Más gyerekét se vették fel az óvodába? Milyen indokkal utasították vissza?
Minket a székesfehérvári maroshegyi óvodába nem vettel fel, pedig körzeti ovi és a munkahelyünkhöz legközelebbi óvoda is. Fiam áprilisban múlt 3 éves. Van egy kislányom, aki pont ma 2 éves:)
Arra hivatkoztak, hogy mivel gyeden vagyok a kisebbel a mai napig, így a fiam napközbeni ellátása biztosítva van?
Mégis hogyan, mikor a szabim lejárta után megyek vissza dolgozni. Beiratkozáskor még munkáltatói igazolást is vittem, hogy 2013. május 31-től megyek vissza dolgozni. Még a páromtól is vittem munkáltatóit. Kihangsúlyoztam, hogy gyesre se megyek, mert heti 40 órában fogok dolgozni.
Erre mégse vették fel azzal, hogy én gyeden vagyok.
boldog szülinapot a kislányodnak! :)
nekem anno az egyik anyuka mesélte,h.figyelembe veszik azt is, ha az anyuka pont visszamegy dolgozni és még a szabijait tölti.
tehát igen, május 31-től dolgozol, de gyakorlatilag még otthon vagy szabin - és ezt az ovi is belekalkulálja.
ennek ellenére fellebbezhetsz. sajnos már mindenhol nehéz bejutni. :(
Az óvodavezető már beiratkozáskor mondta, hogy ha felveszik, akkor szeptemberben kezdhet. Direkt úgy vettem ki a szabijaimat, hogy szeptember első két hetében még otthon legyek, hogy be tudjam szoktatni a fiamat az oviba. Ráadásul a lányomat se vették fel a bölcsibe, ő barátnőmnél lesz, míg dolgozok.
Az egész 2013/2014-es nevelési évről el lett utasítva, mert gyeden vagyok még keményen a mai napig.
A másik fura dolog meg, hogy unokatesóm lányát felvették, mikor az anyja gyesen van, csak direkt összebarátkozott egy óvónővel, mert egy utcában laknak. Beiratkozás előtt egy hónappal meghívta kerti partira, csak hogy segítsen felvetetni a lányát. Azt ő még gyes után se megy vissza dolgozni, mert a párja el tudja tartani. Na, ez a nem semmi.
Két gyerekre nem tudok magán ovit és bölcsit fizetni!
Holnap megyek fellebbezni, telefonon beszéltem az óvoda vezetőjével, mikor mondtam neki, hogy vittem be munkáltatóit arról, hogy május 31-től megyek vissza dolgozni, csak egy nagy csend lett a telefonban. Azt mondta, menjek be hozzá. De nem volt valami kedves, pedig én normális voltam vele a telefonban.
sajnálom. :(
fellebbezésnél írj bele minden indokot.
sajnos sok helyen ez van: ha van ismerős, akkor felveszik, ha nincs, akkor nagyon nehéz bejutni.
Szerintem egy bölcsőde egy 3 éves gyereknek már nem a legjobb, de több mint a semmi. Sok anyuka mondja, hogy 3 éves gyerekük unatkozik a bölcsiben, az 1-2 évesek nekik már nem elég.
Mindegy, holnap bemegyek fellebbezni, már megírtam a papírt, a munkahelyem kiállít egy új igazolást is. Csak gondolom elég sokan fellebbeznek is, már a telefonban a háttérben hallottam, beszélték, biztos egy másik anyuka akinek nem vették fel a gyerekét. Na, meg a fellebbezés elbírálása is 30 nap, ha jól tudom. Igazából azért vagyok ideges, hogy protekcióval felvesznek gyereket, akinek nem dolgozik az anyja. De a bölcsiben ugyanez a helyzet nálunk. Itt Fehérváron már tényleg vérre megy a harc az oviért és a bölcsiért.
Én tavalyelőtt jártam így Fehéváron. Mi az Ybl oviba járunk, oda is akartunk volna menni, a fiam 3 és fél volt, mire kezdte volna, de nagy pocakkal mentem beíratni :(
Egyértelmű, hogy ezért nem vették fel. Indoklásként azt mondtam, mivel betöltötte a 3-at, és kell neki a gyerektársaság, vegyék fel. Nem volt elég. Fellebbezni nem tudtam. Következő évben, tehát tavaly már egyértelműen megmondtam, hogy éhenhalás van, ha nem veszik fel, a kicsi is megy bölcsibe, én meg munkát keresek. Ekkor vették fel. Ez van, nagy a harc...:(
Ha lett volna protekciód, akkor felvették volna a fiadat már először, akkor is, ha terhes vagy. Ez már csak így működik.
Csak én még terhes se vagyok, megyek vissza dolgozni és még így se vették fel.
Én bizony fellebbezek, jó kis egy oldalas fellebbezést írtam, rengeteg indokot írtam.
Ráadásul még az elutasító levélben ők írták, hogy azok szülők gyerekeit kell előre venni felvételikor akik dolgoznak és napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni. Na, hát én dolgozok, amiről munkáltatóit is adtam be, mégis a gyedemre hivatkoztak, ami ma jár le.
De a még most is gyesen lévő anyuka gyerekét felvették. Elvileg akkor az ő gyerekének is biztosítva van a nappali ellátása, mert anya gyesen van! Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!