elhoztam mindig azt kérdezte mikor jöhet megint oviba???De a csütörtök délutáni eset óta ahogy feljön az oviba menés,mindig kategorikusan kijelenti,hogy Ő oda soha többet nem megy!!!Ha megkérdem miért,azt mondja,hogy mert Ő ott sír,mert senki nem segít kifújni az orrát és nem foglalkoznak vele,amikor neki rossz.Most mit mondjak neki erre?Egy végtelenül okos 3 évesről van a szó,aki nem jobb nem több az összes többinél,de tényleg eszes gyerek.Bele vagyok betegedve ,hogy egy délután alatt sikerült tönkre tenniük,azt ami olyan szépen kialakult...Végtelenül dühös vagyok ,hogy aznap túlóra miatt nem én tudtam érte menni :(((((.Mert akkor biztos,hogy ott kő kövön nem marad.Semmi mást nem kellett volna tenniük vele csak kifújni az orrát,és elterelni a figyelmét.Ennyi.....

Ez olyan nagy kérés?és kb. 15x szóltam már,hogy nem tudja elviselni ha taknyos és erre figyeljenek,de Ő is szól azonnal!!!!Sajnos a másik ovi(csak 2 van ezen a településen,ahol élünk)még rosszabb hírű :(

2013. szept. 21. 21:51
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ezek szerint nem tudsz ovit váltani és a körülményeken sem valószínű, hogy sokat tudsz változtatni.Nyilván meg kellene beszélni az ovónővel, hogy segítsen a gyermekednek kifújni a nóziját. Sajnos a közösségbe járással egy csomó mindent elkapnak egymástól a gyermekek.Érdemes lenne a gyermeked immunrendszerét megerősíteni gyógynövényekkel, természetes anyagokkal, hogy mindezt megelőzd, vagy legalább könnyeben viselje, hamarabb átfusson rajta.
2013. szept. 22. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!