Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Azt szeretném, megtudni, hogy...

Azt szeretném, megtudni, hogy megtehetik e az óvónők, hogy rendszeresen kizárják a foglalkozásokból, kirándulásokból a fiamat, mondván, hogy rossz gyerek, és nem akarnak maguknak gondot?

Figyelt kérdés
Azt szeretném,megtudni,hogy megtehetik e az óvónők,hogy rendszeresen kizárják a foglalkozásokból,kirándulásokból a fiamat,mondván,hogy rossz gyerek,és nem akarnak maguknak gondot? Gyerek megőrző csak ez az intézmény nem óvoda,hisz a gyerek 3 év alatt semmit!!! nem tanult,kivéve a nád a ház a teteje című nótát,hisz minden rendezvényükön csak azt énekelik el az ovisok.A nevelési tanácsadóba elhordom,ahol ,szerintük semmilyen gond nincs a gyerekkel,max aktívabb az átlagnál kicsit! Akkor az oviban mi a gond? vagy csak pusztán nem szimpatikus a fiam?sorban sérüléssel jön haza,erre azt mondják, a fiam a hibás! mégis mindig csak neki van sérülése! ha véletlen a másikon is lett,akkor már behívatnak,viszont a mi sérülésünk nem számít!hova fordulhatok panaszommal?eddig tűrtem,de már elég!

2013. jún. 30. 12:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ja igen, a kérdésedre meg konkrétan annyit, hogy nem, nem tehetik meg a pedagógusok, épp ezért kezdtem az írásom avval, hogy én is javaslom egyre fentebbi illetékessel beszélni: óvodavezetővel, v ha nem vált be, akkor a fenntartóhoz, és így tovább, akár te egyedül a nevelési tanácsadóba, jogi tanácskérésért.
2013. júl. 7. 11:20
 12/14 anonim ***** válasza:
34%

De talán azt is át lehetne gondolni, hogy van olyan helyzet, amikor nem azóvónő a hibás, és tényleg az az egyetlen megoldás,ha amíg foglalkozás van, a gyerek elfoglalja magát. Egy gyerek neveletlensége miatt nem lehet egy egész csoportot büntetni, márpedig ha azt az egyet állandóan fegyelmezni kell, az rossz.

És a nevelés elsődleges színtere nem az óvoda, hanem a család.

2013. júl. 26. 14:49
 13/14 anonim ***** válasza:
92%

Kedves 12! Igen, a nevelés elsődleges színtere a család, de kicsit jobban visszaolvasnál láthatnád, hogy itt nem szimpla egy rossz gyerekről van szó, hanem egy olyan kisgyerekről - kisgyerekekről, akiknél a probléma nem a neveléssel összefüggő.

Tudod az én kisfiam hiperaktív, figyelemzavaros, és a hozzád hasonló emberek ítélnek el és törnek pálcát a fejem fejett, mivel nem nevelem a gyerkem (szerintük) megfelelően, és ezért "kívülálló" a gyerekem az oviban, mert rosszul nevelem. Tudod van a csoportunkban egy down-os kisfiú, és őt is nagy ívből le........az ovónők! Talán szerinted nevelés kérdése a down is????? Nem kell az összes gyerekre, szülőre ráhúzni a vizeslepedőd. A hozzád és hozzád hasonló emberek előítéletei és berögzült paradigmái miatt kell magunkat rosszul érezni, szégyelni azt akit szeretünk, és meghúzni magunkat és bocsánatot kérni, hogy "bocs hogy élünk."

Van akit nem nevelnek, van aki tényleg rossz, nem viselkedik és ezért különítik el, de azért ne keverjük már össze a szezont a fazonnal.

2013. júl. 26. 15:11
 14/14 anonim ***** válasza:
Ez esetben bocsánatot kérek, valóban nem olvastam el,hogyhiperaktív a gyerek.
2013. júl. 27. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!