Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nálatok is ez van az oviban?...

Nálatok is ez van az oviban? Én lennék túl sokat elváró Anyuka, vagy tényleg gáz?

Figyelt kérdés
Ma voltunk első nap az oviba. Amikor volt a nyílt nap akkor mindent megkérdeztem. Azt mondták kikísérik a kicsiket a mosdóba, stb. Apróságok. Erre ma amikor mentünk, a gyerekemhez éppen csak szólt az egyik óvó néni. Majd leült a másikkal pofázni a székre. A gyerekek jól elvoltak. Igazából nem volt gond csak mégis én nem ehhez vagyok szokva. Bölcsiben még ha csendben el is játszottak akkor is normálisan ott volt velük a gondozónő, mármint ha látta elakadnak játék közben, vagy megkérdezik, hogy egy játék hogy megy segítettek nekik. Egymással pofázást, soha nem láttam. Nekem a beszélgetés az amikor az oda való témáról beszélgetnek, nem pedig megbeszélik az egyik óvó néni fia melyik suliba tanul és milyen. Nem oda való ahol 29 gyerek van. A mikor az egyik kislány sírt oda se mentek hozzá, semmi reakció, még Ő érezze magát rosszul, hogy mer sírni. Más kislány is sírt, és játéktelefonon az anyukáját hívta, hogy anya hiányzol rá se bagóztak. Majd lányom szót, hogy pisilni kell, persze ment is magától, de szegény azt sem tudta, hogy hova kell, és mi a rend. Mondják nekem ne menjek utána. Mondom, de még nem is tudja mit hogy... Hagytam. Gyerek jön vissza egy fél perc múlva, nem is akartam tudni mit csinált ezalatt. Gondolom nulla kitörlés, és kézmosás. De ez is még elmenne. Mentünk ki az udvarra. Legnagyobb meglepetésemre a lányom elment azonnal és végig ment minden játékon. Elég nagy az udvar. Az össze, de nem hazudok, az összes óvó nő ült a fenekén a padon. A gyerekek össze-vissza voltak. Egyik éppen dobálta volna kővel a másikat, amikor már rászóltam, hogy talán nem kellene. Igazából ha nem kelnek fel a fenekükről nem is látják, mert messzebb van a játék, de fél óra alatt ott egy óvó nőt nem láttam. Ha lesett volna az egyik gyerek akkor annyi, lehet azonnal észre sem veszik. De mondom, jó, majd megtanulja. Majd jön az egyik kislány a csoporthoz, aki nem odatartozik, erre megfogja az óvó nő és szó szerint visszarángatta a saját csoportjába, majd vitázik a másik óvó nővel a gyerek előtt. Utána a másik kislány megszólal, hogy pisilni kell a kislány 2 napja van ott. Küldik menjél, egyedül ment fel a lépcsőn, mert az első emeleten van a csoportszoba és ment mosdóba. Majd 10 perc múlva feltűnt, hogy nem jött vissza. Hogy az alatt mit csinált senki nem tudja. Ekkor jöttem el, és mondtam, hogy köszi, de szerintem az én 3,5 éves gyerekemnek nem ez kell. Ez normális így? hogy senki nem figyel a gyerekre, amíg elmegy? Mi van ha éppen nem mosdóba megy? Mi van ha elesik? Amikor bent voltam nyílt napon direkt minden ilyen dologra rákérdeztem és most meg semmi nem úgy megy. Családlátogatás persze nem is volt, mert hát az minek jött a válasz. Sajnos nem voltunk helyiek, és nem volt időm nagyon utánajárni ennek az ovinak, csak a lányom nagyon ide akart menni, miután voltunk pár helyen. Valóban szimpik is, mert akármelyik szülővel képesek órákig dumálgatni reggel. amikor mentünk akkor is a folyosón beszélgetett az egyik óvónő az egyik anyukával, de nem éppen a gyerekről... Év közben lehet váltani? Mit tehetnék, mert féltem a lányomat ebben az oviban, mert a kert óriási ahhoz, hogy így elkóricáljanak, hogy a kutya nem néz rájuk. Kérlek segítsetek nagyon el vagyok keseredve.
2013. szept. 4. 14:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
60%
Lehet év közben váltani. A leírtak alapján én máris intézkednék a helyedben. :/
2013. szept. 4. 14:59
 2/23 anonim ***** válasza:
46%
Nálunk nem ilyenek, figyelnek rájuk, és gondold el, akkor milyenek, ha nem van ott szülő.. Most gondolom, visszafogták magukat. Rossz ovit választottatok...
2013. szept. 4. 14:59
 3/23 anonim ***** válasza:
39%
