Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Verekszik az oviban, mit tegyek?

Verekszik az oviban, mit tegyek?

Figyelt kérdés

3 éves kisfiam,most kezdte az ovit (2 évesen volt egy sikertelen bölcsödei beszoktatásunk). Játszótéren,játszóházban,barátokkal,unkatesóval soha nem verekedett.

Tegnap és ma is azzal fogadtak az óvónők,hogy belerúgott,megütötte ...stb.

Már elég,ha az öltözködésnél közelebb ül a kisgyerek,akkor ellöki.

Gondolom,hogy sok neki a 25 gyerek,túl szűk az 1 gyerekre eső terület...de okos,barátságos,békés!!! kisfiam így kifordult magából ? Mit mondjak neki??? vagy mit csináljak? Mi soha nem verjük,és ezt mindig is megértette,hogy ő se csaphat,mert mi se ütünk!

Ha beszokik,akkor elhagyja? Csak szomorú vagyok,hogy rossz vélemény alakul ki az óvónőkben róla. :(

...mondta,hogy "Hiányoztál anya" ... ;(

2013. szept. 3. 13:56
 1/4 anonim ***** válasza:

ha alapvetően nem verekedős és tudja a szabályokat,akkor szerintem adj neki időt, és bízz az óvónőkben, hogy kezelik a helyzetet.

Én fiam is ilyen...most lesz 3 éves, teljesen békés,soha nem verekszik,de ha olyan társaságba keveredik a játszón,vagy nagyon felidegesítik(többször szépen visszakéri a játékát és nem adják neki oda)akkor néha odacsap...de elég,hogy ránézzek,már tudja,hogy rosszat csinált és bocsánatot kér,de mondom,eddig ez kb 2-3x fordult elő.

Szegény,nehéz lehet neki,tényleg sok a gyerek,kicsi a hely,abszolút megosztott figyelem az óvónők részéről...nehéz lehet neki!

Esetleg otthon beszélgess vele erről,de ln biztos vagyok benne,hogy mikor beszokott megszűnnek ezek a problémák.

És bocsi,hogy ezt írom,de ilyenkor örülök,hogy én fiam még nem kezdi az ovit,szerintem ő is hasonlóan reagálna mint a tied...

2013. szept. 3. 14:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Az ovikezdés (és úgy általában minden változás) nagy frusztráció egy gyerek életében. Fel kell dolgozni az új élményeket.

Attól ne félj, hogy az óvónőkben rossz vélemény alakulna ki, ők szakemberek, másrészt pedig nekik kell kezelniük a helyzetet. Annyit tehetsz, hogy beszélgetsz a kisfiaddal, megpróbálod kipuhatolni, hogy mi a baj, azután elmondani, hogy a másik kisgyereknek fáj, ha megüti, ellöki, stb. Az én kislányom abszolút jól viseli a beszoktatást, de kell vele beszélgetni, biztosítani arról, hogy bármi probléma van, akkor anya és apa ott van, segít. De így is szerintem jó sok élményét egyedül, saját magában dolgozza fel.

Segíts a kisfiadnak, ez a lényeg!

2013. szept. 3. 15:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekünk is így indult a kiscsoport, ez tényleg a beszokás miatt van, utána elmúlt. Ha elmondod az óvónőknek hogy amúgy sosem verekszik a kisfiad, akkor tudni fogják hogy csak a körülmények miatt van.
2013. szept. 3. 17:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ez az ovikezdes miatt van megviselte, frusztralja.

Probalj vele beszelgetni rola, hogy ha verekszik, nem lesz baratja, es te is szomoru vagy miatta. Mondd neki, hogy ha valami baj van a tobbi gyermekkel, szoljon az ovo neniknek, ne verwkedessel oldja meg.

2013. szept. 7. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!