Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Verekszik a fiam az oviban!...

Verekszik a fiam az oviban! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

3 és fél éves (egyke) fiam mostanában verekszik, az óvónők szerint ok nélkül megüti a pajtásait. Itthon nem ezt látja ! Nem egy angyal, de a rosszalkodásait nem hagyjuk szó nélkül. De itthon nincs 20 másik gyerek, hogy lássam és segítsem megmutatni neki, hogyan kell a többiekkel okosan játszani. Persze beszélgetünk sokat arról, miért nem szabad másokat bántani, de így is sok a panasz rá. A fiamék 26 fős csoportjára 1, azaz egy óvónő jut. Tőle viszont így hogyan lehetne elvárni, hogy a kitörő csetepatékat időben lereagálja? Talán ez is közrejátszik a dologban, mert amióta megkezdődött rendesen az ovi és nem csak pár gyerek van, azóta kezd eldurvulni a helyzet. Talán ezzel akarja felhívni magára a figyelmet? Mit tehetnék? Nem akarom, hogy az ovi "réme" legyen, mert egyébként az óvónők szerint egy nagyon helyes és okos gyerek.

Már az is eszembe jutott, hogy talán ha valamelyik gyerek odasózna neki is egyet, attól talán magához térne.

2012. okt. 2. 20:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Most kezdte az ovit?A lányom tavaly szeptemberben kezdte,és az ő csoportjukban is van egy kisfiú aki verekedős volt.Mióta elkezdődött újra az ovi,már nincs annyi "gond" mint tavaly.
2012. okt. 2. 21:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Üdv a klubban! Az én 3 éves kisfiam is detto ezt csinálja! És nekem is eszembe jutott már h ha egy nagyobb odasózna neki, lehet h észhez térne.

Az oviban azt mondják róla, hogy nem tud elmélyülten játszani, keveset játszik valamivel, megunja, aztán piszkálja a többit. Itthon viszont simán eljátszik egyedül elmélyülten, velem pl 2 órán keresztül játszott nyugodtan, 2 db játékkal.

itthon is volt egy ilyen durva fél évünk a kistesó születése után, de szerencsére sikerült rá több időt szentelnem, kajarendelést követően több türelmem és időm volt rá, akkor megszűnt itthon az h bántotta a testvérét.

Ha hazahozom az oviból, akkor egy angyal.

Ma nem mentünk mert fájt a torka, egy szavam sem volt rá, pedig este 7ig egyedül voltam velük, még az udvarra sem tudtunk kimenni az eső miatt.

Én bízom benne hogy lecseng neki, próbálom mondogatni az óvónőknek, h üljenek le vele többet játszani (tudom h nehéz megoldaniuk, de nem minden gyerek olyan mint az enyém) És biztos vagyok benne, hogy ha kicsivel több idő jutna rá, és megtanulna az ovis játékokkal is játszani, akkor nem lesz gond.

Amúgy azt is mondják, h ha odacsap, akkor rögtön bocsánatot is kér, és megsimogatja a gyereket. Első naptól ott alszik, azzal sincs gond.

Mi most kivárunk, aztán lehet h nevelési tanácsadó lesz a vége....

2012. okt. 2. 23:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ez a feszültség levezetése.próbálja valahogy a felgyülemlett stresszt levezetni,nem a legjobb módja,de lehet neki mondogatni,hogy mielőtt megütne mást,előtte szaladjon egyet,vagy ugráljon egy helyben,mivel elmagyarázni úgy sem tudja mi zajlik ilyenkor benne valószínű ez lehet az oka.ha sokszor mondogatod neki,elöbb utobb lehet kipróbálja valamelyiket és rá jön magától hogy működik,jol érzi magát tőle.
2012. okt. 3. 11:17
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ma szerencsére nem volt semmi gond!Próbálok az ő fejével gondolkodni és bizony nem lehet egyszerű számára, hogy 3 évig együtt voltunk itthon, aztán ő ovis lett, én meg dolgozó nő. Kevesebb időt tudunk egymásra fordítani, meg még az oviban is osztoznia kell a figyelmen. Talán ez lesz az (egyik) oka a viselkedésének. Bízom benne, hogy idővel javul a helyzet (vagy legalábbis nem romlik).
2012. okt. 3. 21:45
 5/5 anonim ***** válasza:
én is ilyen bunyós voltam...már untam a kicsik verését és kötekedtem a nagyobbakkal is...ők meg beástak a homokba...majd megtanulja a fiad hogy mi az a tisztelet, csak idő kérdése
2012. okt. 16. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!