Mit csináljak most?
Ha megszűnt a Kft. akkor már a szabikat sem adják ki, és akkor nincs is hová vissza menj dolgozni!!!
Elmehetsz munkanélkülire, ami 3 hónap.
Ott ha tudnak ajánlanak munkát, de 1 munkára 100 jelentkező van!
Keress munkát, add be az önéletrajzod mindehová, az Oviból meg ha elutasítottak, fellebbezd meg!
Bonyolult a munkahely kérdésem. Önkormányzatnak volt egy kft-je ami parkolással foglakozott ezt eladták de engem nem átadtak hanem az önkormányzathoz vettek át így maradtam. Ott is leépítések voltak és a munkaügyis azt mondta még hónapokkal ezelőtt hogy ne számítsak semmire :(
Már az oviba hova fellebbezzek az hónapok, nem? Addigra nyár lesz és ha jól tudom az oviba is van nyári szünet.
Szia!
Az ovis dologhoz szeretnék hozzászólni, a munkahelyeshez nem tudok:(
A kisfiam végzett júniusban az ovival, ment volna ugyanoda a lányom szeptemberben. Nem vette fel az vezetőovónő..nincs hely stb. Körzetileg is ide tartozunk volna...fellebbezés, volt hátszelünk is...elutasították. A kislány a tőlünk 2 km-rel arrébb lévő oviba jár, de csak akkor mikor a férjem nem dolgozik, 1 héten 3 napot megy. Ő viszi kocsival. Egyébként ha oviköteles, már pedig a szeptembertől kötelező az ovi, átfognak irányítani másikba. Fellebbezni szerintem felesleges:(
Ha jól értem, nem a munkahelyed szűnt meg, hanem csoportos létszámleépítés volt az önkormányzatnál, amibe (?) te is beleestél?
Egyetértek az első hozzászólóval: ezerrel keresném a munkát, hiszen akár GYES lejárta előtt is elkezdhetsz dolgozni ( részmunkaidőben) vagy a GYES visszamondásával, de a fizetés nélküli szabi megtartásával ( amely általában a gyermek 3 éves koráig tart ) teljes munkaidőben egy másik munkahelyen.
Itt önkormányzatéknál pedig megvárod, amíg lezongorázzák a felmondás -végkielégítés - szabik és egyéb járandóságok kifizetését.
Szóval: én nem attól tartanék legjobban hogy hogyan fellebbezzek az oviban hanem hogy hogyan lesz másik munkahelyem?
Szerintem itt kellene elkezdeni a probléma megoldását.
Ja, még annyit hogy ha vissza is vesznek GYES után a munkahelyedre, utána egyből fel is mondhatnak neked ( ehhez ugyan indok kell, de aki keres, az talál...
Ha nem bízol abban hogy vissza tudnak venni hosszú távra, akkor keress mihamarabb másik munkahelyet.
Senkitől nem tudsz átmeneti segítséget kérni?
Én nem tudok a te fejeddel gondolkodni, és nem ismerem a körülményeidet, nekem pl. az első dolgom a munka megoldása lenne, közben apuka/mama/papa/szomszéd néni/ barát/barátnő stb segítségét kérném, hogy amennyiben nem tudom a gyermeket oviba íratni, segítsenek vigyázni rá.
Ha megfordítjuk a kérdést: mi van, ha felveszik a gyereket az oviba, neked viszont nem lesz munkahelyed?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!