Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit csinálnak az óvónők egész...

Mit csinálnak az óvónők egész nap?

Figyelt kérdés
"Nálunk már kiderült, hogy sok anyukának gőze sincs arról, hogy mit csinálunk egész nap?! A játék, szerintük egy elfoglaltság...a szülőin elemeztük ki a játék szerepét, csak néztek nagyokat!" -idézet az óvónőktől
2013. jún. 1. 21:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
35%

Utolsó

Rá van bízva? Ő nem szívességet tesz, hanem ez a munkája. Tanult rá évekig. Tudta, hogy 30 gyerekre vigyázni, nevelni, tanítani nem piskóta.

Amúgy az óvónénik nem 8 órában dolgoznak, hanem 6-ban. Kivéve amikor ügyeletesek, de a mi óvónénijeinket még sosem láttam ügyeletben.

Kiscsoportban az egyik óvónéni a folyosón ki volt akadva, amiért a 3 évesek (akik akkor mindössze 2 hónapja jártak oviba) nem csinálják elsőre azt, amit mond nekik.

Nálunk kiscsoportban egyedül kellett popsit törölni pl. A lányom második nap kacsalábú cipőben volt egész délután. Az óvónéni reakciója ennyi volt: "Én szóltam neki, hogy cserélje ki... "(mindezt elintézte egy vállrándítással.) Az, hogy segítsen a 3 éves gyereknek, eszébe se jutott.

A szülőin csak azokat sorolják, hogy mit tanítsunk meg itthon a gyerekeknek. Pl. tálalni, kenyeret kenni, 20-ig összeadni és kivonni stb.

2013. jún. 5. 11:14
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Előző! Csupán két mondatot írtam, de azt is ügyesen kiforgattad. Igen, rábízni, most hogy lehet ezt máshogyan leírni, talán te tudsz rá más szót?

Bírom ezt a tipikus hozzáállást, vannak akiknek senki/semmi nem lehet elég jó, mindenbe/mindenkibe hibát találnak, ugye neked a védőnőd is egy hozzá nem értő lehetett, aki rossz szakmát választott.

2013. jún. 6. 14:35
 13/24 anonim ***** válasza:

9esnek!

Difer tesztnek hívják, iskolaérettségi vizsgálat. Mi csak nagycsoportban végezzük, vagy indokolt esetben középsőben. Ez minden oviban más.

Egy másik óvónéni

2013. jún. 26. 10:43
 14/24 anonim ***** válasza:
82%

Előrebocsátom, nem vagyok óvónő.

De nézz körül itt, vagy babás oldalakon, anyukák egy gyerekkel nem bírnak, nyafognak naphosszat.

Akkor vajon mit csinál az óvónő napközben huszonöttel? Nyilván nem körmöt reszel.

2013. jún. 26. 11:24
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Mi a kérdés? Felháborodott óvónő szeretne tükröt tartani? Vagy felháborodott anyuka idéz egy óvónőtől, hogy elemezzük ki ezt a pár mondatot? Tényleg nem értem, de azért próbálok rá reagálni:

- Igen, bunkóság lenézni más szakmáját

- Viszont ugyanilyen bunkóság 1-2 anyuka miatt általános, anyukákra nézve negatív következtetést levonni

2013. jún. 26. 11:35
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Nemsokára, hogy aktuális lesz az ovi nálunk is, benéztem egy udvarra ahol egyben voltak a kis és nagycsoportosok. 4 ovónő ült a padon beszélgettek, egy kislány meg a bokrok mögött sírt mert valaki bántotta. Jó-jó nem kell mindig a nyomukban lenni, de akár komolyabb baja is lehetett, rá se bagóztak.
2013. jún. 26. 12:19
 17/24 anonim ***** válasza:
35%

