Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az óvónő sarokba állíthatja a...

Az óvónő sarokba állíthatja a gyereket?

Figyelt kérdés
A gyerek úgy jött haza, hogy út közben elmesélte, hogy az óvónő sarokba állította és ő nagyon sírt. Van joga hozzá az óvónőnek? Sarokba állíthatja a gyereket?

2013. jún. 21. 22:56
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
98%
A Dadus sorozatban (problémás gyerekek nevelése, keress rá) is így "büntetik" meg a gyerekeket. 5 perc sarokban állás vagy lépcsőn, büntetőszéken való ültetés :)
2013. jún. 21. 23:21
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Mennyé ombuccmannhoz.
2013. jún. 21. 23:37
 13/33 anonim ***** válasza:
96%

Igen, joga van sarokba állítani a gyereket, ha olyat tesz, amivel kiérdemli a büntetést. Nyilván nem ok nélkül állt a sarokban a gyermeked. Talán erre is rá kéne kérdezned a felháborodásod közepette. Egyébként nem lesz lelkileg sérült a gyerkőc, ha az egyes, nem helyes tetteiért helyben megkapja a büntetését. De nem is tudom, kedves Kérdező, te milyen fegyelmezési és büntetési módot képzelsz el? És kérlek, ne gyere azzal, hogy szép szóval magyarázza el, mert gyakorló óvónőként mondom, mindig az az első lépés, hogy szóban figyelmeztetjük a gyereket, néha a lelkünket is kirimánkodjuk, hogy "Petike, kérlek szépen, ne rombold le a többiek építményét..." De Petike otthon is tojik anyuka könyörgésére, az oviban is a óvónőére, így jobb és humánusabb megoldás nem lévén, a sarokba állítjuk.

(Egyébként én is álltam sarokban és tök egészséges lelkületű felnőtt lettem... Nem tudom, mások hogy vannak vele.)

2013. jún. 21. 23:52
 14/33 anonim ***** válasza:
98%
Sarokban állás, büntetésből padon/széken ülni simán belefér. Van az a helyzet, amikor a gyereket egy picit nem árt kivonni a forgalomból, hogy lenyugodjon és gondolkodjon.
2013. jún. 22. 01:22
 15/33 anonim ***** válasza:
98%
Hogyne lenne joga hozza. Vagy ugy gondoltad, hogy a gyerekednek van joga nem megfelelően viselkedni, ellenben az ovonoknek nincs joga fegyelmezni???
2013. jún. 22. 06:14
 16/33 anonim ***** válasza:
96%

Nem gondoltál arra hogy lehet szerencsétlen óvónő már többször tépte a száját tök hatástalanul és ezek után állította sarokba?

Nem hinném, hogy minden előzetes rászólás nélkül egyszercsak egy szó nélkül a sarokba penderítette volna...

csak sajnos a kicsiknél (is) a szájtépés sokszor mit se ér valahogy nyomatékosítani kell. Én se vagyok a fizikai erőszak híve semmilyen formában, de a helyzetből kiemelésé igen, és mivel ki nem küldheti elvileg olyan helyre ahol nem látja (hiszen neki kell felügyelnie rá egész nap) így marad a sarok vagy a padra ültetés vagy egyéb amivel kiveszi a gyereket a helyzetből.

2013. jún. 22. 08:03
 17/33 anonim ***** válasza:
96%
Na basszus! Az ilyen bugyuta szülők cseszik el a jövőt! Majd a gyereked nekimegy a tanárnak ha rossz jegyet kap, csak mert a tanárnak már joga nincs fegyelmezni! Hát nagyon durva vagy. Soha nem írok provokatív választ, de szó szerint rühellem-gyűlölöm az ilyen szülőket, mint te vagy! Igen van joga! Több joga van az óvónőnek, mint a gyerekednek! De nagyon jó úton haladsz a tanárverő gyerek kinevelésáhez! Basszus, de felmérgeltél.
2013. jún. 22. 09:21
 18/33 anonim ***** válasza:
90%
Anno akkora pofont kaptam az igazgatótól, anyukámnak annyi volt a válasza, hogy biztos jogos volt. És tényleg jogos volt, onnanstól tudtam kinek pofázhatok, ki a főnök.
2013. jún. 22. 09:22
 19/33 anonim ***** válasza:
98%
Szerinted mégis hogy fegyelmezze? Ha rossz, nem fogad szót, kell a büntetés és mi legyen az? Kislányom szeptemberbe kezdi az ovit és ha rossz lesz, állítsa sarokba. Te otthon hogy bünteted?
2013. jún. 22. 09:25
 20/33 anonim ***** válasza:
98%
Naná, hogy sarokba állíthatja. A játékból való kiállítás pár percre a leghumánusabb módszer a rendetlenkedő gyerek büntetéséhez. A kiállítást általában többszöri szóbeli figyelmeztetés előzi meg. A gyermekeddel azt is meg kéne vitatnod, hogy óvóvnéni hányszor szólt rá, hogy nem szabad, mielőtt sarokba küldte.
2013. jún. 22. 09:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!