Milyen volt az első napotok az oviban? Főként azokat kérdezném, akik ma hagyták ott először a gyermeket.
A kisfiam itthon evett reggel, ott már nem. 10 órakor mikor eljöttem, már nagyon éhes volt :(
Nem sírt, azt mondták az óvónők, hogy nagyon szépen viselkedett, de nem ebédelt ott. Hazahoztam fél egykor. Mondjuk ma még nem lehetett ott aludni, de azt mondta holnap ott alszik. Nagyon kíváncsi leszek.
Reggel még nem volt gond, símán bement. Sokat beszéltünk az oviról, az összes nyíltnapra, gyereknapra elmentünk, tudta hova megy, és várta is. Vannak ismerősök a csoportban, az óvó néniket már nagyjából ismeri.
Aztán délre mentem érte, akkor mondták az óvónők, hogy sírdogált, egészen addig, amig ki nem mentek az udvarra, ott aztán megnyugodott és nem is volt gond délig.
Azt mondták csipegett a kajából, de amúgy is rossz evő.
Otthon kérdeztem, hogy miért sírt, és mondta, hogy azért mert nem voltam ott, és ezért "kellett" neki sírni. :-(
A szívem szakadt meg.
Aztán megbeszéltük, hogy ezentúl minden nap megy oviba, és minden nap megyek érte stb stb... Választott magának otthonról egy plüsst, amit bevisz, és megvígasztalja, ha nem vagyok ott. Ma ugyanúgy bement reggel, minden gond nélkül, amikor meg toltam ki a kistesóját láttam, hogy kezd pityeregni.
Hát ez baromi sz'r érzés... :-( Folyton az jár az eszembe, hogy mit gondolhat, idáig bármikor odajöhetett, ha gond volt, most meg otthagyom, mégcsak meg sem vígasztalom. Ugyanakkor az eszemmel tudom, hogy ez így van jól, ez az élet rendje, csak a szívem szakad bele. :-(
Kíváncsi vagyok, meddig tart ez a reggeli sírás. Azt olvastam, hogy 3 hét- 2 hónap az áltag beszoktatási idő.
Amúgy szerintem az ir rátesz egy lapáttal, hogy többen sírtak, mikor odaértünk. Egy elkezdi, többi folytatja, lehet akkor is, ha alapjáraton nem sírnának.
szia, ezt én írtam ki most pár perce:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__ovodak..
Remélem nektek jobb napotok van ma már...:-((
Én is kivagyok teljesen..:''(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!