Sajnos nekem is az a tapasztalatom , hogy konkrétan nem csinálnak semmit.. az udvaron ülnek, beszélgetnek és ennyi - így nem szoktam érteni, miért háborognak, hogy kevés a pénz, hiszen nagyon nem strapálják magukat

nekem 3 van , 3 különböző oviban ill. egy bölcsi és mindenhol ez van :( én úgy gondolom, hogy ha valaki úgy dönt ez lesz a hivatása akkor azt csinálja szívvel -lélekkel

hasonló az orvoshoz, tudja mivel jár mi a feladat

nálunk se mondóka semmi nincs ezért a kicsi magánoviba fog majd menni már ott legalább kapok valamit

személy szerint én még olyan ovónővel nem találkoztam aki imádná ezt csinálni.... elég szégyen

2013. jún. 26. 12:26
 18/24 anonim ***** válasza:

nekem ugyan még nincs gyerekem, de engedjétek meg, hogy megosszam veletek egy régi, ovis emlékemet:

összességében nagyon kellemes óvodába jártam, nagyszerű óvónőkkel. nagy munkamoráljuk volt, élvezték, amit csináltak, odatették magukat. viszont sajnos a mi csoportunk kapott egy szörnyű "óvónénit". gyakran késett, mert állítólag "belefeledkezett a fürdésbe", üvöltözött a gyerekekkel, ha valami neki nem tetszett, nem az ő igényei szerint alakult, szegény másik, lassan már nyugdíjas korú óvónőm helyette is dolgozott. már utolsó évben történt az incidens. engem mindig korán vittek be a szüleim, szinte elsőnek érkeztem. a rendes óvónőm és a dadus épp ceruzákat hegyeztek, csatlakoztam hozzájuk. elég nagy és fájdalmas vízhólyag nőtt a kezemre, ahogy egy másik, szintén korán bejárós barátnőmnek is, aki velünk hegyezett. délután iskolafelkészítés volt. a óvószörny (elnézést) foglalkozott a feladatot megoldókkal. a kis barátnőm és én nem messze tőlük álltunk, és a vízhólyagjainkat vizsgálgattuk (eddig nem igazán ismert dolog volt a számunkra). addigra már tényleg nagyon fájt, és talán a kelleténél picivel hangosabban mondtam: Xy (elfelejtettem a barátnőm nevét, elnézést), ez fáj! erre az óvónő megragadta a kezemet, magához rántott, veszett mód elkezdett rángatni, és közben üvöltött, hogy majd amikor én oldom emg a feladatokat, majd ő is kiabálni fog, és meg fog engem zavarni. ez így ment percekig. hát nagyon köszönöm, most hogy a párommal előtérbe került a gyerek-téma, már előre rettegek, hogy egy ilyen óvónő kapja a karmaiba a gyerekemet.

mondanom sem kell, az óvónőt pár évvel később elbocsátották. több ilyen incidens előfordult, a szülők panaszkodni kezdtek az ujjlenyomatokra és a kék-zöld foltokra a gyerekeken, és kiderült, az óvónő még az igazgató ellen is szövetkezni akart, magát akarta hatalmi helyzetben látni.

ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden óvónő ilyen. szerencsére tömve vannak az óvodák rendes óvónőkkel, akik igenis odafigyelnek a gyerekekre. de megvan ez a véglet is, sajnos. minden tiszteletem azoknak az óvónőknek, akik rendesen ellátják a dolgukat, és mint potenciális anya, előre is köszönöm. de akikről a kommentelők teljesen jogosan panaszkodnak, azok nem a rendes óvónők. akik minimálisan sem látják el a feladatukat. akik tényleg a lábukat lógatják.

elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerült, gyakran megjegyzik, hogy sosem tudom befogni a számat :) remélem, a lényeget meg lehetett érteni.

2013. jún. 26. 14:09
 19/24 anonim ***** válasza:
31%
nálunk az volt hogy amikor egymás között mondtuk hogy de érdekes a kislány nnunikája és jaj de megfognám öt évesen erre az óvónő ezt mondta na miért az enyém nem kéne és büntetésből átküldött a szomszéd csoportba! Köszönöm Erzsike néni!
2013. jún. 26. 18:13
 20/24 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Azért ne általánosítsunk! Vannak jó ovónénik!

2013. jún. 26. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!