Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Évente 5 nevelésmentes nap...

Évente 5 nevelésmentes nap van az óvodában. Ezekre a napokra kellene biztosítani ügyeletet, ha van rá szülői igény?

Figyelt kérdés

#óvoda #nevelésmentes nap
2013. aug. 6. 15:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Kedves Dajka valaszolo, ez total torveny ellenes, hogy ovonoi jelenlet nelkul ti vagytok olyankor a gyerekekkel, legalabb ne irnad le.
2013. aug. 10. 08:36
 12/15 anonim ***** válasza:
54%

Nálunk kiírják, hogy oldd meg, és kész.

Sőt, amikor kirándulni vitték őket, akkor is közölték, hogy aki nem engedi el a gyerekét a kirándulásra, az oldja meg máshogy a felügyeletet, mert nem lesz az oviban senki.

Ezen is kiakadtam, mert nem az lenne az ésszerű, hogy legalább egy óvónő otthon marad a többiekkel?

2013. aug. 11. 15:45
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Törvényi hivatkozásként ezt találtam:

20/2012 (VIII. 31.)EMMI rendelet

3. § (6) Az óvodai nevelés nélküli munkanapon, az iskolai tanítás nélküli munkanapon és a kollégiumi foglalkozás nélküli munkanapon – a szülő igénye esetén – az óvoda, az iskola és a kollégium ellátja a gyermek vagy kiskorú tanuló felügyeletét.

(7)...a nevelés nélküli munkanapokról legalább hét nappal a zárva tartást megelőzően a szülőket tájékoztatni kell.

[link]

2013. aug. 23. 22:19
 14/15 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Nagyon köszönöm neked, pontosan ezt a jogszabályt kerestem. Így már tudok beszélni az óvodavezetővel. Még egyszer köszönöm!

2013. aug. 24. 11:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Örülök, ha segítettem ezzel :)
2013. aug. 26. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!