Bocsi, de nekem ez hisztinek tűnik részedről. Fogadj akkor a gyermeked mellé egy bébiszittert, aki egész nap a nyomában van, lesi, hogy mit is csinál, nem engedve ezzel neki szabad teret.
2013. szept. 4. 15:02
 4/23 anonim ***** válasza:
67%
Na nem, azért ez nem hiszti, az óvónők nem azért vannak, hogy fecsegjenek, ők a gyerekekért vannak.
2013. szept. 4. 15:04
 5/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm, persze azonnal próbálok valamit keríteni, csak azt hittem én várok sokat az állami ovitól, de ha más szerint is nem csak bennem van a hiba, akkor megnyugodtam. A bölcsi mellette van és oda fog járni a kicsi ez volt a másik érv, ami miatt ez lett. És még nem is mondom el, hogy az egyik óvónő keresztanyám legjobb barátnője. Ezért is gondoltam talán nem lesz rossz ott a lányomnak, de igazából nem is érezte magát rosszul, csak szerintem nem lesz ott jó neki ilyen körülmények között ha én nem vagyok ott. Köszönöm még egyszer. Remélem átveszik oda ahova én akartam először beadni. Az a körzetis is, csak az apukájának nem annyira tetszik, de engem az most nem érdekel:) Szerencsére apa éppen úton van, és azt mondta, hogy intézzem amit jónak látok.
2013. szept. 4. 15:06
 6/23 anonim ***** válasza:
72%
Ha majdnem 6 lenne és nagycsoportos, akkor sem fogadom el, hogy a padon ülve trécselnek azok, akiknek vigyázni kellene rá, és a gyerek oda megy és azt csinál, amit akar. 3 évesen meg pláne. Azért nem a gyerek korlátozása, ha 3 évesen elkísérik wc-re és megtanítják neki, mit-hol talál és hogy kell csinálni. Új helyen van. Nagyon gyorsan mennék innen, a gyerekemmel együtt. Miénk még nem ennyi idős, de már most keresem, hogy hol van olyan ovi, ahonnan jókat hallok, mert én is ezt hallottam barátoktól, hogy 30 gyerek és nulla felügyelet van egy -egy csoportban. Ez számomra elfogadhatatlan.
2013. szept. 4. 15:09
 7/23 anonim ***** válasza:
90%
Nem vagyok anyuka,igazából 16 vagyok,de tökéletesen emlékszem az óvodámra.Pontosan olyan volt,mint amit leírtál.Ennek ellenére soha semmi bajom nem lett (és a csoporttársaimnak sem),de gyűlöltem odajárni.
2013. szept. 4. 15:10
 8/23 A kérdező kommentje:
Aki azt írta, hogy nem engednek neki szabad teret. Szerintem 3. napon elvárni egy kislánytól aki sírva megy oda hozzád, hogy pisilni kell, és azt mondod neki, hogy menjél. elég goromba dolog. Aztán felküldi az első emeletre egyedül, azért itt 3,5 éves gyerekről beszélünk nem a nagycsoportosról, persze őt ne is kísérje senki, mert az iskolában sem fogják, de aki éppen újonnan jött.. Hát, nekem ez sok volt, akkor hisztis vagyok, de én nem akarom tudni mi van, ha lányom nem azt csinálja amit éppen ők akarnak, hogy akkor hogy bánnak vele. Bölcsibe ahol több törődést igényeltek, ott miért nem volt ilyen helyzet? ott miért tudtak beülni velük a homokba játszani? miért nem láttam ott pofázgató óvó nőt? Pedig ott is nagyobbak voltak már, mert ottmaradt csoportba járt a lányom. 3 évesekkel járt.
2013. szept. 4. 15:11
 9/23 anonim ***** válasza:
16%

Bocsi, de nekem is hisztinek tűnik. A gyerekek képesek megtanulni egyedül játszani, és elmenni mosdóba. Ez a dolgok, hogy megtanulják.

Anno fel sem merült még nekünk, hogy a kezünket fogták volna a pisiléshez, pedig nem vagyok olyan öreg.

Azt viszont nem értem, miért volt baj, hogy másik csoportból odament egy gyerek.

2013. szept. 4. 15:11
 10/23 anonim ***** válasza:

Nem, nem ilyen volt, pedig az is állami ovi...

Persze már nem ugrálják körbe úgy a gyerekeket minden pillanatban mint a bölcsiben, de ennyire nem is tojták le a gyerekeket. Az elején a beszoktatásnál meg különösen jobban odafigyeltek, beszélgettek a gyerekekkel, hogy megismerjék őket. Még a vezetőnő is bement a csoportba, a síró gyerekek sorra váltották egymást az ölében, ő meg vigasztalta őket.

A nagyobbakkal persze, hogy lazábbak, intézzék egyedül a mosdót, hagyták szabadon játszani, de a kiscsoportos picikre jobban odafigyeltek.

2013. szept. 4. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!