Az óvónő sarokba állíthatja a gyereket?
Igen, joga van sarokba állítani a gyereket, ha olyat tesz, amivel kiérdemli a büntetést. Nyilván nem ok nélkül állt a sarokban a gyermeked. Talán erre is rá kéne kérdezned a felháborodásod közepette. Egyébként nem lesz lelkileg sérült a gyerkőc, ha az egyes, nem helyes tetteiért helyben megkapja a büntetését. De nem is tudom, kedves Kérdező, te milyen fegyelmezési és büntetési módot képzelsz el? És kérlek, ne gyere azzal, hogy szép szóval magyarázza el, mert gyakorló óvónőként mondom, mindig az az első lépés, hogy szóban figyelmeztetjük a gyereket, néha a lelkünket is kirimánkodjuk, hogy "Petike, kérlek szépen, ne rombold le a többiek építményét..." De Petike otthon is tojik anyuka könyörgésére, az oviban is a óvónőére, így jobb és humánusabb megoldás nem lévén, a sarokba állítjuk.
(Egyébként én is álltam sarokban és tök egészséges lelkületű felnőtt lettem... Nem tudom, mások hogy vannak vele.)
Nem gondoltál arra hogy lehet szerencsétlen óvónő már többször tépte a száját tök hatástalanul és ezek után állította sarokba?
Nem hinném, hogy minden előzetes rászólás nélkül egyszercsak egy szó nélkül a sarokba penderítette volna...
csak sajnos a kicsiknél (is) a szájtépés sokszor mit se ér valahogy nyomatékosítani kell. Én se vagyok a fizikai erőszak híve semmilyen formában, de a helyzetből kiemelésé igen, és mivel ki nem küldheti elvileg olyan helyre ahol nem látja (hiszen neki kell felügyelnie rá egész nap) így marad a sarok vagy a padra ültetés vagy egyéb amivel kiveszi a gyereket a helyzetből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!