Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Átírassam a fiam az ősztől...

Átírassam a fiam az ősztől induló angolos csoportba? (5 éves múlt április közepén)

Figyelt kérdés

Az oviban ősztől indítanak egy angolos csoportot, kaptam egy papírt,amit kedden vissza kell vinnem. Még nem biztos hogy bekerülne csak 25 főt vesznek fel(nem tudom mi alapján döntenek)

Azt írták, hogy amelyik gyerek betölti őszig a 4 éves kort és abba az oviba járt előtte az jelentkezhet.

Megkérdeztem a vezetőt és azt mondta hogy, ezt a fajta könyvet kell venni. [link]

Mindennap egy keveset tanulnak majd belőle+még külön angol nyelvű mondókákat,gyerekjátékokat. Lesznek mellette magyar foglalkozások is.

A csoporttal majd 2 óvónő és 1 dajka foglalkozik. Mindegyikük beszéli a nyelvet,egyik angol származású is.

A későbbiekben mindenképp szeretném hogy tanuljon idegen nyelvet,ez lehet egy jó alap is hozzá, viszont félek hogy korai még neki. Amúgy magyarul a verseket mondókákat gyorsan megtanulja.

#óvoda #angol #angol gyerekeknek
2013. máj. 18. 18:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

10: Tudok angolul, sőt spanyolul és oroszul is. Fontos a nyelvtudás, mert bár most az a sláger, hogy a mi országunk " A Jani", de mint tudjuk ez nem így van:)

Ennek ellenére azt írtam, hogy az ovis nyelvóráknak nem látom értelmét. Ezért utána érdeklődnék, hogy mennyire komoly ez az egész azokhoz képest.

2013. máj. 19. 23:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is tudok. :) Nem azért nincs értelme, hanem mert nagycsoportos lesz, egy több éve megszokott csoportban. Egy év alatt óvodás szinten nem tanul annyit, amiért érdemes lenne bolygatni. Mind a 2 gyerekem iskolában tanult meg normálisan angolul. A nagy az oviban is tanult, azt mondom kár volt a pénzért.:)
2013. máj. 20. 13:27
 13/16 anonim ***** válasza:

Én 17 éves vagyok és mindig is imádtam az angol nyelvet. Akik azt mondják, hogy ezzel csak büntetni lehet a gyermeket hát nem igazán értek velük egyet, én imádtam volna ha 5 évesen tanulhatok angolul. Persze ez én vagyok.

De amúgy szerintem kérdezd meg te a gyerekedet, hogy mit szeretne. Mondd meg neki, hogy most nyugodtan dönthet, ez most rajta áll. Esetleg nézzetek meg egy mesét a Dóra a felfedezőből és ha tetszik neki az angol nyelv (na meg meg kell vele értetni, hogy ilyenek lesznek ott is) akkor miért ne?

Viszont ott van a hátránya is. Most még lehet tetszik neki, csak amikor el kezdi tanulni akkor unja meg. Én tanítottam egy kislányt angolul. 6 éves volt. Nagyjából fél éven keresztül járt hozzám hétvégenként egy abszolút olcsó áron. Eleinte nagyon érdekelte tetszett neki, majd mikor el kezdtünk rövid mondatokat tanulni, egyszerűen nem érdekelte, hisztizett stb. Utána mondtam az anuykájának hogy hagyjuk, mert látom hogy nem érdekli és még csak nem is áll a nyelvére a dolog. Mindenki más-más.

Remélem a kisfiad jól fogja magát érezni akárhogyan is döntesz! :)

Üdv,

egy 17 éves lány

2013. máj. 22. 11:05
 14/16 anonim ***** válasza:
szerintem a világból amúgy is sok angol szókincs ragad rá
2013. máj. 22. 22:03
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem pedagógus az anyósom. Mi is gondolkoztunk az idegen nyelvű ovin de lebeszélt és igaza is volt. A gyereknek ebben az életkorban magyarul kell szépen megtanulni hogy az iskolába kellően felkészüljön. Nem fog előbbre tartani semmivel ha most nem anyanyelvi közegben "tanítják". Ha kint élnétek az más lenne. De egy óvoda nem tudja az a közeget biztosítani ami szükséges ahhoz hogy ne rosszul rögzüljenek be dolgok.
2013. máj. 29. 11:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Csak akkor látom értelmét, ha a suli ahova íratod, már az első osztályban tanítja a nyelvet, vagy esetleg kéttannyelvűbe íratod, egyébként semmi hasznát nem látom.
2013. jún. 1. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!