Jogosak a félelmeim vagy túlreagálom?
Túlreagálod.:)
Fog elesni a gyereked, még akár le is a mászókáról, lehet hogy még a balesetin is fogtok kikötni, lehet hogy más gyerekek majd piszkálni fogják, lehet hogy elesik majd, lenyúzza kezét, lábát...De őszintén, mi megúsztunk mindent annak idején az oviban vagy a suliban sérülések nélkül? Vagy mikor te ott voltál egyedül a fiaddal, sosem történt baleset? Pedig 1 gyerekre 1 felnőtt volt. Az óvónők sem tudnak egyfolytában az összes gyerek fenekében ott lenni, de azért általánosságban figyelnek rájuk. Azért nem napi szintű, hogy gyerekek esnek le a mászókáról vagy nem minden nap mennek a szülők az oviból gyerekeikkel a balesetire.
Szóval el kell fogadni, hogy felnőnek, közösségbe kerülnek és onnantól fogva már nem csak mi felügyelünk rájuk. És lesznek balesetek. De hát ha mindig óvnánk őket mindentől, milyen felnőttek lennének belőlük, most őszintén?:)
Nagyon köszönöm a válaszokat! Éreztem hogy kicsit túlaggódom a dolgot :)
És hát igen, megtörtént már hogy ott álltam mellette és akkor esett le az ágyról, szóval...
Még van 4 hónapunk a kezdésig, addig majd edzem magam. Én is meglepődtem, hogy honnan jönnek ezek a gondolatok, mert egyébként laza anyukának tartom magam, csak hát ez azért nagyon más lesz. De jó lesz :)
Nézd meg jól az ovit, ahova vinni fogod, lehetőség szerint ismerd meg az óvónőket. Jó, ha családlátogatást kérsz, mert az oviban nem igazán van idő a kötetlen beszélgetésre, otthon viszont mindent megtudhatsz tőlük, és ők is jobban megismerik a kisfiadat. Az óvónőkön nagyon sok múlik, természetesen fog esni a gyerkőcöd, de a gyerekek egymással is kedvesek, az én most friss ovis 3 évesemet más gyerekek vigasztalták, amikor elesett az udvaron. Szóval aranyosak egymással. :-)
(Nálunk a kaput kulcsra zárják, amikor az udvaron vannak a gyerekek, és a belső ajtó is csengővel nyitható, amit a gyerekek nem érnek el.)
24 gyerekre 2 felnőtt? a fenéket, váltva vannak, 1 felnőttre vagy a 24 gyerek :)
na jó, ezzel nem nyugtattalak meg, csak gondoltam ne januárba kapja infarktust :D
enyémet elütötte egy biciklis kisgyerek, lett pár sérülése, megtanulta, hogy figyeljen magára :)
leesett mászókáról, most már figyel, hogy hova lép, mit vállal :)
és egyszer elindult haza, okos anyukák nyitva hagyták a kaput miután a sajátjukat hazavitték... de futott utána az óvónő és nagyon sokszor bocsánatot kért, utána saját kontóra megcsináltattuk az elektromos kaput.
ezeket mind túléltük, én egyáltalán nem féltem, jó a kiszökés az nagy parám, de a többi nem :)
egyszerűen belejön az egészben és megtanul magára vigyázni, hidd el, a tiéd is hamar belerázódik majd :)
Nagyon köszönöm az újabb válaszokat! Nem mondom hogy kezdek megnyugodni, de igyekszem :)
Persze, tudom hogy fog esni, borulni, stb., csak az a fura hogy nem leszek ott vele.
Az óvónők és a dadus is nagyon kedves, aranyos, gondoskodó. Néha-néha bejárunk már most is, hogy ne legyen idegen neki a hely. Eddig nagyon tetszik neki, reméljük januárban is így gondolja majd a picur :)
Szia!
Én nagycsopis koromban sikeresen megszöktem az ovimból. Úgy örültem neki, hogy csak na, aztán megfordultam és megláttam a nagy utcát, tele autóval, idegen emberekkel és eszembe jutott, hogy fogalmam sincs merre kell hazamenni, pedig egy villamosmegállóra laktunk. Azon nyomban visszaszöktem és soha nem próbálkoztam többször! :)
Remélem ez egy kicsit megnyugtat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!