El vagyok keseredve! Most mit csináljak?
Látszólag nem törődtek vele, de már csak azért is érdemes lett volna az óvónővel beszélni, hogy meghallgasd a másik felet is.
Az anyai szívnek néha furcsa lehet, ahogy az óvónők viselkednek, de a legtöbbször nem lelketlenségből viselkednek úgy ahogy, hanem mert x év tapasztalatával már tudják, hogy melyik gyereknél hogyan NE menjenek bele felesleges játszmákba.
Az meg, hogy taknyos lett, közösségbe bekerülve elkerülhetetlen, most teljesen más baktériumflórával van körbevéve,kikerült egyfajta burokból. Ez az idei szeptember meg amúgy sem szerencsés ebből a szempontból, gyakorlatilag ahogy elkezdődött a tanév, tarolnak a bacik, máskor ez az időszak jóval később szokott beköszönteni. Az én 2 gyerekem is kapásból betegséggel kezdett, egyik ovis, másik iskolás, máskor kb. október közepéig kutya bajuk,de most már az egész család (én, a férjem, nagyszülők) is túl vagyunk egy vírusos betegségen. Ezt csak azért írtam le, mert az írásodból azt érzem, hogy kicsit túlaggódod a dolgot, és az óvodát hibáztatod. El kell fogadnod, hogy az oviban össze fog szedni minden nyavalyát, és az óvónők nem fognak csak körülötte forogni. Hanem pl. megpróbálják rendszerhez, szabályokhoz szoktatni, (nálunk pl. az első perctől kezdve pizsamában aludtak délután, és egyedül kellet próbálkozniuk.)
Azt mondták a férjemnek,hogy hagyták az ágyban hátha megnyugszik,mert engem keresett...meg az orráról "magyarázott valamit".Ebből nem jöttek rá hogy betaknyosodott????A lányom hörghurutos...gyakran előfordulnak légúti nyavajái...tisztában voltam vele,hogy gyakran lesz beteg.Az óvónőben hatalmasat csalódtam :( Gyerekkorom óta ismerem,nagyon bíztam benne,ennek ellenére ki vagyok akadva,hogy minden délután a folyosón állva lesi ,hogy mikor jön már a szülő és viszi a gyereket végre el.És ahogy meglát,hogy befordulok a folyosóra már kiabál is a gyereknek ,hogy jöjjön mert jön apa v.anya és lehet öltözni... a gyerek meg amikor meglát még könyörög,hogy had maradjon még egy kicsit gyurmázni vagy épp amit csinál...az óvónő erre közli,hogy nem nem menni,mert látod"anya már sietne"....hát köpni nyelni nem tudok :(. A első perctől imádott járni oviba...reggel még köszönni is elfelejt,mert úgy rohan be a csoportszobába.Mikor elhoztam mindig azt kérdezte mikor jöhet megint oviba???De a csütörtök délutáni eset óta ahogy feljön az oviba menés,mindig kategorikusan kijelenti,hogy Ő oda soha többet nem megy!!!Ha megkérdem miért,azt mondja,hogy mert Ő ott sír,mert senki nem segít kifújni az orrát és nem foglalkoznak vele,amikor neki rossz.Most mit mondjak neki erre?Egy végtelenül okos 3 évesről van a szó,aki nem jobb nem több az összes többinél,de tényleg eszes gyerek.Bele vagyok betegedve ,hogy egy délután alatt sikerült tönkre tenniük,azt ami olyan szépen kialakult...Végtelenül dühös vagyok ,hogy aznap túlóra miatt nem én tudtam érte menni :(((((.Mert akkor biztos,hogy ott kő kövön nem marad.Semmi mást nem kellett volna tenniük vele csak kifújni az orrát,és elterelni a figyelmét.Ennyi.....
Ez olyan nagy kérés?és kb. 15x szóltam már,hogy nem tudja elviselni ha taknyos és erre figyeljenek,de Ő is szól azonnal!!!!Sajnos a másik ovi(csak 2 van ezen a településen,ahol élünk)még rosszabb hírű :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!